В СУДДІ ПО ЗВИНУВАЧЕННЮ ІРИНИ ДЕМЧЕНКО ДІЙШЛИ ДО СУДОВИХ ДЕБАТІВ

Кількість переглядів 798

28 лютого 2020 року Овідіопольським судом Одеської області продовжено судовий розгляд кримінального провадження по звинуваченню Ірини Демченко за ч.2 ст.286 КК України за наїзд на дитину.

Розгляд справи не вдалось розпочати відразу – захисник приніс нове клопотання, яке подав перед самим засіданням і яке не надійшло ще суді. Була зроблена перерва на 10 хвилин після якої адвокат зачитав вимоги сторони захисту.

Ірина Демченко забажала дізнатись дані по збору коштів мешканцями смт.Овідіополь на лікування Дарії Медної після тієї жахливої аварії в результаті якої Даша отримала чисельні ушкодження. Окрім даних по збору коштів громади Ірина бажає дізнатись про всі рахунки, які відкриті в банківських установах на ім’я батьків Дарії Медної з метою дізнатись про рух коштів на них, вважаючи, що такі данні дуже важливі для відповіді на запитання: чи компенсували вони всі свої витрати по лікуванню дитини.

Також адвокат наполягав на отриманні відповідей зі школи, де навчається Медна з метою дізнатись про стан її здоров’я: чи кульгає чи дитина, чи є якісь обмеження у неї по відвідуванню занять та інше.

Прокурор та сторона захисту виступили проти задоволення такого клопотання, вважаючи що це ніяк не відноситься до розгляду справи по суті, що всі необхідні медичні обстеження та висновки спеціалістів в справі є, що саме клопотання направлене не встановлення істини, а на затягування розгляду справи.

Суд вивчавши думку та доводи сторін відмовив у задоволенні такого клопотання. На судове засідання прокурор приніс всі письмові докази, які були долучені до справи, проте перейти до судових дебатів не вдалось – адвокат сторони захисту не був готовий до них.

У справі зроблено перерву до 10 години 20 березня 2020 року.

Нагадаємо події по цієї справи: 10 березня 2016 року біля 13 годин Ірина Демченко керувала своїм автомобілем Chevrolet Cruz і в Овідіополі по вулиці Тараса Шевченка в районі будинку номер 243 скоїла наїзд на малолітнього пішохода Дашу Мідну, яка перебігала дорогу в невстановленому місці. Наїзд був здійснений вже на зустрічній смузі руху.

Спочатку справу була кваліфікована по ч.1 ст.286 КК України. За час перерви у судовому засіданні була проведена повторна колегіальна експертиза, яка підтвердила, що здоров’я Дарії Медної після ДТП погіршилось і справу перекваліфікували на ч.2 ст.286 КК України.

Ще матеріали по справі:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “В СУДДІ ПО ЗВИНУВАЧЕННЮ ІРИНИ ДЕМЧЕНКО ДІЙШЛИ ДО СУДОВИХ ДЕБАТІВ

  1. “Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.
    2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”
    Я не захищаю Ірину Деченко, а що саме вона порушила? швидкісний режим? Є висновки експертизи?

    1. Она сбила девочку на встречной полосе. Экспертиза конечно же есть. И есть видео момента удара. Приходите на следующий суд и послушаете судовые дебаты

Comments are closed.