«ПІДКИЛИМОВІ ПРИЗНАЧЕННЯ» ОДЕСЬКОЇ ПРОКУРАТУРИ

Кількість переглядів 2510

Реформа прокуратури в Україні йде «прозоро», «під ковдрою» з урахуванням бажання того хто стоїть за кермом окремо взятого регіону. В Одеській обласній прокуратурі «дуже прозоро» призначений перший заступник обласного прокурора Веніславський Вадим Володимирович.

Вадим Веніславський

Вадим Веніславський, поновився в органах прокуратури після скасування судом рішення щодо його люстрації. Вся ця люстрація виявилась «фікцією» та не стала перепоною для «потрібних» прокурорів. 28.07.2020 року він був призначений на посаду першого заступника прокурора Одеської області без всіляких там «непотрібних формальностей»: ані атестації, ані співбесіди перед призначенням Веніславський не проходив. В подальшому, з 14.09.2020 року він став першим заступником керівника Одеської обласної прокуратури.

Що дозволено Юпітеру, не дозволено бику”, – крилатий латинський вираз, сенс якого в тому, що якщо щось дозволено людині або групі людей, то воно зовсім не обов’язково дозволено всім іншим.

Приємним бонусом для Веніславського, після поновлення в органах прокуратури, стало вимога рішення суду виплатити йому компенсацію у сумі 877 тис. грн за вимушені прогули.

Вже 01 жовтня 2020 року виконуючі обов’язки керівника Одеської обласної прокуратури Веніславський призначив на посаду заступника керівника Одеської обласної прокуратури Вербицького Д.А.

Дмитро Вербицький

Нагадаю, що Вербицький Дмитро Анатолійович народився 09 вересня 1980 року, а у 2002 році закінчив Одеську державну морську академію за спеціальністю «правознавство. Роботу в органах прокуратури розпочав у 2003 році на посаді помічника Одеського транспортного прокурора Одеської області.

Для необізнаних повідомлю. Щоб призначитись на роботу в органах прокуратури у 2000-2010 роках після закінчення морської академії…, треба було мати не лише «волосату лапу»… У той період на роботу не могли влаштуватися випускники, які отримували цільове направлення від органів прокуратури! Скоріш за все ця обставина спонукала у подальшому закінчити Національну академію прокуратури України.

І ось і виходить, що суспільство із захватом слідкувало за тим, як відбувалась атестація та співбесіди працівників Генеральної прокуратури України, а в подальшому призначення на керівні посади Офісу Генерального прокурора. З неменшим захватом громадяни слідкували за атестацією, яка проходила у прокуратурах областей. В подальшому чекає на себе атестація у місцевих прокуратурах.

Але навіщо це все робити, дурити громадян, знущатись над працівниками, які в котрий раз проходять атестацію, коли в наслідок подальших незаконних дій, нічого не змінюється?

Щоб читачу було зрозуміло наведу лише одну вимогу ЗАКОНУ щодо призначення прокурорів на посади в обласних прокуратурах:

7. Прокурори, які на день набрання чинності цим Законом займають посади прокурорів у Генеральній прокуратурі України, регіональних прокуратурах, місцевих прокуратурах, військових прокуратурах, можуть бути переведені на посаду прокурора в Офісі Генерального прокурора, обласних прокуратурах, окружних прокуратурах лише у разі успішного проходження ними атестації, яка проводиться у порядку, передбаченому цим розділом.» (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури»)”.

Враховуючи, що Веніславський сам не проходив атестацію, яка включає в себе перевірку на знання законодавства, не слід дивуватись його «майже законному» наказу про призначення Вербицького.

Ось і виходить, що на керівну посаду Одеської обласної прокуратури призначена «особа, яка не пройшла атестацію, не пройшла перевірку на доброчесність під час співбесіди, без врахування думки представників громадськості (які приймають участь у співбесіді) – призначена на керівну посаду, наділена владними повноваженням, отримала доступ до процесуального керівництва до вирішення долі людей та до державної таємниці!»
Фактично людина з вулиці!

Як це назвати та що далі робити? Хтось відповість: “Да ну їх на …, піду серіал дивитись”, хтось закричить “Ганьба!”, хтось “Злочин! Корупція!”. Але не здивуюсь, якщо знайдуться і таки, що скажуть: “Супер! Я теж так хочу!

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “«ПІДКИЛИМОВІ ПРИЗНАЧЕННЯ» ОДЕСЬКОЇ ПРОКУРАТУРИ

  1. а вообще есть список кто не прошел аттестацию в Одесской области

  2. Роман Автондилович викладіть фото усіх депутатів з підписом знизу їх прізвищ

  3. и мені хочеться подивиться списки і хто в нашій прокуратурі прошов

Comments are closed.