ЦВК НАПОЛЯГАЄ НА ПРОВЕДЕННІ ПОВТОРНИХ ВИБОРІВ ДО КАРОЛІНО-БУГАЗЬКОЇ ОТГ

Кількість переглядів 1535

01 грудня 2020 року Центральна виборча комісія на своєму засідання розпустила Кароліно-Бугазьку сільську територіальну виборчу комісії Білгород-Дністровського району Одеської області.

До ЦВК надійшла скарга кандидатів у депутати Кароліно-Бугазької сільської ради Печеніна А.А. та Кучера І.Ю., суб’єктом оскарження в якій визначено Кароліно-Бугазьку сільську територіальну виборчу комісію.

У скарзі Печенін А.А. та Кучер І.Ю. просять Комісію зобов’язати вказану виборчу комісію прийняти рішення про визнання виборів депутатів Кароліно-Бугазької сільської ради в багатомандатних виборчих округах № 1 – 5, 7 та Кароліно-Бугазького сільського голови такими, що не відбулися, та про призначення відповідних повторних виборів.

Розглянувши скаргу, Центральна виборча комісія постановила:

  • Визнала незаконною та скасувала постанову Кароліно-Бугазької сільської ТВК від 18.11.2020 року № 272.
  • Встановила факт одноразового грубого порушення цією виборчою комісією вимог Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України.
  • Достроково припинила повноваження всього складу Кароліно-Бугазької СТВК.
  • Білгород-Дністровську районну ТВК зобов’язано не пізніше 18:00 02 грудня повідомити місцеві організації політичних партій про розпуск сільської ТВК та надати їм строк до 18:00 03 грудня подати нові кандидатури для включення до складу цієї сільської ТВК, яку сформувати до 20:00 04 грудня.
  • Новому складу Кароліно-Бугазької сільської ТВК зобов’язано не пізніше ніж на п’ятий день після сформування нового складу прийняти рішення про визнання виборів від 25 жовтня депутатів та голови Кароліно-Бугазької сільської ради такими, що не відбулись, та призначити повторні виборів. Одночасно з останнім – прийняти рішення про оголошення початку виборчого процесу цих виборів.

Вибори до Кароліно-Бугазької продовжуються. Судячи по настрою Центральної виборчої комісії, якщо нова Кароліно-Бугазька СТВК не розпочне новий виборчий процес, ЦВК розпочне таки вибори сама.

Ще матеріали на тему:

По інформації: ЦВК

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0