ДИРЕКТОРУ ДП «МОРСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНИЙ ПОРТ «ЧОРНОМОРСЬК» ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ

Кількість переглядів 2025

11 грудня 2020 року за погодження прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективами НАБУ повідомлено про підозру в.о. директора ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігорю Шевченко та його спільнику, яких напередодні викрито на одержанні 250 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника суб’єкта господарювання приватної форми власності надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тис. доларів США за схвалення кредитором в особі держпідприємства «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – суб’єкта господарювання.

Зауважимо, що справа про банкрутство вищезгаданого товариства наразі розглядається у одному із господарських судів і схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало б змогу інвестору відновити господарську діяльність на території порту підприємства-боржника.

Дії керівника держпідприємства кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою. Його спільнику інкриміновано – ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

По інформації: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Ще матеріали по темі:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0