В ОВІДІОПОЛІ НА ЛИМАНІ ЗАМЕРЗАЄ ЛЕБІДЬ

Кількість переглядів 2792

Зниження температури створило певні незручності для диких птахів на Дністровському лимані. Жителі Овідіополя у неділю, 17 січня 2021 року, забили на сполох, що лебідь крилом примерз до льоду та не може сам себе звільнити.

Ми викликали наших рятувальників для надання допомоги. Однак, процес надання допомоги затягнувся через відсутність плавзасобу: ні у кого не було човна, щоб добратися до птаха. Лише через більш ніж через дві години знайшли жителя Овідіополя, який надав свій човен та рятувальники змогли почати свою операцію.

Правда, птах побачивши що до нього наближаються люди, неймовірними зусиллями сам звільнився з полону й по льоду пішов від тих, хто намагався йому допомогти. Протягом дня, за повідомленням жителів, цей лебідь періодично знову примерзав, але сам же виходив з цієї ситуації.

Вранці у понеділок, лебідь продовжує знаходиться на лимані й поки ще подає ознаки життя. Але, як йому допомогти? Це питання залишається відкритим. Рятувальними засобами для надання допомоги на воді, наші рятувальники не володіють.

Ось так ось, живемо на березі лиману, однак організувати рятувальну операцію на воді не здатні.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТІВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
8
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

11 thoughts on “В ОВІДІОПОЛІ НА ЛИМАНІ ЗАМЕРЗАЄ ЛЕБІДЬ

  1. Птиці потрібна допомога людини, якщо:
    – є явні ознаки поранення або пошкодження, – птах лежить на льоду і її оперення покрите скоринкою льоду або бурульками. У всіх інших випадках птах, швидше за все, допомоги людини не потребує. Більш того, лебеді здатні благополучно переносити температуру до – 15 градусів. В цьому випадку всі сили птах витрачає на енергозбереження і підтримку тепла. Вона вибирає безпечне місце на льоду подалі від берега, лягає і відпочиває. Найгірше, що можна зробити в цій ситуації – прогнати її з насидженого місця.

  2. И за дурной головы и пожарник при роботе, не переусердствуйте активисты… А для лебидя ето естественно, безопасное ростояние, температурный режим.

  3. Кто отвечал и отвечает за работу МЧС? Глава администрации. Что скажет наш слуга – Ильченко?
    Заодно можете у него спросить за какие шиши он приобрел не дешёвую иномарку на которой каждый день ездит с Одессы сюда на “работу”.

    1. Прийди и спроси у него это, дорогой ты наш шапик шмапик

  4. Так а вот это интересно. В Овидиополе в МЧС нет средств для оказания помощи на воде. Два часа искали человека, который даст лодку для спасения лебедя. Мне вот интересно что бы было если беда случилась с человеком (например на зимней рыбалке) и наши МЧСники приехали на спасения. Тоже два часа искали бы лодку? А если ситуация критическая? Знал конечно что в Овидиополе все плохо, но что бы не было лодки для спасателей это даже для наших через чур. И да сейчас начать что вот Овидиопольская власть ничего не делает. Но я вам скажу делает. Например думает как подороже продать лиман. Скоро будет снова 20 минутная сессия посмотрим что они придумали. И ребятам из МЧС хочу пожелать здоровья и удачи, пусть каждый ваш вызов заканчивается наилучшим образом.

  5. МНС – це чия структура ? Кому підпорядковується ??? Ні районний , ні селищний бюджет не має ніякого відношення до МНС !!! Краще запитайТЕ у великих зелених київських будівельників , які закопують ковідні гроші у Велике будівництво !!! А ляпати що попало на Ільченка чи ще когось – то простіше простого ! Вивчіть спочатку матчастину !

  6. Сколько можно сделать красивого и полезного если быть добрым.

    1. І не ляпать своїм язиком шо попало

  7. Не дай Бог на+бнутся в воду даже летом. А что ГовноУОР? Все лодки продали ?

Comments are closed.