ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ ОКРЕМО. РОЗ’ЯСНЕННЯ ГАЗОВОГО ГОСПОДАРСТВА

Кількість переглядів 3085

17 січня 2020 року ми побували в Овідіопольському управлінні експлуатації газового господарства стосовно сплати за послугу розподілу природного газу АТ «ОДЕСАГАЗ». Забігаючи наперед, хочу уточнити: за експлуатацію газових мереж доведеться платити окремо не залежно від того, використовували ви природний газ в своєму господарстві в звітному періоді або не використовували.

АТ «ОДЕСАГАЗ» є суб’єктом природної монополії та на підставі ліцензії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – «НКРЕКП») №841 від 29.06.2017 року має право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу в межах території міста Одеси та Одеської області.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Постановою НКРЕКП №3036 від 24.12.2019 року АТ «ОДЕСАГАЗ» встановлено наступний тариф на послугу розподілу природного газу:

  1. з 01.01.2020 року по 30.06.2020 року включно – у розмірі 0,78 грн. за 1 м3 на місяць (з урахуванням ПДВ):
  2. з 01.07.2020 року – у розмірі 0,972 грн. за 1 м3 на місяць (з урахуванням ПДВ).

Послуга з розподілу природного газу – послуга АТ «ОДЕСАГАЗ», яка надається Споживачу та включає в себе забезпечення цілодобового доступу Споживача до газорозподільної системи і розподіл (переміщення) належного Споживачу (його постачальнику) природного газу газорозподільною системою з метою його фізичної доставки до межі балансової належності об’єкта Споживача.

Місячна вартість послуги розподілу природного газу визначається як добуток 1/12 річної замовленої потужності об’єкта (об’єктів) Споживача на тариф, встановлений НКРЕКП для АТ «ОДЕСАГАЗ» із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.

Річна замовлена потужність на 2020 року об’єкта (об’єктів) Споживача на розрахунковий календарний рік визначається АТ «ОДЕСАГАЗ» виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об’єктом за період з 01 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року.

Для нового побутового Споживача та/або його об’єкта, що має фактичний період споживання природного газу менший ніж дев’ять місяців або за умови відсутності споживання природного газу побутовим Споживачем та/або його об’єктом протягом усього попереднього газового року, річна замовлена потужність Споживача (його об’єкта) визначається на рівні планових об’ємів споживання, що розраховуються виходячи з групи споживання побутового Споживача відповідно до Додатка 1 Кодексу газорозподільних систем.

Оплата вартості послуг з розподілу природного газу здійснюється побутовим Споживачем самостійно на підставі рахунку до 20 числа (включно) місяця, в якому надаються послуги з розподілу природного газу.

Звертаємо Вашу увагу на те, що сплата за розподіл природного газу буде здійснюватися Споживачем безпосередньо на рахунок Овідіопольського УЕГГ АТ «Одесагаз»:

  • Отримувач Овідіопольське УЕГГ АТ «Одесагаз»;
  • IBAN UA60 328168 00000 26000000001261 в ПАТ «МТБ БАНК»;
  • код ЄДРПОУ 03351208;
  • МФО 328168
    окремою квитанцією, що буде надана кожному Споживачу.

Квитанції на сплату за послуги з розподілу природного газу будуть розіслані поштою, або їх можна отримати у абонентських дільницях за адресою:

  • смт. Овідіополь, вул. Туполева №1
    для мешканців Овідіополя, Барабоя, Богатирівки, Д-Олександрівки, Новоградківки, Мар’янівки, Йосипівки, Петродолинського, Лібенталю, К-Бугазу, Роксолан, Калаглії, Миколаївки, Надлиманського, с/т «Росток»
    телефони для довідок 050-39-28-409, 048-51-31-573
  • смт. Великодолинське, вул. Центральна №111
    для мешканців Авангарду (особові рахунки, що починаються на «600»), Великодолинського, Нової Долини, Прилиманського, Сухого Лиману;
    телефони для довідок 050-39-21-193, 048-51-41-460

Для отримання квитанції при собі необхідно мати номер особового рахунку.

Також Овідіопольське УЕГГ АТ «Одесагаз» нагадує:

Споживач зобов’язаний щомісячно з 1-го по 5-е число (включно) повідомляти Овідіопольське УЕГГ ПАТ «Одесагаз» фактичні показання газового лічильника на останній день попереднього місяця.

Показники лічильника можна передати:

  • Великодолинська дільниця:
    (048-51)-4-14-60,
    050-392-11-93,
    048-796-46-40
  • Овідіопольська дільниця:
    068-272-96-36 (Вайбер),
    050-392-84-09 (Вайбер),
    048-796-46-40,
    048-51-3-15-73.
  • Залишити в боксах на дільницях.
  • Надати оператору особисто.
  • Через Особистий кабінет споживача, діючий на офіційному сайті АТ «Одесагаз» – http://odgaz.odessa.ua.
    Стосовно некоректної роботи сайту необхідно звертатися безпосередньо до технічної підтримки сайту, це можливо за такими електронними адресами: support@gasolina-online.com або sitesupport@odgaz.odessa.ua.
  • За допомогою СМС на короткий номер 2425.
    Повідомлення повинно бути в форматі:
    gaz (один пробіл)
    номер особового рахунку (один пробіл)
    показання лічильника,
    або
    газ (один пробіл)
    номер особового рахунку (один пробіл)
    показання лічильника.

Приклад СМС : gaz 50000000 005434, де:
 – gaz або газ – обов’язковий префікс;
 – 50000000 – номер особового рахунку;
 – 005434 – показники Вашого лічильника на 1-ше число місяця.
Показання лічильника складаються з шести знаків, тобто якщо показники лічильника 28, то в СМС повідомлені необхідно вказати 000028.

УВАГА! – повідомлення, надіслані в іншому форматі до уваги не приймаються.

Данні обробляються автоматично, тому якщо Ви поставили крапку, кому, знак «№», дописали адресу, ім’я, в одному СМС повідомлені вказали декілька особових рахунків, і т.д. ми не будемо мати можливість обробити показники лічильника, та ввести їх в базу даних.

Вартість СМС – 1 грн в.т.ч. ПДВ. (Додатково утримується збір до ПФ у розмірі 7.5% від вартості послуги без урахування ПДВ).

За матеріалами: Овідіопольському управлінні експлуатації газового господарства

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
10
Surprise
Surprise
5

25 thoughts on “ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ ОКРЕМО. РОЗ’ЯСНЕННЯ ГАЗОВОГО ГОСПОДАРСТВА

  1. Как красиво в очередной раз на*буют пересичного украинца. Стоимость транспортировки газа уже заложена в цену. И это не зависело до сегодняшнего дня от количества прокладок-посредников. Так почему же не подзаработать…. Интерестно как в этот раз выкрутятся пенсионеры, у которых старые газовые котлы в месяц катают по 1000 кубов?!?!

  2. а по свету есть вайбер куда показание давать?

      1. Хохлов трахнули ещё раз!
        Пора вазели бесплатно раздавать.

  3. И заметьте свои – своих😀. и шо за нация такая ??

  4. Я уже начинаю ненавидеть эту страну

    1. чемодан -> вокзал -> поки не пізно …

      1. А ну марш за платежкой в газовое хозяйство!

  5. Общемировая практика: газ отдельно, транспортировка отдельно, причем тут “начинаю ненавидеть”? Никакой шары больше не будет, все должны платить за все. Кончился коммунизм ещё в 91-м, разорился

    1. Газ це надра!!! Він не коштує нічого. Вартість газу це його добуваня та транспортування кінцевому споживочу, з урахуванням усіх витрат на цей процес. А те, що коїться зараз це податок на повітря!!!

      1. все стоит денег, розслабтесь и платите

  6. А ни че что эти мережи люди за свои деньги строили. В свое время, кучу денег платили. И магистраль за свои деньги красим

    1. Не треба красити !!!
      це не ваші труби !!!

  7. Зееелеенскиий, зееееленскииий, зееелеенскиииий. Жрите, ЗЕкоманда

    1. Ви що.Це нова генерацiя.Новi лiдери

  8. Моя бабушка проводила газ при пенсии 40грн. За трассу отдала 200/250грн. А теперь давайте создадим организацию, которая будет с таким же лицом как на видео, ЗАКОННО отнимать деньги у населения.

    1. да все платили за прокладку газа, хватит ныть

  9. У мене та багато у кого через подвір’я на забетонованих стойках проходить газопровід,питання-мені хто зоплатить? Це моя приватна власність!

  10. 73.2 % написать письма президенту , мы за него голосовали и выбирали надеялись и надеемся на лучшее условие в нашей стране..всем сейчас тяжело и конечно же Президенту, но я думаю что на его месте нужно жестче обрасчаться с чиновниками и ставить им грнацицы по зарплате и проверять ихнюю оплату комунальных ……газ получился дороже чем был. И как же будем возвращать людей в Украину.. сокращение процветает, цены на все растут, тарифы на коммуналку растут.Дети наши растут нужно и им дать что то А не просто работать на тарифы . А ну да Бензин же упал на гривню!

    1. Президенту нужно жестче тр@х@ть таких туп0рылых овец как ты!

      1. Шкура ты тупая, тебе только тр@х@ть. Тр@х@ло не выросло!

  11. Так хотя бы газ был хорошего качества. А то счётчик крутит как башенный а в доме прохладно.

  12. Роман а куда обратиться а вернее к какому хорошему юристу, может посоветуете.
    Ситуация выходит следующая в далеком 94 году мои бабушка и дедушка за свой счет вместе с остальными жителями улицы скинулись деньгами наняли экскаватор, прокопали траншею, купили трубы, просмолили их, уложили в траншею и закопали и после этого у нас в доме появился газ, ах да еще и газовый счетчик купили за свой счет. Так вот получается следующая картина что не моя семья должна платить за транспортировку газу по нашей трубе, а АТ ОДЕССАГАЗ должна оплачивать транспортировку своего газа по моей трубе !!!

    1. якщо Ви зробите запит документації , то побачите що всі роботи були зроблені якоюсь конкретною фірмою, і є всі документи , договори, накладні…
      А ‘труба’ обліковується на балансі Одесагаз !
      Навіть якщо у Вас збереглися усі квитанції та накладні на придбання труб та матеріалів, навіть якщо у Вас є офіційно зкладена угода з власником екскаватора який рив траншею ( у що особисто я не вірю, бо я теж колись прокладав газову трубу і було це у далекому 96му) то у будь-якому разі Ви не зможете прийняти на свій баланс трубу для прокачки газу бо у Вас нема на це ліцензії !
      Тому сплачуйте в Одесагаз за транспортування газу по ЇХНІМ трубам !

Comments are closed.