РЕЙДЕРИ «ПИЛЯЮТЬ» КОЛИСЬ КВІТУЧИЙ КООПЕРАТИВ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Кількість переглядів 759

Рейдери, що захопили сільськогосподарський кооператив «Яровський» в селі Ярове Тарутинського району Одеської області починають показувати своє справжнє обличчя і розкривати свої справжні цілі. Майно підприємства починають «пиляти» на металолом і вивозити у невідомому напрямку.

Все відбувається на очах місцевих мешканців та місцевої влади. Але ніхто не нічого зробить не може: місцеві побоюються дуже високого «даху» у рейдерів, а сільський голова Дмитро Узун повідомляє, що підприємство приватне і він до нього не має ніякого відношення

Ми вже розповідали у репортажі від 16 лютого 2020 року про те, як у 2017 році понад 500 членів кооперативу були позбавлені свого майнового паю у колись процвітаючому підприємстві групою осіб до складу якої входили Афанасій Кіосе, Степанида Кузук, Дмитро Чіканчі та інші.

Тоді у лютому ми так і не змогли отримати коментарі від Дмитра Чіканчі, поставленого керівником новоствореним товариством. Велика частина жителів залякані й не дуже говіркі на камеру, проте є такі, які висувають свої звинувачення вголос.

Попри рішення Господарського суду Одеської області від 19.09.2017 року по справі №916/2059/17, яким протоколи загальних зборів кооперативу визнані недійсними та такими, що просто сфальсифіковані групою осіб, що складається з Кіосе Афанасія Івановича, Кузук Степаниди Борисівни, Пуденко Миколи Григоровича і Пивоварової Ганни Анатоліївни, які й далі продовжують вносити незаконні зміни до державного реєстру.

12 березня 2020 року під головуванням заступника голови Одеської ОДА Овечкіна В.І. відбулося засідання обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, на якому було розглянуто звернення Національної антикорупційної асамблеї щодо протиправних дій стосовно учасників кооперативу «Яровський».

За підсумками засідання з’ясували, що це кримінальне провадження зараз на контролі головного слідчого управління Національної поліції в Одеській області, а Одеська облдержадміністрація контролюватиме щоб інтереси і права всіх учасників кооперативу були захищені.

Зараз, за інформацією від ошуканих власників, до керівництва підприємства мають відношення люди близькі до сім’ї голови Одеської обласної ради Сергія Паращенко.

Ми спробували отримати коментар у Степанида Кузук з приводу змін в реєстрації кооперативу, однак вона заперечує своє відношення до цієї афери та повідомляє, що вона ні до чого не має відношення, нікуди не виїжджала і нічого не підписувала.

За нашою ж інформацією, коли ми вже готували репортаж до публікації, слідчі органи підготували підозри Афанасію Кіосе і Степаниди Кузук у скоєнні кримінального злочину, які були відправлені поштою на адреси їх проживання. Але Афанасій Іванович і Степанида Борисівна навмисне затягують отримання цих документів з метою затягування процесу розслідування, а поліція нічого не робить, тим самим допомагаючи саботувати розслідування.

У зв’язку з цим Національна антикорупційна асамблея вже звернулася до Генерального прокурора з проханням втрутитися в процес розслідування кримінальних проваджень та посприяти якнайшвидшому висуненню обвинувальних актів особам, винних рейдерське захоплення колись квітучого кооперативу.

Редакція «Альтернатива.орг» продовжує стежити за ситуацією.

Ще матеріали по справі:

Роман Варшанідзе Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

1 thought on “РЕЙДЕРИ «ПИЛЯЮТЬ» КОЛИСЬ КВІТУЧИЙ КООПЕРАТИВ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Comments are closed.