В ОДЕСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ СВК «ЯРОВСЬКИЙ»

Кількість переглядів 887

12 березня 2020 року під головуванням заступника голови Одеської ОДА Овечкіна В.І. відбулось засідання обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів , протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств на якому було розглянуте звернення ГО «Національна антикорупційна асамблея» щодо протиправних дій відносно учасників СВК «Яровський».

З 2017 році в слідчому управлінні Тарутинського відділу ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження щодо проведення «фіктивних» зборів після яких більш 500 власників майнового паю СВК «Яровський» лишились такого права.

Більш детально про захоплення підприємства та про причетних осіб писали журналісти інформаційного агентства «Одесса-Медиа»:

Від ГО «Національна антикорупційна асамблея» виступив голова організації Анатолій Коломієць, який стисло довів про ситуацію, яка склалась в с.Ярове Тарутинського району Одеської області навколо СВК «Яроський» та про причетних до «схеми» осіб: нового директора підприємства Дмитра Чіканчі, депутата Одеського обласної ради Олександра Кащі, помічника Народного депутата Младена Бардука та його юриста Валентину Твердохлебову.

…Обращаемся к вам, чтобы вы взяли этот вопрос на контроль… мы хотим чтобы и на месте был контроль данного вопроса и разобрались в нем: кто виноват должен быть наказан, чтобы разобрались в ситуации, а людям должно вернуться то, что принадлежит им по праву… Людей запугивают…”, – звернувся Анатолій Коломієць до членів комісії.

Позиція Національної поліції на засіданні озвучив заступник начальника слідчого управління Саламат Олександр Вікторович. Головний аргумент поліцейського:

…Кримінальне провадження триває… відновлено склад засновників СВК «Яровський» в кількості 577 осіб… Особи які були причетні до зміни кількості засновників вказаного кооперативу… відносно них зараз стоїть питання по оцінки їхніх дій і приймається рішення по прийняття кінцевого рішення по їхнім діям… Ніхто із членів кооперативу до нас не звертався. Громадська організація яка звертається… кримінальне провадження передбачає учасників кримінального процесу – ви не є стороною кримінального провадження… Я не розумію чому ви говорите – людей залякали, люди не дають пояснення, які ви тут розказуєте. Ми нікого не лякаємо… Ми націлені на те, щоб захистити інтереси громадян. Є питання – вони можуть до нас приїхати, ми їх вислухаємо і дамо оцінку їхнім показам… У нас жодного звернення немає…

…Люди бояться більше за все саме поліцію… Директор який там сьогодні є (Дмитро Чіканчі – ред.), він ходить по селу і каже людям, що поліція з ним у змові і вона нічого робити не буде… це не мої слова, це не я так кажу громко, це люди на місці і вони бояться… Але коли вони вийдуть і будуть перекривати дороги… тоді мабуть всі побачать… Навіть відео є, коли де директор з представником шахраїв та депутатом обласної ради людей в залі зібрали і говорять їм: Ви нікуди не ходить, вам ніхто не допоможе.. Ми самі тут розберемось…”, – парирував Анатолій Коломієць.

Ці матеріали повинні бути при матеріалах кримінального провадження…”, – наголосив слідчий.

У підсумку вияснили, що це кримінальне провадження зараз на контролі головного слідчого управління Національної поліції в Одеській області і слідчий чекає на покази та документи від потерпілих. Заступника голови Одеської ОДА Овечкіна В.І. запевнив, що обласна державна адміністрація буде контролювати щоб всі інтереси і права громадян були захищені.

Далі буде…

Наші попередні відео репортажі з цього питання дивиться за посиланнями:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0