ВІТАЛІЙ ШАБУНІН: КОЛОМОЙСЬКИЙ «ГОЛИЙ КОРОЛЬ»

Кількість переглядів 365

В своєму Телеграм-каналі, український громадський діяч Віталій Шабунін провів аналіз голосування по «антиколомойському» закону.

На думку Віталія:

З усім своїм фінансовим та медійним ресурсом Коломойський виявився «голим королем». В найбільш принциповому для себе голосуванні він спромігся збити голоси лише 37 Слуг Народу.
Серед Слуг не голосували: 9 депів Коломойського, 5 деп Вавриша/Ткаченка і 1 Аваківський. На саме засідання не прийшло ще 20 депів Коломойського і 2 Аваківця.
Трішки глибше розкриємо прогульників. Кажуть, що за «погане самопочуття» в цей день депутат міг отримати компенсацію в 20-30 тисяч доларів.
Записів ми не маємо (поки), проте повністю засідання пропустило 28 депутатів. З них 17-ть раніше голосували в інтересах Коломойського, тож їх відсутність – не випадкова.
Ще 3 депутати Коломойського пропустили більше 70% всіх голосувань (в тому числі і це). Також на засідання не прийшли 2 Аваківця.
Головний висновок: Король голий. Враховуючи, що з усіма ресурсами у принциповому для себе голосуванні Коломойський збив менше 40 голосів, рахуватися з його інтересами немає жодного сенсу.
Лише «демократичне крило» в СН (яких вже більше 30) разом з фракцією Голосу дають 50 голосів. При цьому нічого не вимагаючи взамін.
Звичайно тут на допомогу Коломойському радо прийдуть ОПЗЖ і Тимошенко, але для виборців Зеленського це очевидна «ширка». Така конструкція коштуватиме Зеленському надто дорого. В усіх планах
”.

Судячи з цього, «антиколомойський» закон набере необхідну кількість голосів наступного тижня та буде прийнятий Верховною Радою, що наддасть змогу України розблокувати фінансування МВФ.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0