ЛЮДИ ПРОТИ СОБАК ЧАСТИНА ІІ. ЕКСКУРС В ІСТОРІЮ

Кількість переглядів 957

Час йде, проблеми залишаються … Жителі Великодолинського, як і 15 років тому почали перейматися проблемою бездомних собак. Групи соціальних мереж переповнені думками та рекомендаціями. Активіст Іван Космиков навіть зробив опитування, не забувши згадати Романа Варшанідзе, хоча в цій дискусії я участі не брав. Але щоб опитування Івана, яке претендує на соціологічне дослідження, не потягнуло за собою кримінальну відповідальність, пропоную всім невеличкий екскурс в історію, тим більше в цій історії брав участь його близький соратник – Юрій Нікітінський, який вже «обпікся» на темі собак 15 років тому.

Отже, екскурс в історію.

Починалося все дуже пафосно: молодь колишнього військового містечка Великодолинського вирішила створити громадську організацію і вже під час своїх других зборів, які проводились 04 березня 2005 року, презентували МГО «ГРОСС-ЛІБЕНТАЛЬ». Головою організації оголосили Юрія Нікітінського. На зустріч був запрошений сам голова райдержадміністрації Овідіопольського району Левчук В.В.

Пізніше стало відомо, що сама реєстрація організації, згідно з реєстром Мін’юсту, відбулася ще 02 лютого, але це вже не важливо. Головне молодь зібралася і у них відразу з’явилася мета: безпритульні собаки.

І розв’язання цієї проблеми глава організації Нікітінський Ю.А. бачив тільки в одному: знищення. І саме свідком такого знищення 16 березня 2005 року стали жителі військового містечка смт Великодолинське. Районна газета «Наддністрянська правда» навіть присвятила цієї жахливої події цілу шпальту «СИТУАЦІЯ: Люди проти собак». Ось як починалася стаття:

День 16 березня для жителів колишнього військового містечка селища Великодолинське розпочався звичайно і буденно. Всі поспішали у своїх справах. Саме тоді розпочалось знищення бродячих собак. Бродяжкам дали… отруту, яка викликала страшенні болі – вони скавучали, вили, плакали. Свідки цієї драми були шоковані – іншого слова не підібрати. Жінка, яка подзвонила в редакцію, не могла розмовляти – сльози стискали їй горло”.

Сам голова молодіжної організації «ГРОСС-ЛІБЕНТАЛЬ» Юрій Нікітінський, яка своїми силами та за свої кошти вирішила провести знищення цих собак, пояснив ситуацію голові Великодолинської селищної ради Базеляну О.Л.:

Юрій Нікітінський

…Замість отрути використовував таблетки, які на тварин діють інакше ніж на людей, але для знищення собак був обраний неправильний час – доцільніше було б зробити це вночі…

Цікаво звідки Юрій знав, як ці таблетки діють на людей? Молодь його організації спочатку провели випробування на людях? І не менш цікаво: скільки невпізнаних трупів було знайдено у 2005 році в смт Великодолинське?

І хоч Юрій Нікітінський був розчарований реакцією людей, знищення довелось зупинити, бо уникнути відповідальності вдалось лише завдяки керівництву району: ну не міг же голова райдержадміністрації презентувати організацію, яка стала учасником злочину, адже навіть в редакції 2005 року кримінальний кодекс передбачав за таки дії обмеження волі до 2 років. В сьогоденної редакції кодексу відповідальність взагалі катастрофічна: позбавлення волі від 5 до 8 років.

Але, на всяк випадок Юрій Нікітінський у наступному номері районної газети вибачився і висловив надію, що у подальшому цією справою будуть займатись фахівці, вчасно реагуючи на подібні проблеми, адже вони існують у кожному населеному пункті.

Мої висновки з цього екскурсу.

Я хочу, щоб цей екскурс в історію охолонув «гарячі» голови прихильників знищення, яким я рекомендую спочатку ознайомитись з двісті дев’яносто дев’ятою статтею Кримінального кодексу України:

Стаття 299. Жорстоке поводження з тваринами
1.
Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій
караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.
2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, –
караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.
3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, –
караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років”.

І навіть Івану Космикову рекомендую відреагувати варіанти відповідей у його опитуванні в соціальних мережах, тому що варіанти: “Цивилизовано усыпить” та “Травануть, пострелять и все такое” може потрапити під відповідальність статті 299 КК України, адже тут можна розгледіти спробу поширення матеріалів із закликом до вчинення дій по жорсткому поводженню з тваринами.

А від себе хочу нагадати, що зло породжує ще більше зло та якщо не знаєш, як діяти, дій за законом.

Тому перш ніж почати обговорювати проблему безпритульних собак необхідно спочатку виключити з цього обговорення все, що порушує закон.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

32 thoughts on “ЛЮДИ ПРОТИ СОБАК ЧАСТИНА ІІ. ЕКСКУРС В ІСТОРІЮ

    1. Ні, він просто догхантер, при чому свідомий догхантер, адже від своїх переконань він не відмовися

  1. Никитинский чмо вонючее, чтоб ты тв*рь сам траванулся своей же отравой и сдох в муках!

  2. Вопрос, “А если бы в этом “соцопросе” не было бы указания на некоего Романа Варшанидзе, то появилась бы эта “гневная” статейка?” Здается, что поводом на подобную реакцию послужило не искреннее возмущение глупостью доморощенного “социолога”, а личная обида. Под пафосом предостережения о недопустимости распространении призывов “із закликом до вчинення дій по жорсткому поводженню з тваринами” скрывается что-то совсем другое. Ведь, как расстарался – аж газетную подписку за 2005 г. поднял. Что-то это напоминает продолжение сведения счетов с Юрчиком. Какая-то предвыборная возня. Впрочем, это всего-лишь оценочное суждение. А с бродячими собаками, действительно, надо что-то срочно делать!

    1. Конечно Варшанидзе виноват. Это он под пытками заставил Никитинского травить собак

  3. Для того, чтобы решить проблему с бездомными собаками, для начала нужно строго наказывать людей, которые этих собак выбрасывают. Как всегда, первоисточник проблемы человек, который наигрался с собачкой, она ему надоела и ее спокойненько выбрасывают.

    1. Как узнать кто выгнал собаку? Есть об этом какие-то документы?

    2. Это не решает проблему. Количество бродячих собак увеличивается не только от того, что их на улицу выбрасывают безжалостные люди, но и по естественной причине. Природа берет свое! Есть специальные программы по стерилизации бездомных собак. В поселке этим должен заниматься поссовет и коммунальное предприятие.

      1. Цією проблемою повинна займатись не окрема сільська чи селищна рада, а як мінімум регіон. Це дуже коштовна штуковина утримувати притулок для тварин

        1. А що таке “регіон”, немає такої адміністративно-територіальної одиниці на Україні.

          1. “Регіон” це образна назва. Зараз збираються створити 6 районів в області. У такому випадку кожний район, який об’єднає громади може створювати свій притулок для собак і фінансувати в якомусь відсотковому співвідношенні

            1. Не треба теоретизувати, потрібні термінові, конкретні і дієві заходи. Собаки не збираються чекати поки хтось збирається створювати нові адміністративно-територіальні райони. Собаки вже кидаються на людей.

  4. Хорошие первые шаги созданной молодёжной организации. Знают с чего начинать. Это ж на каком уровне моральное состояние этих людей…. мне как то ассоциируется ситуация с нацистками полицейскими с местных жителей после оккупации территорий. Такие себе активисты по очистке территорий.

    1. А вы и дальше за них продолжайте голосовать, тогда и узнаете на что они еще способны.

  5. Роман, вы не знаете как это все было и это заказ Гордиевского был

  6. там тогда собаки покусали детей и обратились к ГО тогда еще молодые ребята на этой ужасной и трагической ноте решили вот так сделать не зная последствий, нет не Гордиевский сделал, а просто у них с Юрой был какой то конфликт и он так отыгрался на нем, а люди были благодарны, да..может не так надо было это все делать, но тогда все в один голос кричали против этих собак и вот сейчас тоже самое

      1. А Вы не забывайте о сроках давности по этой уголовной статье…

  7. С агрессивными бродячими собаками в городке, действительно, проблема. Многие молодые мамочки просто вынуждены обходить их стороной. Неоднократно были случаи когда эти бездомные животные, прикормленные “сердобольными” тетушками, бросались на детей. С животными необходимо обращаться гуманно, но и детей, в первую очередь, необходимо защитить от их агрессии. Владимир Александрович Граб, займитесь своими прямыми должностными обязанностями, наведите порядок в этом вопросе! Вызовите специализированную службу для отлова и стерилизации этих несчастных животных, которые от “жизни собачей” могут покалечить наших детей. Сбор подписей под эти обращением проводится на КПП в “рабочем кабинете” нашего депутата Ю.Никитинского. Мамочки, не сидите, приходите и подписывайте обращение в В.Грабу!!!

    1. Видимо он тебя шпилем, раз ты об этом утверждает)) Ведь иначе-как проверил?

  8. Когда уже появится статье о мооодом грузинском перебежчике. Собравшем сливки из громадських коштив и переместившегося в офшор? Или это не интересно?

  9. Молодые ребята из ГО хотели как лучше, там этих собак было полно и вот так получилось, мы Никитинскому очень благодарны за его работу, которую он делает для нашего городка и не только

    1. извините мы нечайно их убили….а завтра начнем нечайно убивать бомжей они ведь тоже несут антисанитарию…когда избавимся от бомжей вспомним что дети очень шумные и не дают нам спать и ма нечайно начнем истреблять тех детей которые бегают на улице…и чего уж там мелочиться вон сколько ненависных нам соседей давайте всем дадим по таблетке…и тогда настанет благодать…так совсем нечайно…но зато настанет….только останемся ли мы после этого людьми…а Никитинский?

    2. «Хотели как лучше, а получилось как всегда».

  10. Аморальное общество думающее только о своей жопе и ни о чем больше. Жили в говне и дальше будете жить в своем же говне и лицемерии! Если травить животных в Вашем понимании это нормально, то Вы – человек ГОВНО и дети ваши вырастут такими же говнюками.

  11. Нет пускай эти бешеные собаки детей кусают и заразу разводят, так чего вы ничего не делаете для этого, правильный такой, возьмите машину, заплатите деньги и отвезите в приют а лялякать ту мастера

    1. А что конкретно Вы сделали, чтобы ваших детей не кусали? Моих почему-то не кусают!
      Если Ваших кусают, берите авто-бабло и везите в приюты. А то только лялякать умеешь, очередная тупоголовая “ЯЖЕМАТЬ” проснулась?

  12. Сегодня траванем собак,завтра Бомжей,пенсионеров они тоже не кому не нужны,подпалим депутата кто скажет кто МЫ?

  13. В Великодолинском живут просто уроды, разводят бродячих собак стаями, особенно в Мариинском. Просто кошмар. Собаки разрывают котят, которых туда добренькие жители выбрасывают. Короче, круговорот еды и скотство! Лучше усыплять!

Comments are closed.