ПОГОНЯ ЗА ЗЛІСНИМ НЕПЛАТНИКОМ АЛІМЕНТІВ З ВЕЛИКОДОЛИНСЬКОГО

Кількість переглядів 2575

З липня 2018 року мешканець Великодолинського Віталій Котелевський позбавлений права керування автомобілем за систематичне невиконання своїх батьківських обов’язків у вигляді сплати аліментів на свого малолітнього сина Даніїла 2010 року народження.

Але, не зважаючи на те, що керувати автомобілем Віталію Котелевському було заборонено, він продовжував їздити на своєму автомобілі. Неодноразові звернення Ірини Котелевської (колишня дружина Віталія) до поліції щодо виконання Постанови державного виконавця від 25.07.2018 року не давали ніякого результату.

І ось, 02 липня Віталій Котелевський прибув до смт Овідіополь з метою надати покази слідчому по кримінальному провадженню, яке відкрито за фактом злісної несплати аліментів.

Редакція «Альтернатива.орг» звернулась до поліції за номером «102» та повідомила про порушника. На зворотному путі до дому, Віталій Котелевський був зупинений поліціантами, які склали на нього адміністративні матеріали та вилучили посвідчення водія.

Надалі долю посвідчення водія буде вирішувати суд.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

43 thoughts on “ПОГОНЯ ЗА ЗЛІСНИМ НЕПЛАТНИКОМ АЛІМЕНТІВ З ВЕЛИКОДОЛИНСЬКОГО

  1. Права надо забирать у тех кто аварии делает,страна дебилов

    1. Чего тогда живёте в такой плохой стране!? Нарушают закон только те,что аварии делают?!

      1. Закон (Сімейний кодекс України у частині другій статті 75) визначає, що аліментами є право на утримання, але дитина (сюрприз!) за законом не має права на утримання, а тому і не має права на аліменти.

        Батьки (обоє) за законом зобов’язані утримувати дитину (стаття 180 СК України), але це не наділяє дитину правом на утримання ОБОМА батьками чи одним з них.

        Таким чином, усі без винятку незаконними і безпідставними є і рішення українських судів про призначення аліментів на утримання дитини, і постанови державних виконавців про стягнення таких аліментів.

        Закон понад усе 🙂

        ***

        На десерт.
        Закон (ст.179 СК України) визначає, що аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини, що виключає право одного з батьків дитини вважати себе “стягувачем” чи “потерпілим” і переслідувати з журналістами другого батька дитини.

        1. Хорошо писать глупости под Анонимом.
          Приходи подискутируем под реальными именами. Народ хоть посмеется над тобой

      2. Слухай, розумнику.

        У тебе є сайт, де я (дякуй Бгові) виклав свою позицію з даного питання, і де ти можеш у присутності інших читачів аргументовано і з наведенням норм законодавства підтвердити свою точку зору і спростувати наведену мною. У тебе є синок з юридичною освітою якому ти неприховано “підганяєш” клієнтів, то нехай і він теж напише на твоєму сайті щось для людей, якщо може.

        Народ сміється не наді мною, бо моя позиція ґрунтується на законі, а над тобою і над твоїм “безкоштовним” юристом.

      3. “Говори громче, тебя не слышно!”—звучит как ответ ребёнка из детского сада

    1. А что не правильного? Есть закон значит он должен действовать,а не просто быть написанным и принятым!

  2. Сбил пешехода права чего то не отбирают.Сколько неплательщиков алиментов так что за всеми полиция теперь будет гоняться

    1. Так что нужно это так оставлять, каждый должен отвечать за свои действия!

  3. Женщина должна иметь сколько детей сколько сама сможет прокормить,

    1. Хороший принцип, ума видемо полный ноль!

    2. Слушай ты д*б*л ,а за детей только женщина должна отвечать,а мужик нет?Ур*ды.

      1. Это наверное пишет такой же алименщик как и тот,поддержка союзника.Если он прилюдно отказывается от сына лижбы не платить,это Человек который заслуживает уважиния! Таких наказывать нужно!

  4. Молодец правильно сделала, как их ещё наказывать это нужно так делать с каждым кто уклоняется от своих родительских обязанностей!

  5. Пока за ним гонялись он успел еще одного ребенка заделать

  6. Хочу всем сказать: НИЧЕГО ЛИЧНОГО, ПРОСТО ВОССТАНОВЛЕНИЕ ЗАКОННОСТИ!
    Он реально уклоняется от уплаты алиментов, а государственная машина не очень спешила заставить его выполнять свои обязательства.
    Надеюсь теперь все пойдет быстрее и сам Виктор должен понять – его ребенок, это его зона ответственности!

    1. Спасибо Роман за Ваше понимание!Может другие не ответственные отцы задумаются и будут ценить своих детей,и действительно исполнять родительские обязанности.

  7. Разведёнки, хорошо помнят про обязанности тех с кем они развелись…..
    А когда речь заходит о Правах, (Отцов) то у Мам память, напрочь отшибает!!!!!

    1. Слушай семейный, хороший отец принимает участие в жизни ребёнка если он хочет, и не кто не может запретить! А так конечно проще сделать виноватой во всем женщину!

  8. Уважаемый Аноним который пишет законы по алиментам, хочу сказать пока ребёнок не совершено летний его интересы представляет один из родителей!!!!! Почитай внимательно кодекс! Не смиши своим не знанием закона!

  9. Іриночко, придбане на аліменти на утримання дитини одним з батьків майно для забезпечення розвитку дитини, навчання і виховання, є власністю дитини (стаття 174 Сімейного кодексу України). Сімейний кодекс України у частині восьмій статті 177 для таких як ти написано, що після припинення управління батьки зобов’язані повернути дитині майно, яким вони управляли, а також доходи від нього.

    Якщо дитина є власником одержаних на її утримання аліментів, а також придбаних на ці гроші іграшок, книжок, спортінвентаря тощо, і цими аліментами та майном розпоряджався один з батьків, то після досягнення повноліття дитини цей з батьків за законом зобов’язаний повернути дитині всі витрачені до повноліття дитини аліменти, а також вартість викинутого на смітник зіпсованого дитиною майна цієї дитини.

    Такий закон.

    Щоби деякі занадто розумні особи жіночої статі спільно з журналістами не вважали аліменти на утримання дитини джерелом свого збагачення. За законом, Іриночко, кожна жінка з дитиною повинна робити все, щоби не втратити приязні відносини з батьком цієї дитини, а не спочатку робити сім’ю неповною, звинувачувати у своїх проблемах батька дитини і використовувати судову і правоохоронну систему, а також журналістів задля збагачення і помсти.

    1. Послушайте аноним не несите бред, я своего ребёнка обеспечивают как положено и свои обязанности как мама исполняю.У моего ребёнка есть всё, но есть ещё отец который насекундочку забыл что у него есть сын, и за Шесть лет даже Здравствуй не разу ребёнку не сказал! И не тебе судить и умничать! Группа поддержки полный ноль, а хотите что-то лично сказать или есть что предъявить пожалуйста Дерзайте!

    2. Ірино, Ви трошки помиляєтеся, бо головний обов’язок матері для своєї дитини, особливо чоловічої статі – щоби у дитини був батько. У Вас є все, крім розуміння цієї простої речі. Мудра дружина “не бачить” зрад, образ, брехні свого чоловіка, якщо вона їх дитину (дітей) поставила на перше місце. Якщо жінка вважає себе “коханою”, “поважною”, “успішною”, “розумною”, “сексуальною”, “популярною”, “заможною” тощо, тобто не дитину ставить на перше місце, а себе саму, то тоді від неї ГАРАНТОВАНО піде батько цієї дитини до тієї жінки, яка є просто “слабкою”, “дурною”, “наївною”, “довірливою” але насправді мудрою.

      І не треба у відносини між двома живими здоровими людьми вплутувати третю чи тим паче Державу.

  10. В большинстве случаев розвалы семей происходят по инициативе женщин, государство на стороне женщин, при этом РСП ограничивают возможность видится родному отцу с ребенком, а бегают требуют ресурс в качестве алиментов, и кто знает куда идут те деньги?
    Может на пиво сожителю…
    Вперёд Хейтеры))
    P.S. кто понимает тот поймет.

    1. Каждый в своей жизни должен отвечать за свои поступки. Никто и никого не принуждает заводить отношение и как результат иметь детей. А раз завел, то и неси ответственность!

    2. Если отец хочет видеть ребёнка ему никто не запретит!

  11. Що, розумничку, Закон вже не понад усе?

    Про моральність згадав?

    Держава ніколи ні за що не відповідала і відповідати не буде. Дитина людини тому і не має законного права на утримання, щоби нічого цій дитині не давати, якщо з вини Держави чи її офіційних осіб дитина втратила рідних батьків (війна, вбивство, катастрофа тощо) у разі поміщення такої дитини до дитячого будинку.

    Держава за допомогою законів, судових рішень і дій офіційних осіб робить бідними і хворими (а навіть і мертвими) нерозумних людей, які на Державу покладають всі свої надії і сподіваються, що Держава буде виправляти їх власні помилки.

    Для держави людей не існує, а є особи, життя яких починається з виданого Державою папірця, супроводжується виданими Державою папірцями і закінчується виданим Державою папірцем, тобто людина для Держави – папір.

    Іринці з відео я раджу всі її принади, весь її потенціал, всю увагу і час приділити поверненню до родини батька її дитини (відбити у суперниці, впасти на коліна, визнати свої помилки і гординю, відкликати всі образи, попросити пробачення, розкаятися… жінка, коли чогось захоче, завжди це отримає від чоловіка), а не займатися дурницями з суддями, поліцейськими, журналістами і державними виконавцями. Дитина Ірини і сама Ірина нікому насправді не потрібні, крім того Віталія на Фольксвагені.

    1. А вы такое впечатление будто жили с нами и шли наш жизненный путь вместе! Уважаемый мой ребёнок для меня это моя жизнь! Виталик сам отказался от сына! И кому мы нужны,а кому нет не Вам судить!

    2. Це ви де таку дурницю чули, або бачiли? Ви в якому сторiччi живете? Давайте згадаэмо ще кам’яний вiк? Нiхто не повинен принижати своэi’ гiдностi. Я бачу пише чоловiк яркий Нахабно нехтуэ понятиям людяностi! По вашiй логiцi, жiнка Маэ терпiти тортури, знущання тощо, тому шо в неi’ нема долгих прав на повноцiнне життя? То може цiй жiнцi утворити шведську сiмь’ю з коханкою чоловiка тому шо тiльки чоловiк Маэ право на життя? Ви з яркого Корану цю маячню вбрали в себе? Безглуздi вашi попали и Шкода ваших близьких!

      1. Я про Коран, тортури, шведську сім’ю і знущання не писав.
        Уважніше читайте коментарі.

    3. В европейских странах за неуплату алиментов сидят в тюрьме. Алименты платят, как на ребёнка так и содержание жены/ бывшей жены. Припрятать реальный доход как у нас не получается/ тюрьма. Поэтому прежде, чем жениться нужно думать головой, а не гениталиями. Это только у нас нормально хвастать тем, что ты боль забил на ребёнка и бывшую жену. Не дай бог такого, но за ребёнка буду землю грызть и до абсурда не довел бы чтоб за мной бегали по поводу алиментов. Это смешно, я бы сам давал и содержал, а не ждал суда по алиментам.

      1. Лёлик, до Протоколу №4 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод приєдналися (підписали і ратифікували) європейські країни за списком (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/994_407#Text), і у статті 1 цього Протоколу йдеться про те, що нікого не може бути позбавлено свободи лише на підставі неспроможності виконати своє договірне зобов’язання.

        Шлюб в Європі – це домовленість, договір, а тому за неспроможність заплатити аліменти на утримання дитини в Європі не садять.

        І в Україні не садять за заборгованість, що виникла внаслідок договору, адже шлюб в Україні будується на вільній згоді (домовленості), а щоби ув’язнити одного з подружжя – шукають іншу статтю Кримінального кодексу України. Притягнути Віталія Котелевського до кримінальної відповідальності за вчинення ним злочину/кримінального правопорушення, передбаченого статтею 164 Кримінального кодексу України “Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей”, майже неможливо, тому що по-перше, у нього одна дитина, а не кілька дітей від Ірини, а по-друге, злісним ухиленням є певні дії, які призвели до виникнення заборгованості на суму, що перевищує суму ВИПЛАТ за три місяці. Якщо Віталій жодної виплати не робив, то й злісно не ухилився від сплати аліментів.

        Тому і обмеження Віталія у керуванні ним Фольксвагена запроваджене передчасно, якщо він жодного разу аліментів за рішенням суду не платив – державний виконавець мала право обмежувати його у праві керування автомобілем за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних ПЛАТЕЖІВ за чотири місяці (див. ч.9 ст.71 Закону України “Про виконавче провадження”).

        Не було платежів (розмір платежів дорівнює нулю) – немає і обмеження у праві керування транспортним засобом – арифметика 2 класу школи – якщо 4 (чотири) помножити на 0 (нуль), у результаті одержимо 0 (нуль).

        Такий в Україні на сьогодні правовий порядок, врегульований законом.

        Кому не подобається український закон – пишіть петиції, звертайтеся до суб’єктів законодавчої ініціативи, до Конституційного Суду України.

      2. Вы достойный уважения человек, если бы другие так мыслели былобы всё хорошо)

  12. Да полный бред, у Виталия задолженности больше чем на 40тыс,гривень.Что за чушь пишешь аноним,он уже дважды привлекался к общественным работам! У него на кроме прав,на всё наложен арест! И уголовное дело которое открыто в отношение его по ст.164ККУ гласит о том,что наказание по части первой1, общественные работы, арест сроком на три месяца, ограничение свободы сроком на два года! Плохо вы знаете за алименты Садят! Не пиши этот бред умник! Противно читать, все тупые не правильно делают,а здесь один пишешь истинную!

  13. Тетяночко, у статті 164 Кримінального кодексу України (примітці) законі йдеться про заборгованість не у гривнях, а у ВИПЛАТАХ.

    І у Законі України “Про виконавче провадження” (див. ч.9 ст.71 Закону України “Про виконавче провадження”). йдеться про заборгованість не у гривнях, а у ПЛАТЕЖАХ.

    Є кінокомедія “Операция Ы и другие приключения Шурика”, де один дядько пояснює студенту, що у нього облік йде не у карбованцях, а у добах – https://www.youtube.com/watch?v=df4NsjdXEGg

    Якщо Віталія вже кілька разів несправедливо і безпідставно притягали до кримінальної відповідальності і навіть засуджували за діяння, яких він не вчиняв, це не моя проблема, а його. Кожен має право на професійну правничу допомогу (див. частину другу статті 58, статтю 59 Конституції України).

    1. Вот именно 21месяц не платить нет вины! Если был бы не виновен ,не привлекался бы к ответственности Ваш святоша! С табой бесполезно что либо выяснять, иди к нему в адвокаты и защищай если получится!!!!!

      1. Жартуєте?

        У нього немає грошей на дитину і нормальне авто, де ж він знайде гроші на адвоката?

        Хоча, ні, МУРАД ВАРШАНІДЗЕ є відомим юристом, свідком і громадським активістом з незламною позицією, він безкоштовно надав Віталію правову допомогу в ознайомленні з постановою не менш відомого головного державного виконавця.

  14. Тому я не зміг встояти від коментарю.
    Чудово написано!

Comments are closed.