СУДДЯ МАЛИНОВСЬКОГО РАЙСУДУ МІСТА ОДЕСИ ОТРИМАВ ВИРОК НА 7 РОКІВ

Кількість переглядів 1287

22 липня 2020 року Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний Вирок у справі стосовно судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, обвинуваченого в отриманні 2,5 тис. доларів США неправомірної вигоди за розгляд справи та ухвалення судового рішення на користь громадянина.

Установлено, що Целух Анатолій Петрович з 2017 року розглядав позов мешканця міста до одного з підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення квартири працівнику цього підприємства, а в якості третьої особи на стороні відповідача був залучений власник квартири.

Раніше аналогічний позов, але іншого позивача, вже був розглянутий судами, у тому числі Верховним Судом, та у його задоволенні було відмовлено. Незважаючи на такі обставини, фактично протягом 1,5 років судовий розгляд цим суддею не здійснювався.

Натомість, у березні 2019 року суддя Целух А.П. запропонував представнику власника квартири надати йому неправомірну вигоду за прискорення розгляду цієї справи та ухвалення у ній позитивного рішення.

Суд зваживши на докази, які були зібрані в рамках досудового розслідування, визнав суддю винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, та призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки з конфіскацією майна.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо не буде подана апеляційної скарги. До вступу Вироку у законну силу суд залишив обвинуваченому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 120 тис грн.

По інформації: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
1
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “СУДДЯ МАЛИНОВСЬКОГО РАЙСУДУ МІСТА ОДЕСИ ОТРИМАВ ВИРОК НА 7 РОКІВ

  1. О, нужно туда и Павлушу Кирича отправить, для справедливого суда

  2. Их всех, нужно отправить лет на 10. Все взятки берут!

  3. Какое он имеет право, работать после тюрьми, судьёй, уже интересно! И ещё за взятки !

Comments are closed.