КЕРІВНИКА МИТНОГО ПОСТУ «ЧОРНОМОРСЬК-ПОРТ» ЗАТРИМАНО НА ХАБАРІ. ДОПОВНЕНО

Кількість переглядів 3316

08 лютого 2023 року Державне бюро розслідувань викрило на отримані неправомірної вигоди начальника митного посту «Чорноморськ-порт» Одеської митниці Державної митної служби України Євгена Носова.

За інформацією, яку надає у себе на сторінці Борислав Береза, схема була побудована на отримані данини від кожної фури за безперешкодний експорт зерна.

Подробиці від ДБР буде не раніш завтра, але погоджуюсь з Бориславом Березою, що таке навіть не укладається у голові – поки ООН та Туреччина забезпечують зерновий коридор, митники забезпечують себе збагачення.

Чекаємо подробиць від ДБР.

UPD: 09.02.2023 року. Подробиці від ДБР:

Євген Носов, який наразі обіймає посаду начальника відділу оформлення цього ж митного посту, вимагав 4 тис. 100 доларів США за безперешкодне переміщення через кордон вантажівок із зерновими культурами та отримання на них необхідних експортних сертифікатів EUR1.
Тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші факти отримання хабарів та інших причетних до зокрема хабарництва на митниці. У фігуранта та осіб, які можуть бути причетні до цього злочину, були проведені обшуки. Серед іншого було виявлено майже 100 тис. доларів США готівкою.
Планується повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
Щодо затриманого колишнього начальника митного поста «Чорноморськ-порт» Євгена Носова до суду направлене клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

ФОТО з ОБШУКУ у фігурантів справи

Фото зі сторінки Євгена Носова у Facebook:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

15 thoughts on “КЕРІВНИКА МИТНОГО ПОСТУ «ЧОРНОМОРСЬК-ПОРТ» ЗАТРИМАНО НА ХАБАРІ. ДОПОВНЕНО

  1. Чувак забезпечив ЗЕлений ЗЕрновий коридор !

    А тут ДБР все ”наламало” !

  2. Инфа сотка – через неделю отпустят гарантия 100 процентов

    1. Ничего страшного, даст взятку чтоб закрыли глаза на предыдущую взятку и выйдет на свободу брать и дальше взятки

  3. Не цю людину взяли. Якась провокація по ходу.

  4. Пане Романе!
    А є якась інформація щодо перейменувань вулиць в Овідіополі?
    Процес знову загальмував чи є якісь зрушення?
    В інших громадах це вирішується за кілька тижнів, а в нашій вже з півроку триває…
    Можливо в селищній раді диверсанти?

    1. А це зараз головне що вас турбує?

      1. Так, це дуже важливий елемент боротьби з місцевою ватою.

      2. Чи можливо знову “не на часі”?
        Ще років з п’ятдесят потрібно почекати?
        Ну так щоб стовідсотково такі як ви повиздихали!

      3. Взагалі то це потрібно робити миттєво, щоб прихильники Xyйла навіть пискнути не встигли!

        1. шоб прихыльники Xyйла пискнути не встигли – Треба не язиком очко полiрувати, а конкретно выпi3довуваты Оцiх Всix гнiд(яких Ви всi знаете) вiд влади, та ставити нормальних Людей. но на жаль – вы все НА ЭТО НЕСПОСОБНЫ.

  5. Роман.Когда он получит реальный срок обязательно об этом напишите.А пока это филькина грамота.

  6. ​ДБР та СБУ проводять спільну операцію: обшуки по всій вертикалі митниці. Викриті тіньові схеми – до 10 мільярдів збитків на місяць
    🔹 Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо очищення від корупції державних органів влади, особливо тих, від яких залежить стабільність фінансової системи нашої держави.
    🔹 Впродовж останніх місяців проведена велика кропітка робота щодо виявлення тіньових схем на митниці. За попередніми оцінками, щомісячно оборудки на митниці вимивали з державного бюджету орієнтовно до десяти мільярдів гривень. Це – третина від того, що мала б збирати установа протягом місяця, тобто, кожна третя гривня з митних зборів йшла до кишень корупціонерів.
    🔹 ДБР та СБУ у взаємодії з Офісом Генерального прокурора проводять сьогодні масштабну спецоперацію. Наразі розпочалися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.
    🔹 Також встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Наразі їхня діяльність заблокована. Співробітники правоохоронних органів працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску з метою припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем.
    🔹 Після завершення першочергових слідчих дій буде надана більш детальна інформація щодо вчинення корупційних правопорушень працівниками Держмитслужби та діяльності її територіальних органів.
    🔹 Робота триває.

  7. Голова Овідіопольськой ОТГ Савельєва Л., ТУК ТУК ТУК!!!!!! Відчиняйте до вас з обшуком!

    1. тут вже нэ ТУК-ТУК давно треба. Тут давно треба – встать, суд идёт. Пусть расскажет як-так вона заробыла на маленькi такi хатинки у Совiньонi (пiд час вiйни)…
      Пусть гнiда расскажет – сколько денег СВОРОВАЛИ с того Сховыща що “збудували” у Комунхозi !!!
      Пусть гнiда расскажет Людям – как ТОРГОВАЛА електрикою пiд час вiйни…

Comments are closed.