ДЕПУТАТ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ VII СКЛИКАННЯ ЗАСУДЖЕНИЙ НА 8 РОКІВ 9 МІСЯЦІВ ЗА КРАДІЖКУ

Кількість переглядів 6277

29 грудня 2020 року Вироком колегії Хмельницького міськрайонного суду депутат Овідіопольської селищної ради VII скликання Олександр Журавльов засуджений до 8 років 9 місяців за таємне викрадення чужого майна в особливо великих розмірах, яке вчинене повторно та було поєднане з проникненням у приміщення організованою групою.

Нагадаю, що 15.10.2015 року Журавльов Олександр Михайлович, 1974 р.н., був обраний депутатом Овідіопольської селищної ради VII скликання по 18 округу (вул. Т. Шевченка з № 138-і, з № 140 по 158-а (парні) та вул. Гагаріна).

14.08.2016 року Журавльов О.М. та його спільники були затримані та знаходились під вартою протягом всього строку досудового слідства по кримінальному провадженню № 12016020240000146 та судового розгляду по справи № 672/118/17 до винесення Вироку. Станом на 29.12.2020 року строк перебування під вартою Журавльова О.М. та його спільників становив 4 роки 4 місяці 15 днів.

Але, відповідно до так званого «закону Савченко», у перерахунку за ч. 5 ст. 72 ККУ у редакції Закону № 838-VIII строк їх перебування під вартою становить 8 років 9 місяців. У зв’язку з цим, після оголошення Вироку Журавльов Олександр Михайлович, Андрієвський Олександр Миколайович, Білошкурський Дмитро Олегович були визнані такими, що відбули покарання та їх було звільнено із під варти у залі суду.

Четвертий член кримінальної групи Євтодій Тетяна Миколаївна була звільнена ще 16.08.2016 року у зв’язку з внесенням застави у розмірі 27’560 гривень.

ВИРОКОМ СУДУ ПО СПРАВІ ВСТАНОВЛЕНО, що Журавльов Олександр Михайлович, будучи раніше судимим за майнові злочини, маючи не зняту та не погашену судимість, після відбуття покарання, на шлях виправлення не став та під прикриттям статусу депутата місцевої ради продовжив злочину діяльність пов’язану із заволодінням чужим майном, як основним джерелом свого збагачення.

До цього Журавльов О.М. був засуджений Вироком від 26.12.2006 року Апеляційного суду Одеської області за вчинення кримінального злочину передбаченого ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 187 КК України до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна, але був звільнений на підставі постанови суду від 16.05.2011 року в порядку ст. 82 КК України (заміна невідбутої частини покарання більш м’яким).

Для реалізації своїх намірів Журавльов Олександр Михайлович розробив план, який полягав у вчиненні крадіжок чужого майна, для чого на початку березня 2016 року організував та очолив організовану групу до складу якої залучив:

  • Андрієвського Олександра Миколайовича тимчасово не працюючого, не одружений, уродженець смт Овідіополь, Овідіопольська селищна громада, Одеського р-ну, Одеської обл., з яким раніше вчиняв кримінальні правопорушення проти власності, який також був разом з Журавльовим О.М. засуджений Вироком від 26.12.2006 року до позбавлення волі строком на 14 років із конфіскацією майна;
  • Білошкурського Дмитра Олеговича тимчасово не працюючого, не одруженого, раніше не судимий, уродженець с. Ульянівка, Миколаївська селищна громада, Березівського р-ну, Одеської обл.;
  • Євтодій Тетяну Миколаївну, працює продавцем у магазині, одружена, раніше не судима, уродженка с. Лисогірка, Кодимського району, Одеської області.

Всім членам своєї групи Олександр Журавльов довів розроблений ним план злочинної діяльності щодо вчинення крадіжок чужого майна, розподіливши при цьому їх ролі, спрямовані на досягнення цього плану.

Згідно розробленого плану, Олександр Журавльов взяв на себе роль організатора кримінальних правопорушень та забезпечував місце збору членів організованої групи в смт. Овідіополь, забезпечував автотранспортом, засобами зв’язку, знаряддям вчинення кримінального правопорушення, розподіляв кошти, отримані внаслідок вчинення кримінальних правопорушень між членами організованої групи, а також безпосередньо приймав участь у вчиненні кримінальних правопорушень.

Олександр Андрієвський, Дмитро Білошкурський та Тетяна Євтодій виступили співвиконавцями вчинення кримінальних правопорушень. Для цього вони підшукували об’єкти для вчинення кримінальних правопорушень та збирали інформацію про них, придбавали, виготовляли засоби та знаряддя для вчинення злочинів та конспірації.

Під час безпосереднього вчинення кримінальних правопорушень, ролі між членами організованої групи розподілялись наступним чином:

  • до приміщення проникали двоє учасників організованої групи Журавльов О.М. та Білошкурський Д.О.,
  • один спостерігав за обстановкою ззовні – це Євтодій Т.М.,
  • один постійно вів спостереження та знаходиться в автомобілі для швидкого зникнення з місця вчинення кримінального правопорушення – це Андрієвський О.М.

Група у своєї діяльності використовувала автомобілі TOYOTA та NISSAN MAXIMA, якими Олександр Журавльов користувався на підставі довіреностей.

Слідством встановлено та судом підтверджено наступна кримінальна діяльність групи з березня по серпень 2016 року на території Хмельницької та Вінницької областей:

  1. У ніч на 16.03.2016 року здійснили крадіжку у магазині ювелірних виробів «ЮВЕЛІР ТОРГ» у м. Немирів Вінницької області на загальну суму 1’739’276 грн (один мільйон сімсот тридцять дев’ять тисяч двісті сімдесят шість гривень).
  2. У ніч на 15.05.2016 року здійснили крадіжку у магазині ювелірних виробів та біжутерії «ДІАМАНТ» (пров. Подільський, 2, у м. Старокостянтинів Хмельницької області) на загальну суму 2’703’006,20 грн (два мільйони сімсот три тисячі шість гривень 20 копійок). Ювелірний магазин знаходився на території кінотеатру «МИР». До магазину група проникла через фойє кінотеатру де за шафою й знаходився замурований вхід у магазин, кладку якого вони пробили ногами.
  3. У ніч на 14.08.2016 року знаходячись у торгівельного центру «ПЕППІ» (вул. Грушевського, 88 у м. Городок Хмельницької області) здійснили крадіжки:
    • у магазині: куртки вартістю 1’100 грн та велосипеду марки «PROFI» моделі «BLADE» вартістю 3’847 грн. Всього на суму 4’947 гривень.
    • у магазині «ВЕСНЯНКА»: темну дублянку із шкіри вартістю 3’000 гривень, а також рожеву спортивну жилетку виготовлену з плащової тканини, вартістю 200 гривень. Всього на суму 3’200 гривень.
    • у магазині «ЛОРМАР»: одяг на загальну суму 123’863 гривні.
    • у магазині «ОРІФЛЕЙМ»: парфумерні вироби на загальну суму 47’189 гривень.

У суді обвинувачені Журавльов Олександр Михайлович, Андрієвський Олександр Миколайович, Білошкурський Дмитро Олегович та Євтодій Тетяна Миколаївна ПРЕД’ЯВЛЕНІ ЗВИНУВАЧЕННЯ ВИЗНАЛИ У ПОВНОМУ ОБСЯЗІ.

Частину викрадених ювелірних виробів та речей було вилучено під час обшуків. Інша частина ювелірних виробів реалізовувались шляхом здачі до ломбардів. Про це у справі є повідомлення від 26.10.2016 року від ПТ «”КЛИМЧУК І КОМПАНІЯ” ЛОМБАРД КАПИТАЛ» (м. Запоріжжя, код 32934592), що:

  • Тетяна Євтодій здавала ювелірні вироби у кількості 49 шт у період з 08.07.2016 року по 25.07.2016 року;
  • Олександр Журавльов здавав ювелірні вироби у кількості 8 шт з 23.05.2016 року по 19.06.2016 року;
  • Дмитро Білошкурський здавав ювелірні вироби з 15.05.2016 року по 14.08.2016 року.

Відповідно до Вироку суду засуджені:

  • ЖУРАВЛЬОВ ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ за частиною 5 статті 185 КК України у виді позбавлення волі строком 8 років 9 місяців із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, окрім житла;
  • АНДРІЄВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ за частиною 5 статті 185 КК України у виді позбавлення волі строком 8 років 7 місяців із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, окрім житла;
  • БІЛОШКУРСЬКИЙ ДМИТРО ОЛЕГОВИЧ за частиною 5 статті 185 КК України у виді позбавлення волі строком 8 років 7 місяців із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, окрім житла;
  • ЄВТОДІЙ ТЕТЯНА МИКОЛАЇВНА за частиною 5 статті 185 КК України із застосування статті 69 КК України у виді позбавлення волі строком 5 років без конфіскації майна. Відповідно до ст. 75 КК України ЄВТОДІЙ Т.М. була звільнена від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом 1 року та 6 місяців іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки.

Також, на користь потерпілих по кримінальному провадженню фізичних осіб ухвалено стягнути солідарно з Олександра Журавльова, Олександра Андрієвського, Дмитра Білошкурського та Тетяни Євтодій:

  • майнову шкоду на загальну суму 4’180’110,20 грн (чотири мільйони сто вісімдесят тисяч сто десять гривень двадцять копійок),
  • моральну шкоду у розмірі 385’000 грн (триста вісімдесят тисяч гривень).

Крім цього був задоволений цивільний позов Старокостянтинівської районної ради Хмельницької області та ухвалено стягнути солідарно з Олександра Журавльова, Олександра Андрієвського, Дмитра Білошкурського та Тетяни Євтодій на користь Старокостянтинівської районної ради Хмельницької області майнову шкоду у розмірі 10’382 грн 55 коп. (десять тисяч триста вісімдесят дві гривні 55 копійок).

У задоволені клопотання потерпілих про арешт майна та звернення стягнення на нього судом було відмовлено.

На Вирок суду може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення Вироку.

Повний текст Вироку можна прочитати тут:

ВИРОК КОЛЕГІЇ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ВІД 29.12.2020 РОКУ ПО СПРАВІ № 672/118/17

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
2

35 thoughts on “ДЕПУТАТ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ VII СКЛИКАННЯ ЗАСУДЖЕНИЙ НА 8 РОКІВ 9 МІСЯЦІВ ЗА КРАДІЖКУ

  1. Журавель красава,на “родной” территории не промышлял,лаврушники могут спать спокойно,но это пока,скоро выйдет на свободу Шультинов…

    1. А кто он такой, Журавлев ? Это не родственник с историей Погорелова? Там же такая фамилия у налоговика была

      1. Нет, он как раз родственник Бакалова, по маме братья

  2. 29 декабря освобождён из-под стражи, а 4 января уже обчистили дом на Грушевского.
    Совпадение? Не думаю

    1. Уважаемые гадалки, как в мюзикле: – Повесился!!!)) Нет, утопился!!! ))) Давайте лучше напрямую зададим вопрос ДЭ-пу-та-ту по борьбе с коррупцией ЮРИЮ БАКАЛОВУ: ув Юрий Дмитриевич, кем вам приходится Александр Журавлев??? Не соизволите ли Вы дать прессконференцию по данной информации??? У Вас такой богатый опыт давать прессконференции , на мой взгляд Вы тащитесь от этой процедуры. ОЧЧЧЧЕНЬ знаете ли жаждим встречи ПАН ДЕПУТАТ !!!

  3. Плять!!! Первый раз обокрал – 9 лет. Второй раз в особо крупных размерах обокрал – 8 лет 9 месяцев. В третий раз попадется, получит 8 лет 6 месяцев
    Правосудие плять!!!!

  4. Вор останется вором. Он по другому уже не будет зарабатывать. Жаль не успел до выборов получить приговор, так бы Гагаринское стадо опять за него проголосовало, чтобы бы он продолжал корочкой щеголять.

  5. Соручан с Бакаловым подкармливали этого ворюгу на зоне, а жёнушка его в дом притащила молодого ёбаря и наставила рога Сашку-оленю. Хорошо хоть выгнал их из дома, когда вернулся, а то я думал будут втроём жить поживать

    1. Бакалов и Соручан видно ездили опыта поднабраться у Журавлева, чтоб его ошибок не повторять, а теперь будучи депутатами они “ПОЙДУТ ДРУГИМ ПУТЕМ”, кстате те ТОВАРИЩИ начинали точно так же , накатанный путь , 74 года нам не говорили правды с чего все начиналось, но все тайное становится явным. Бакалов и Соручан снизойдите почитать историю, может мысли светлые посетят ваши “МУДРЫЕ” головы???

  6. Собственно Саша-вор и есть наш выбор.Мыши,Армены,Журавли – всё это наш выбор овечий.Мы другого не достойны.Теперь опять будем ему сливать информацию,чтобы Журавель поехал бомбить барыг по Украине.А Журавель опять наведёт на валютчика… ой не наведёт,того уже мусора прикрыли…

  7. Варшанидзе чем ты отличаешся от него? Ответ прост-нечем.!У тебя робота проста, где дали больше бабла за того и пишешь… Сначала был за Савельеву, потом её обсирал, теперь обратно бегает потому что она стала снова головой селищной рады.Был в хороших отношениях с Бакаловым, потом искал всякие причины лишь бы устроить срач…Такая же ситуация и с Журавлевым.Когда он вышел тот раз был с ним корефаном! Рассказывал что он хороший человек и депутат…А сейчас что? Овидиополь требует зрелищ? Нету про что писать?Из всего перечисленного тобой за кражи там срока уже на лет 20 точно…..А по поводу депутата можно было дать пример остальным депутатам…Что имея и срок и все остальное , человек с мог справиться со своей должностью на 100%.

    1. Что-то мы не поняли, кто там с чем справился???
      Или у вас какой-то, новый вирус???

  8. Если кому жалко п…. подставьте свой рот! Овидиополь полетели обсуждать!Так смешно читать что это пишут те люди которые ему хотят и улыбаються..

  9. Что за придурки за него голосовали?
    Наверное эти же дауны пошли голосовать за его брата Бакалова в на эти выборы.

  10. Саша Журавлёв брат Юры Бокалова по отцу. Саша и Серёжа Журавлёвы ( кстати Сергей хоть и младше Саши тоже неоднократно судим). Они были усыновлены своим отчимом Журавлёвым Михаилом, поэтому и разные фамилии с Юрой Бокаловым. Отчима на сегодняшний день уже нет в живых а отец Дмитрий Бокалов живёт и здравствует. И у Саши и у Сергея со своим отцом и со своим младшеньким братиком Юрочкой очень тесные тёплые родственные отношение. А вот у головы Савельевой с Сашей Журавлёвым очень уж плохие сложились отношение, они друг друга ненавидят. Вот только теперь непонятно как Юра будет служить своей госпоже вопреки воли родного брата. Хотя может Савельева и к Саше найдёт ключик примирения)). Всё может быть, всё может статься.

  11. Интересно будет апелляция? Я б на месте пострадавших подал. Ущерб 4,5 млн а банда на свободе

  12. Сашка-сохатый опять будет скучать в огромном пустом доме. Все бабы сучки. У всех чешется между ног. Если некому чесать ищут сразу другой напильник.

    1. Бык,у тебя вместо мозгов, РОГА на которых кучеряво цветет ПОШЛОСТЬ , смакуя пищу из твоей черепной коробки , распространяя зловонный смрад КИЧЯСЬ СВОИМ ОСТРООУМИЕМ !!!

  13. Хто дав право зрубувати дерева біля нового садика, ви черті, депутати та голова Овідіопольськой селищній ради паразитарного типу, чому нема репортажу з цього приводу, скільки заплатили Лже журналісту???

    1. Чего тут выступаешь боксёр?Ты засёр,а не боксёр!

  14. Скоро освободится Шультик и все недоавторитеты колхозного розлива по типу Армэна будут приземлены

    1. А Шультик авторитет? Не смешите мои тапки! Пусть сначала выйдет

  15. Хм.. интересная идея! Предлагаю на всех депутатов собрать компромат и высвечивать его в альтернативе, Роман и вам копеечаа и робота

    1. Тупенький…. Приговор суда – это не компрамат. Приговор суда – это доказанное преступление.

  16. Белый ты где пропал. – появись в Овидиополе

  17. БІЛОШКУРСЬКИЙ ДМИТРО ОЛЕГОВИЧ Вас ждут в Овидиополе

  18. Рома, хорошо бы было, если б Вы разместили на сайте фото , всех членов этой организованной банды налетчиков, интересно на ДЕВУШКУ посмотреть, БЕЛОСНЕЖКА И ТРИ ГНОМА , высокие отношения !!!Интересно знать, чем так очаровала и сподвигла на подвиги, ЭТА ПРЕЛЕСТНИЦА??? Страна должна знать своих ГЕРОЕВ в лицо!!!

  19. Рома, наверняка, фото бережно хранятся у Пана Бакалова, дорогие собратья по разуму всегда должны быть рядом , один за всех – все за одного!!!

  20. Сашу уже отправил к Савельевой. Она больше не буде лезть в наши дела!!!!

Comments are closed.