В КИЄВІ З ВИНИ «МАЖОРА» У ДТП ЗАГИНУЛА 18-РІЧНА ДІВЧИНА

Кількість переглядів 895

Близько другої години ночі, 01 травня 2021 року, у Києві не зупинившись на вимогу патрульних, 26-річний водій автомобілю Infinity G25 на ім’я Павел Б. на швидкості понад 100 км/год врізався у стовп. У результаті ДТП загинула 18-річна дівчина на ім’я Олександра З. 26-річний водій та 19-річна пасажирка на ім’я Марія госпіталізовані у 17-ту лікарню м. Києва.

Як стало відомо, Павел Б., що був за кермом Infinity G25, ймовірно є родичом колишнього Міністра внутрішніх справ України генерал-полковника міліції Білоконя Миколи Васильовича. Білоконь очолював МВС у 2003 – 2005 році.

Перевірка водія на алкоголь показала, що він був нетверезий.

Також від заступника міністра МВС Антона Геращенко стало відомо, що 20 квітня 2020 року цей же Павло Б. у Вінницькій області був затриманий патрульними за водіння у нетверезому стані.

Тоді патрульні зробили свою справу, а ось суд – ні. Суддя Вінницькій міського суду, Ковбаса Юрій Петрович, не знайшов за три місяці часу розглянути Адміністративний протокол на Павла Б., та не оштрафував Павла Б. на 10’200 гривень і не позбавив його права на керування автотранспортом на рік, як це наказує Закон. Після спливу тримісячного строку, адміністративна справа була закрита у зв’язку з закінченням терміну притягнення до відповідальності.

По факту ДТП зареєстровано кримінальне провадження. Чи вдасться притягнути Павла Б. до кримінальної відповідальності, або родинні зв’язки знову зможуть йому допомогти уникнути відповідальності, покаже час.

Я не знаю та не збираюся перевіряти, чи є Павло Б. родичом колишнього Міністра МВС Миколи Білоконя. Він повинен отримати те, що заслужив – тривалий термін позбавлення волі за позбавлення життя іншої людини”, пообіцяв заступник міністра МВС Антон Геращенко.

UPD: 01 травня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Київської міської прокуратури і взяв під варту терміном на 60 діб водія автомобіля Infiniti Білоконя П.С., який в ніч на 01 травня 2021 року здійснив ДТП зі смертельними наслідками у центрі Києва. Можливість внесення застави суд своїм рішенням не передбачив.

Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Зараз встановлюються обставини дорожньо-транспортної пригоди.

Роман Варшанідзе

АЛТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0