«УРОК ГРАМОТНОСТІ» ДЛЯ ДЕПУТАТА ВОЛОДИМИРА СИНІГОВЦЯ

Кількість переглядів 435

30 січня 2020 року пройшло пленарне засідання сесії Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, на якої були озвучені деякі претензії до роботи т.в.о. Таїровського селищного голови. Я, як журналіст, був присутній на засіданні і дуже уважно вислухав всі зауваження, але хочу зупинитись на зауваженнях, які показово висловлював депутат Володимир Синіговець, тим більше, що він прямо звернувся до мене з цієї проблеми.

Для більшої зручності та для більш видовищного виступу і, щоб так сказати не відволіктися від теми, Володимир Іванович навіть роздрукував перелік своїх претензій до роботи селищної ради. Але головна претензія в цієї «стряпанині» те, що посадові особи юридичних осіб переможців тендерних закупівель «проходять у кримінальному проваджені» та десь «виявлено і вилучено печатки». Звичайно вказані номери цих проваджень та навіть дати реєстрації.

Хочу спочатку розчарувати Володимира Синіговця стосовно: «проходять у кримінальному проваджені».

Те, що хтось «проходить у якомусь кримінальному проваджені» ще нічого не означає.

Справа у тому, що після прийняття нового кримінально-процесуального кодексу в 2011 році «проходити у кримінальному проваджені» може будь-хто, для цього просто достатньо написати заяву та вказати прізвище, ім’я та по-батькові, або назву юридичної особи та викласти деякі обставини. І цього достатньо, щоб відповідно ст.214 КПК України внести інформацію до єдиного реєстру досудових розслідувань, отримати номер такого ЄРДР та мати дату реєстрації.

Вимоги цієї норми кримінально-процесуального кодексу не передбачають перевірки інформації викладеної у повідомлені про злочин. Саму перевірку вже проводять в рамках цього кримінального провадження. І лише коли є достатні підставі когось реально підозрювати у скоєні кримінального правопорушення орган досудового слідства пред’являє підозру. З цього моменту у слідства є обмежений час на пред’явлення обвинувачення, яке вже передається до суду з метою розгляду по суті і винесення Вироку, або обвинувального, якщо буде доведена вина, або виправдувального, якщо вина доведена не буде.

Крім того, Володимир Іванович, навіть при пред’явленні підозри та обвинувачення ніяких обмежень щодо ведення фінансово-господарської діяльності не існує, якщо таке обмеження не накладе суд. Саме тому, я, як журналіст до якого на сесії звернувся депутат запитав у нього:

“Підозри комусь пред’явлені?”

Відповіді я не отримав, тому що ніяких підозр нікому не пред’явлено, є лише кримінальні провадження по факту якогось повідомлення.

Хочу розчарувати депутата Синіговця В.І. ще в одному: ані голова селищної ради, ані будь-який член тендерної комісії не може перевіряти фінансового-господарську діяльність переможців тендеру. Для державного закладу головне, аби були виконані роботи, або поставлені товарно-матеріальні цінності у тому вигляді, кількості та у тої якості, що прописано у тендері.

Чи сплатить переможець тендеру податки з такої операції, чи не сплатить, селищну раду не може цікавить, це не її повноваження. Таке обмеження встановлено ст.19 Конституції України, яка наголошує:

“Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України”.

Ну і вдруге хочу розчарувати Володимира Івановича стосовно: «виявлено і вилучено печатки»:

Те, що десь «виявлено і вилучено печатки» якихось юридичних осіб, навіть тих, що приймали участь у тендері, це теж нічого не означає.

На сьогоднішній день виготовити печатку будь-якого юридичної особи або фізичної-особи підприємця взагалі не представляється проблемою. З липня 2017 року в Україні набрав чинності закон №1982-VIII, яким взагалі скасовано обов’язковість мати печатку. З того часу ніяких дозвільних документів для виготовлення печатки не існує і вона для ведення фінансово-господарської діяльності не потрібна.

Підсумовуючи написано, хочу наголосить: шановний Володимир Іванович давайте спиратись на більш цікави факти порушення законодавства, а не створювати імітацію дій.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “«УРОК ГРАМОТНОСТІ» ДЛЯ ДЕПУТАТА ВОЛОДИМИРА СИНІГОВЦЯ

  1. Хорошо умакнули этого дурика. Имитация действия это все на что способен этот хапуга и вор.

  2. Варшанидзе взялся за Синиговца. Гракова в бешенстве.

  3. Гракова и Синиговец вместе стопорят работу ОТГ для того, чтоб замороженные в этом году средства реализовать после выборов вместе с сами понимаете кем:)

Comments are closed.