РОЗСЛІДУВАННЯ: ЗАМІСТЬ ВЖИВАННЯ ЗАХОДІВ НА ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРПЛАТІ, РЕКТОР ДУІТЗ ВИТРАЧАВ КОШТИ НА ПРЕМІЮВАННЯ

Кількість переглядів 15759

Війна принесла українцям багато горя, але водночас показала, що наш народ заради перемоги над ворогом готовий на будь-які жертви. І держава, і суспільство об’єдналися в єдиному пориві, щоб допомогти нашим героям, що воюють на фронті, і нашим громадянам у тилу, які опинилися у тяжкому фізичному, матеріальному, психологічному стані.

Усі фінансові можливості держави спрямовані на підтримку Збройних сил України. Багато наших співвітчизників донатять на користь доблесної української армії. Громадяни з розумінням ставляться до фінансових труднощів бюджетної сфери економіки держави, зокрема закладів вищої освіти.

Так, викладачі Державного університету інтелектуальних технологій та зв’язку, незважаючи на невчасність виплати заробітної плати протягом 2021-2022 навчального року, продовжували та продовжують виконувати свій громадянський обов’язок, відповідально підходять до організації навчально-наукового процесу.

Але, на жаль, до прояву жертовності в умовах воєнного часу неготовим виявилося керівництво університету. Якщо на фронті командири поділяють зі своїми солдатами тяготи та позбавлення воєнного часу, то «командири» ДУІТЗ вирішили, що проблеми з фінансуванням університету, викликані війною, це доля викладачів. Їх же особисто ці проблеми стосуватися не повинні.

Це не могло не викликати обурення співробітників Університету, які звернулися до Громадської організації «ЗАХИСТ» з проханням прояснити ситуацію, що склалася у їх навчальному закладі. Ми надіслали до університету запит на суспільно важливу інформацію про заробітну плату працівників бухгалтерського обліку та звітності.

Проте, керівництво вищі відмовило у наданні нам запитуваної  інформації,  що слід було очікувати.

Тільки після звернення до Уповноваженого Верховної ради України з прав людини та з відповідним позовом до суду, керівництво Університету було вимушено надати необхідну нам інформацію. 

І ось яку відповідь ми отримали. Практично у всіх співробітників бухгалтерії премія перевищує зарплату у 2-3 рази.

Не відмовляючи собі ні в яких виплатах, ні в заробітній платі, ні в сумісництві, ні в преміях і навіть у солідних компенсаціях за не використану відпустку за принципом «урвемо у держави все, що можна, нічого, що війна», керівництво університету роздратовано відмахувалося від викладачів, які ставили законні питання про зарплати та відпускні.

Чому під час війни, коли перед викладачами Університету наявна мільйонна заборгованість з заробітної плати, ректором університету прийнято рішення про щомісячне преміювання головного бухгалтера, а також працівників відділу бухгалтерського обліку та звітності.

Можливо за високу якість виконання головним бухгалтером Дмитренко та підпорядкованого їй відділу свої обов’язків?

 Звертаємо увагу на висновки ревізії фінансово-господарської діяльності Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку за період з 01.04.2016 по 30.06.2021 проведеної фахівцями Південного офісу Держаудитслужби.

Нагадаємо, що згідно з посадовою інструкцією головний бухгалтер Дмитренко О.Д. формує, планує, координує і здійснює організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності, здійснює  контроль за ефективним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів. Організує та контролює складання розрахунків щодо використання фінансових ресурсів, видатків на надання послуг згідно із затвердженим кошторисом, платежів до бюджету, своєчасність і правильність складання бухгалтерської звітності. Здійснює контроль за додержанням порядку оформлення первинних та бухгалтерських документів, розрахунків і платіжних зобов’язань.

За порушення бюджетного законодавства, фахівцями Південного офісу Державної аудиторської служби України, відносно головного бухгалтера Дмитренко О.Д., складено два адміністративних протоколи, які направлені до суду.

Більш того, за результатами ревізії Одеською обласною прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення,  передбаченого  ч. 5 ст. 191 КК України.

Аналізуючи отримані дані зрозуміло, що:

  • для керівництва університету співробітники бухгалтерії, який є фактично обслуговуючий персонал для викладачів,  набагато важливіші, ніж самі викладачі;
  • кількість викладачів та студентів скорочується, а кількість бухгалтерів залишається незмінною;
  • матеріальне забезпечення співробітників бухгалтерії набагато вище, ніж викладачів, і тому немає сенсу мати вищу освіту, захищати дисертації та читати лекції студентам.

Ще матеріали на тему:

В ОДЕСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ СКЛАДАЛИ ФІКТИВНІ АКТИ НА 1 МЛН ГРН

Голова ГО «ЗАХИСТ»
журналіст Максим Каралкін


АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
1

46 thoughts on “РОЗСЛІДУВАННЯ: ЗАМІСТЬ ВЖИВАННЯ ЗАХОДІВ НА ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРПЛАТІ, РЕКТОР ДУІТЗ ВИТРАЧАВ КОШТИ НА ПРЕМІЮВАННЯ

    1. 2 года всё расследуют, а воз и ныне там…

  1. В умовах воєнного часу це слід вважати мародерством !!!

  2. Из привилегированного положения главного бухгалтера вывод только один. За то, что помогает ректору воровать. Благо, что опыт богатый.

  3. Зарплата большая ,зато на работу приходят к 10 и курят по 8 раз

    1. Курят по 8 раз только до обеда. Затем столько же, только под коньячек или виски

      1. Вискарик стал университетской валютой. Петрусенко, голуба, за бутылку вискарика падкому на пакетики Назаренко, арендует помещения.

        1. Максим Васильевич! Низкий Вам поклон за то, что раскрываете нам глаза на руководство академии, которое силой и обманом пришли к власти. Мы это просто так это не оставим.

  4. Вместо кассира можно четыре уборщицы оформить на работу в каждое общежитие по единице ,люди физически не могут убрать такую территорию или по одному вахтеру добавить в общагу ,а то люди сутки через двое работают по какому это

  5. Це банда злодіїв та шахраїв разом з тими хто керують цими процесами. Вони обдурили людей. БАНДУ ГЕТЬ !!!

  6. А куди пан Назаренко дивиться, який тягне тягар на своїх плечах , та за свої кошти ступеньки ремонтує,хай би Дмитренко із своєю бандою допомогла ,у них штат великий грошенят хватить і дах відремонтувати

  7. Из привилегированного положения главного бухгалтера вывод только один. За то, что помогает ректору воровать. Благо, что опыт богатый.

    1. Сергей научитесь пользоваться интернетом, вы скопировали мой комментарий. Хотя то что вы согласны с моим мнением спасибо

      1. Прости старика дочка, 74 мне. Случайно получилось. О коррупции в учебном заведении знаю не по наслышке, внук у меня там работает, говорит пора увольняться, воровство там под руководством директора.

  8. Прости дочка, 74 мне. Нажал не то видно. О коррупции в учебном заведении знаю не по наслышке, внук там у меня работает, увольняться говорит надо. Воруют под руководством директора.

  9. Всех преподавателей, кто недовольны своей зарплатой, приглашаем на работу в бухгалтерию Гос универ интел техн и связи. Будете получать 25-30 тыс грн ежемесячно. Требования к кандидатам: держать язык за зубами о том, что там видите. Работать с компьютерными программами для бухучета. Уметь много и часто курить. Делать вид, что отчеты готовите ночью. Уметь вежливо посылать надоедливых преподов, нагло интересующихся своей зарплатой. Особо держать язык за зубами о процедуре встречи и проводов ревизоров КРУ. Ну и конечно же терпеть быдлячество Дмитренко, главного бухгалтера.

    1. Назаренко и все остальные (Дмитренко, Танащук, Базыка и остальные). Вам тварям наша академия будет снится в страшном сне. Каждый будет расплачиваться за всё, что вы сделали. Запомните это. А возможно уже кто-то начал…

  10. А пусть этот “независимый журналист” о себе расследует и поведает нам всем о своих доходах, в том числе и полученных в университете.

    1. Тільки співробітник бухгалтерії схильний до такої провокації, щоб відвести увагу від своїх незаконних доходів, які отримує за мовчання про справи Дмитренко. Ніхто з викладачів не отримує таку зарплатню яку отримуєте ви співробітники злодійського підрозділу

    2. Любого из нас из коллектива интересует зарплата этих много численных бездельников за компьютерами тебя значит этот вопрос не хвылюет? Одна из них кровососов за наш счёт? К вам в бухгалтерию заходить неохота подавитесь моей зарплатой лучше голодать чем на ваши рожи наглые отъевшиеся смотреть

  11. И обязательно поведает нам обо всем

    1. Выдам вам большой секрет, такую компенсацию за неиспользованный отпуск, как получают бухгалтерши, он не получал. 100 тыс грн компенсации бухгалтерши платили только себе. Зато нас методистов, сейчас увольняют, осенью может быть возьмут обратно, но это неточно. Почему же не уволить на летние месяцы бухгалтерш? Преподавателей и студентов нет, зачем такой штат бухгалтерии раздутый донельзя??? Тем более летом? Поведаете нам об этом, аноним?

  12. Просимо надати інформацію про заробітнук плату, отриману у Державному університеті Каралкіним М.В.

    1. Кого просите? Корупціонерів університету? Не хвилюйтеся, вони багато йому не заплатили, самим треба. Жадібні дуже. Назаренко всі пакетики з підношеннями тягне додому. Сім’янин зразковий. Ну майже. Інна підтвердить.

  13. А також і звіт про виконану Каралкіним М.В. про “роботу”, яку він виконав.

    1. Был бы ты зацикавленный в раскрытии воровства в Университете не нёс бы пургу в летний день

  14. “Зацікавленому та зацікавленій”. Терпіння друзі. Це окреме розслідування. Буде не тільки звіт про виконану роботу, будуть факти бездіяльності та корупції з боку керівництва, факти розкрадання бюджетних коштів тощо. Попереду на вас чекає багато цікавого.

  15. Коли нема чим крити, використовують прийом “сам дурень”. Але тут ця формула не спрацює, безпідставно завищені зарплати та премії бухгалтерів “найцінніших” для ректора та його босів Базики і Танащук співробітників університету підтверджені документами. Зарплата Каралкіна вас точно не вразить. Зате для вас у нас є звіт про хабарі в університеті, хто і скільки. Тремтіть, хабарники. Студенти вас ненавидять. Здають вас із тельбухами, чесні ви наші. З кого ж почати? З К…. або Т…..???? Подумаємо ще….

  16. Назаренко куда ты смотришь,сколько человек бездельников в бухгалтерии и в кадрах ,ты спроси чем они занимаются ,вот там наши деньги , а мы тебе поверили ,спрос то с тебя будет

    1. Смотрит он в руки Олечки сколько она ему насыпала. Больше никуда несмотрит

  17. Вихід один детальна перевірка діяльності Дмитренка за всі роки її корисної роботи в університеті. може вона була під тиском? Крала перекладала гроші на ліві фірми за наказом? Купувала неякісну оргтехніку? треба поспішати, а то в Польщу поїде будиночок добудовувати. Кінців не знайдемо.

  18. Максим Владимирович, на вас вся надежда. Только вы можете побороть эту банду. Отправьте все Что известно в министерство. Как во врем я войны Банда беспредельщиков Наз Тана Дмитр Базык Дюряг разворовывает Бюджет университета. Ректор арендует иномарку с водителем, целый день сидит в машине и получает зарплату не меньше бухгалтерии. Дмитренко Автор всех схем как заплатить преподавателям и методистам меньше а себе украсть больше. Кому война а кому мать родная.

  19. Що це коється у цьому “славетному закладі”? Якщо все це правда, всіх на лаву підсудних, в першу чергу ректора і і головного бухгалтера. Перевірити кожний факт і надати правову оцінку. Терміново.

  20. НАЗАРЕНКО – МАВПА з гранатою. Це дуже велика проблема не тільки для системи освіти, але ї взагалі для держави .

    1. Так, дискредитує не тільки окремий заклад, а всю систему української освіти в цілому. Ні науковець, ні педагог, ні управленіць, ні ректор, просто підставна кукла. Хто ж там ректор?

      1. Може геніальна докторка з педуна+ майже всі одеські навчальні заклади? Ну та що бреше у рекламі що державні діячі мають спеціальну освіту. Тепер бреше що навчить нас всіх працювати як і всі інші невдахи з іншій вузів. Що наші навчальні плани погані та інш. Крім тих великих ідей, які вони там втілювали, більше не вміють нічого. За що ж їх запросили на вихід? Лісовий де ти?

      2. Алкоголичка собирается в поход под градусом говорит что Назаренко осталось пару месяцев она теперь будет ректором

        1. Та что вы такое говорите, закрыть к чертовой матери, надоел этот п….ц

        2. катька чомусь не хоче ставати проректоркою з навчальної роботи. звичайно знаемо чому. Тому що наша талановита алколичка влаштувалася грести бабло за допомогою своїй куми головного бухгалтера дмитренко ольги дмитрівні всіма командувати і нізащо не відповідати. Яку науку вона організувала за два роки? Ніяку ні ху… п’янку вона може організувати. А кого вона поставила на вченого секретаря ще одна кума посміховисько таке ж як вона. приписує собі чужі досягнення та обливає брудом ректора. Всіх родичів та приятелів оформила на теплі місця а нормальні викладачі змушені звільнятися Називає ректора недоумком і всіх агітує за себе. Нова проректорка думає, що довго тут протягне зі своїми ідеями наївна, не розуміє, куди потрапила до нового року не дотягне, зуб даю, це таки да, капут університету.

  21. Я живу в ЖК,в котором эта дама была председателем ОСББ так вот мы еле от неё избавились. Проворачивала с тарифами м мы все время были в долгах. У неё кажется было несколько домов,4 вроде и 2 домов смогли избавится от этой мошенницы иначе не назовёшь. Сейчас мы получили приглашение в этот институт она там стала ректором. Все мало ей. Хочет заработать на нас, разводиловку организуетна целый день. Чтобы затащить школьников к себе на учебу.Дураков нет в наше время и где заказать подключение к интернету мы знаем без неё.

  22. сьогодні зоряний день у назаренка. Нещасні викладачі змушені нести дари улюбленому шефу, незважаючи на те, що відпускні виплачені частково. Не викладачі, а співробітники бухгалтерії повинні нести йому кульочки, а краще конвертики. Тільки їм є за що йому дякувати, мабуть вже отримали 100-тисячні компенсації за невикористану відпустку?

    1. Да, выгоднее в отпуск не идти чем идти. Зачем этим бухгалтерским паразитам присосавшимся к преподавателям идти в отпуск? 100-тысячные компенсации и незаконные отгулы получают от своей ворюги. Как не зайдёшь к ним та вышла и эта вышла а на самом деле на работе нет. Разогнать давно пора этот раздутый отдел который всегда страшно загруженный занятый в фантазиях главной аферистки все так устали бедные только от горла преподавателей не отдерешь.

  23. Мы вже у відпустці, а керівництво організує у понеділок Вчену раду, це как? У порядку денному вручення дипломів про наукові ступені. Так це ж жах, така рада. Це повна дискредитація наукових ступенів і звань. Голова ради неуч назаренко, вчений секретар, призначена за невідомі наукові досягнення, ну і більшість членів ради, такі “науковці” як Гордієнко, Кокорєв, Трегубова, Пальчинська, Петрусенко, Флейта та інш. Де вони і де наука? Управляє цім “науковим” вертепом доктор наук з осбб Танащук. Наука у них

Comments are closed.