СПРАВА «122 КГ КОКАЇНУ»: СУДДЯ «НА ПАУЗІ»?

Кількість переглядів 2058

У справі за звинуваченням чотирьох громадян Ізраїлю у контрабанді в Україну 122 кг кокаїну завершене судове слідство. Завершено дослідження доказів, заслухана думка прокурора Піщевята І. І., заслухана думка адвоката Радулова В. В., а коли свою промову почав адвокат Шепітко Г. І. суд перервав його, мотивуючи тим, що з одним з обвинувачених треба провести слідчі дії у справі про його пограбування під час затримання ще у жовтні 2020 року.

Спочатку я подумав, що це банальна необхідність, але після зірваного 02 грудня 2022 року засідання у мене склалось враження, що головуючий по справі суддя Шкорупеєв Дмитро Анатолійович перейшов «на паузу», адже всім вже очевидно, що обвинувачення не підтверджується жодними доказами, а проведене правоохоронцями слідство було здійснено з очевидним ігноруванням норм та положень законодавства.

Ми стали свідками того, що на стадії досудового розслідування співробітники правоохоронних органів вдались до механізмів, які були притаманні «радянській міліцейській» державі. Вони не стали себе обмежувати правовими механізмами та прибігли до відвертих незаконних дій, які заслуговують на окреме кримінальне розслідування щодо службових злочинів.

Я не маю великого досвіду у спостережені за розглядами кримінальних справ, але на мою думку у справі «122 кг кокаїну» правоохоронці зуміли поставити рекорди у номінаціях «свідомих», «умисних» та «послідовних» зловживань, зокрема таких порушень норм процесуального права, які в наступному «натягували» на правовий облік, шляхом максимально відвертого втручання в систему правосуддя!

Під час судового розгляду ми вже встигли повідомити про відверту брехню оперуповноваженого прикордонної служби Ігоря Воронова, про свідчення Леоніда Білоуса, який не посоромився зізнатися у змові зі слідством, про махінації з ухвалами та супровідними листами слідчого судді Приморського районного суду міста Одеси Анатолія Деруса, про підробки та брехню прокурора Ігоря Піщевята.

Всі вищевказані факти відверто підривають довіру та віру в незалежність судової системи не тільки в українців, але й у міжнародних спостерігачів, враховуючи, що обвинувачені є громадянами іноземної держави.

У своєї, навіть перерваній промові, адвокат Григорій Шепітко встиг чітко довести про незаконність всіх доказів по справі, що тягне за собою неможливість посилання у Вироку на сам факт наявності будь-якого кокаїну, а отже виключає наявність складу інкримінованих обвинуваченим кримінальних правопорушень та має наслідком можливість постановлення виключно виправдувального вироку по справі.

І саме тут головуючий по справі Дмитро Шкорупеєв переходить «на паузу». Якщо й далі засідання будуть відкладатись за надуманими підставами та адвокату Шепітко не будуть давати закінчити свою промову, після чого суд повинен йти у Нарадчу кімнату, у мене виникне вже відверта підозра, що «пауза» судді Шкорупеєва не випадкова.

Смію припустити, що прийняти просте з точки зору права, але складне в умовах системних та послідовних втручань в діяльність суду правоохоронців виправдовувального Вироку стало непосильним для головуючого.

Невже він дозволить собі бути причетним до фабрикації матеріалів вказаного кримінального провадження та підпише Вирок не тільки обвинуваченим, але й віри суспільства у незалежність суду?

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “СПРАВА «122 КГ КОКАЇНУ»: СУДДЯ «НА ПАУЗІ»?

  1. Романе не блокуйте коменти під виступами Л.І. Савєльєвої. Де вона в нинішній час проживає нехай відповість як вона причетна до Савіньйону ?

  2. Ну ти смішний, цей пес дюк з коркою журналіста злизує з руки у лідки, нічого він не відкриє, госпожа не хоче бачити похвал від народу.

  3. Варшанідзе це творина продажна мерзота він лиже усім хто дає гроші, там правди немає

    1. Не один уважающий себя человек с этим уродом не общается,только такая же шваль как и он.Варшанидзе мразь,сынок вырос такой же подобие гнилого папаши ,но больше всего поражают женщины этой семьи,они делают вид что этого не знают,живя на грязные взятки и подачки.

Comments are closed.