ОДЕСА: ЯК У ПРАВООХОРОНЦІВ «РОЗЧИНИЛИСЯ» 6 КІЛОГРАМІВ КОКАЇНУ

Кількість переглядів 2052

Суворовським районним судом міста Одеси розглядається цікаве кримінальне провадження. Вважаю, що не всі ще забули, як у жовтня 2020 року державна прикордонна служба хизувалась тим, що сумісно з СБУ припинили функціонування каналу контрабанди кокаїну?

Нам показали цікавий фільм про затримання осіб, ідентифікувати яких по відео ніяк неможливо. Цікава деталь цього, на мою думку постановочного сюжету – а де самі наркотики? На відео практично порожнє приміщення з розпиленим верстатом та розкиданим поліетиленом.

Жодного пакета з наркотиками на відео ми не спостерігаємо та й особи, які лежать на підлозі та на яких одягнені кайданки взагалі можуть бути не тими, яких до цього затримали правоохоронці.

Але, яка нам ризниця – постановочне відео, чи реальне? Головне, що затримали злочинців у яких, як повідомляє державна прикордонна служба, вилучене близько 120 кокаїну.

Та поки справа була у руках правоохоронців, деякі деталі були приховані для громадськості, а коли воно надійшло до суду, нам сталі відомі всі незрозумілі «ляпсуси».

Але ці незрозумілі «ляпсуси» можуть «потягнути» на сотні тисяч доларів США.

Але давайте по черзі:

  • Перше – це спосіб, яким правоохоронці провели обшук. Чомусь він був проведений за протоколом огляду місця події, а не обшуку. Навіщо було робить такий «ляпсус», коли вже є прецеденти скасування Верховним судом України таких протоколів. Позиція Верховного суду дуже проста – не можна підміняти обшук оглядом.
  • Друге – чому були затримані ті, хто знаходився у приміщенні, а не сама особа, яка у серпні 2020 року привезла цей верстат в якому, по версії слідства, знаходилось 120 кг кокаїну? Тепер стає зрозумілим, чому немає оригінального відео, а нам надали лише постановочне – ми поки не можемо стверджувати на 100%, що ті, кого затримали, взагалі мають відношення до цього кокаїну. Вони були затримані не під час вивезення кокаїну, а саме під час знаходження у приміщенні де знаходився верстат в якому, по версії слідства, були приховані наркотики. Ніхто на відео нам не показав понад сотню пакетів з написом «МАМ» у складському приміщенні. Хто їх вилучав з прихованого місця – правоохоронці після затримання підозрюваних, чи самі підозрювані до заходу правоохоронців?

А найцікавіше – це третє та четверте! Саме тут починає «розчинятись» кокаїн!

  • Третє – під час зважування наркотиків на місці огляду до протоколу внесена вага брутто наркотичної речовини, тобто у запакованому вигляді – і це 122 кілограма 188 грамів. А вже під час передачі кокаїну експерту на дослідження вага брутто становить 121 кілограм 77 грамів. Різниця у 1 кілограм 111 грам дуже насторожує.
  • І четверте – коли експерту передавали наркотичну речовину, її, звичайно, розпакували. Так ось, вага брутто (а саме в запакованому вигляді), відрізняється від ваги нетто (чиста вага наркотику) на 6 кілограмів 557 грамів. Тобто, правоохоронці, разом з «експертом» хочуть нам сказати, що ось цей клаптик поліетилену у кількості 114 штук (саме стільки було упакованих пакетів з написом «МАМ») важить 6,5 кілограмів? Навіть, якщо припустити, що кожний шматок пакувального поліетилену важить 10-12 грамів, то 114 штук можуть важити, з усіма припущеннями, ну максимум 1,5 кілограма. А це ще понад 5 кілограмів «розчиненого» кокаїну!

З такою математикою виходить, що на експертному дослідженні побувало приблизно на 6 кілограмів менше кокаїну, чим було при первинному вилучені у складському приміщенні!

Всі ці – «перше», «друге», «третє» та «четверте», наводить на думку, що увесь цей «цирк» із затриманням чотирьох громадян Ізраїлю та пред’явленням їм обвинувачення у контрабанді наркотичної речовини є «ширмою», мета якої показати славну роботу правоохоронців, але при цьому залишити сам канал постачання.

І тому у мене, як у журналіста, виникають таки запитання:

  1. Як можна обвинувачувати у контрабанді тих, хто нічого не завозів, а був затриманий лише у складському приміщенні поза зоною державного кордону?
  2. Де «розчинився» перший кілограм кокаїну після протоколу огляду місця події?
  3. Та куди відсипали ще п’ять кілограмів при передачі кокаїну на експертизу?
  4. Чи є кримінальне провадження з цього приводу?

Напевно тут дуже потрібний громадській контроль за цією справою!

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
2

13 thoughts on “ОДЕСА: ЯК У ПРАВООХОРОНЦІВ «РОЗЧИНИЛИСЯ» 6 КІЛОГРАМІВ КОКАЇНУ

  1. Ха ха ,куда делись?!В Большую долину уехали ,к брату и мужу твоих рома подружек.Ану бери свою камеру и на Семашко топи или уже преплатили тебе?

  2. Банда слов нет и к большому сожалению не кому не чего не будет 100%

  3. Кока ушла из камеры вещественных доказательств во временное пользование!

  4. контроль обов’язково має бути! пустіть це в ЗМІ!!

  5. Варшанідзе,лучше скажи что гарного зробила громада під час війни???
    Как діпутати на джипах получали гуманітарку?

    1. Питання гуманітарки має супроводжуватись громадським контролем, підтримую.
      але формулювання звучить як відмазка від себе… по вашему журналісти отримують гуманітрарку?!

  6. Это один процент из всего не законного в нашей стране.

  7. В этом бальдельеро токо отстрел

  8. Это ещё те сказочники! Андерсон отдыхает 😂 закон в Украине не работает вообще
    Все эти погоны только себе карманы набивают , зажрались уже так что для них закон это они сами !

  9. Варшанидзе забыл,как сам торговал наркотой и цыгане сожгли ему авто?
    Ну а если серьезно:Чьи интересы представляет Варшанидзе?Он ведь сам утверждал,что редакция бесплатно не работает.

  10. га-га-га, а то вы не незнаете хто, кого и что представляет…
    Клоуны Рулят. млять.

    Петицію підписано! Депутатам мінімальну зарплату! Зеленський мовчить, Фейсбук Казарова заблоковано!
    https://m.youtube.com/watch?v=2MjhcPoc-N4

Comments are closed.