ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ЖУРНАЛІСТІВ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ: ВНОЧІ СПАЛИЛИ АВТОМОБІЛЬ ОЛЕКСАНДРА СІВАКА

Кількість переглядів 1486

В ніч з 25 на 26 листопада 2020 року в Одесі невідомі особи здійснили підпал журналісту Національної спілки журналістів України видавцю журнала «Судоходство» Олександру Сиваку. Автомобіль був підпалений на стоянці, що охороняється по вул. Армійська.

По інформації від Національної поліції в Одеській області, по закінченню заходів з пожежогасіння на місці працювала слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції ГУНП в Одеській області та попередньо встановлено, що причиною займання є підпал. Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці встановлюють повні обставини події та осіб, які можуть бути до неї причетні.

Ми зв’язались з Олександром В’ячеславовичем та поспілкувалися з ним. На запитання: “Чи є у нього якісь версії хто міг зробити це?

Олександр відповів, що за останній рік йому надходили доволі часто погрози стосовно його журналістської діяльності стосовно справ по яким він збирає матеріали, але поки, в інтересах слідства, він утримується від оголошення подробиць, сторін та прізвищ.

Сподіваємось, що правоохоронці гарно спрацюють та почнуть вже не тільки реєструвати кримінальні провадження по фактам злочинів проти журналістів, а й розривати ці злочини, пред’являти підозри, а обвинувальні акти відправляти до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що 17 жовтня 2020 року на нас, як на журналістів «Альтернатива.орг» під час виконання своїх журналістських обов’язків був здійснений напад:

А вже 20 жовтня нам в офіс кинули пляшку із запальною сумішшю:

За обома фактами відкрити кримінальні провадження, але досі нікому не вручені підозри, хоч як мінімум по однієї справі відомі всі особи, проведено багато слідчих дій, але…

Коли злочин не набуває покарання, злочинець починає думати про безкарність!

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ЖУРНАЛІСТІВ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ: ВНОЧІ СПАЛИЛИ АВТОМОБІЛЬ ОЛЕКСАНДРА СІВАКА

  1. Імпотентна поліція, імпотентна влада!!!!!

Comments are closed.