ЗА ВБИВСТВО ЗАРУЧНИКА – 15 РОКІВ КОЖНОМУ ТА 1,5 МЛН МОРАЛЬНОЇ ШКОДИ

Кількість переглядів 793

03 вересня 2020 року колегією Овідіопольського районного суду за участю присяжних винесений Вирок у відношенні трьох громадян Узбекистану Дамінжона Нурдінова, Жасурбека Рахімова та Кудратбека Ахмедова у вигляді 15 років позбавлення волі кожному за жорстоке вбивство свого заручника громадянина Туреччини Чалишкана Сейді, яке вони скоїли ще у 2017 році.

Слідством встановлено, що у 15 червня 2017 року іноземці проникли до квартири №101 у будинку №66 по вул. Академіка Філатова у м. Одеса та викрали громадянина Турецької Республіки з метою вимагання 60 тисяч доларів США викупу. На місце злочину злочинці прибулі на автомобілі OPEL OMEGA д/з АІ 1745 АО.

Під час огляду квартири Чалишкана Сейді громадяни Узбекистану заволоділи його грошовими коштами у сумі 300 доларів США та мобільним телефоном IPhone 5. Скориставшись його телефоном Нурдінов, Рахімов та Ахмедов почали надсилати СМС-повідомлення партнеру по бізнесу Чалишкана СейдіМаджиду Султанову. В цих повідомленнях вони висловлювали вимогу передати їм гроші у сумі 60 тисяч доларів США, як умову звільнення заручника.

Маджид Султанов не виконав вимоги злочинців та звернувся до правоохоронних органів. У подальшому, Нурдінов, Рахімов та Ахмедов, усвідомлюючи, що викуп вони не отримають, вивезли заручника на автомобілі OPEL OMEGA до Овідіопольського району та вбили Чалишкана Сейді, а тіло закопали в лісосмузі біля населеного пункту Прилиманське, з метою приховування слідів вчиненого злочину.

19.06.2017 року всі троє були затримані правоохоронцями та ув’язненні до камери слідчого ізолятору на весь період розслідування та судового засідання.

Відповідно до висновків експертизи, смерть Чалинкана С. перебуває у прямому причинному зв’язку з наявною у нього закритою внутрішньочерепною травмою. Безпосередньою причиною смерті Сейді з’явився набряк головного мозку.

Вироком суду трьох громадян Узбекистану:

  • Нурдінова Дамінжона Ділмуродовича
  • Рахімова Жасурбека Одилжановича
  • Ахмедова Кудратбека Базарбаєвича

визнано винними у вбивстві, захопленні заручника та пограбуванні громадянина Туреччини Челишкана Сейді та засуджено до 15 років позбавлення волі кожного.

Строк відсидки вираховується з дня їх затримання та відповідно до «закону Савченко», який діяв на момент їх затримання, строк перебування під вартою з 19.06.2017 по день вступу у силу Вироку суду рахується: один день за два. Враховуючи це, засуджені будуть ще ув’язненні протягом дев’яти років.

Судом частково задоволений цивільний позов дружини загиблого та присуджено солідарно стягнути зі злочинців майнову шкоду у сумі 15’804 грн та моральну шкоду 1,5 млн грн.

Окрім цього засудженні зобов’язані виплачувати на користь п’ятьох дітей загиблого щомісячну виплату у сумі 9’418,47 грн кожної дитини до досягнення ними повноліття, починаючі з 01.07.2017 року.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “ЗА ВБИВСТВО ЗАРУЧНИКА – 15 РОКІВ КОЖНОМУ ТА 1,5 МЛН МОРАЛЬНОЇ ШКОДИ

  1. Если бы заголовок был написан правильно, то и статью можно было почитать.
    Рома, это словесный панос. Иди учись, утырок!

    1. Ти, ПАНОС сраний, йди вчись !!! школа вже працює і чекає на тебе …

  2. На мой взгяд Гандзий самый грамотный судья в Овидиополе, все остальные даже читать не умеют на Украинском!!!…

  3. А что такое у вас что пятая точка горит антонимы….
    Закрыли свой рот и читайте молча …..

Comments are closed.