«НЕЗЛАМНА ПОЗИЦІЯ» ПРОПОНУЄ ДЕПУТАТАМ СКАСУВАТИ ПРЕМІЇ КЕРІВНОМУ СКЛАДУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТА НАПРАВИТИ ГРОШІ НА ЗСУ

Кількість переглядів 2435

У зв’язку з зацікавленістю мешканців громади останнім матеріалом редакції «Альтернатива.орг» з приводу розміру оплати труда керівному складу Овідіопольської селищної ради (ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: СКІЛЬКИ МИ ВИТРАЧАЄМО НА КЕРІВНИЙ АПАРАТ), аналізуючи розрахункові відомості, нами встановлено, що в середньому, керівний склад Овідіопольської селищної ради щомісяця отримує премій на суму біля 100 тис. грн.

Вважаємо отримання премій у розмірі 200% від окладу під час воєнного стану явищем ганебним, а враховуючі гострої потреби забезпечення матеріально-технічної бази Збройних сил України, вивільнені кошти пропонуємо направити на рахунки ЗСУ.

Ще матеріали на тему:

ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: СКІЛЬКИ МИ ВИТРАЧАЄМО НА КЕРІВНИЙ АПАРАТ

Роман Варшанідзе

голова правління
ГО «Незламна позиція»

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

25 thoughts on “«НЕЗЛАМНА ПОЗИЦІЯ» ПРОПОНУЄ ДЕПУТАТАМ СКАСУВАТИ ПРЕМІЇ КЕРІВНОМУ СКЛАДУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТА НАПРАВИТИ ГРОШІ НА ЗСУ

  1. …Індивідуальний акт – це акт (рішення) суб`єкта владних повноважень, виданий (прийняте) на виконання владних управлінських функцій або в порядку надання адміністративних послуг, який (яке) стосується прав або інтересів визначеної в акті особи або осіб та дія якого вичерпується його виконанням або має визначений строк (пункт 19 частини першої статті 4 КАС України).

    За владно-регулятивною природою всі юридичні акти поділяються на правотворчі, правотлумачні (правоінтерпретаційні) та правозастосовні. Нормативно-правові акти належать до правотворчих, а індивідуальні – до правозастосовних.

    У вітчизняній теорії права загальновизнано, що нормативно-правовий акт – це письмовий документ компетентного органу держави, уповноваженого нею органу місцевого самоврядування чи іншого суб`єкта, в якому закріплено забезпечуване нею формально обов`язкове правило поведінки загального характеру. Такий акт приймається як шляхом безпосереднього волевиявлення народу, так і уповноваженим на це суб`єктом за встановленою процедурою, розрахований на невизначене коло осіб і на багаторазове застосування.

    Натомість індивідуально-правові акти як результати правозастосування адресовані конкретним особам, тобто є формально обов`язковими для персоніфікованих (чітко визначених) суб`єктів; вміщують індивідуальні приписи, в яких зафіксовані суб`єктивні права та/чи обов`язки адресатів цих актів; розраховані на врегулювання лише конкретної життєвої ситуації, а тому їх юридична чинність (формальна обов`язковість) вичерпується одноразовою реалізацією. Крім того, такі акти не можуть мати зворотної дії в часі, а свій зовнішній прояв можуть отримувати не лише в письмовій (документальній), але й в усній (вербальній) або ж фізично-діяльнісній (конклюдентній) формах.

    Отже, нормативно-правовий акт містить загальнообов`язкові правила поведінки (норми права), тоді як акт застосування норм права (індивідуальний акт) – індивідуально-конкретні приписи, що є результатом застосування норм права; вимоги нормативно-правового акта стосуються всіх суб`єктів, які опиняються в нормативно регламентованій ситуації, а акт застосування норм права адресується конкретним суб`єктам і створює права та/чи обов`язки лише для цих суб`єктів; нормативно-правовий акт регулює певний вид суспільних відносин, а акт застосування норм права – конкретну життєву ситуацію; нормативно-правовий акт діє впродовж тривалого часу та не вичерпує свою дію фактами його застосування, тоді як дія акта застосування норм права закінчується у зв`язку з припиненням існування конкретних правовідносин.

    З огляду на наведені вище положення КАС України та загальновідомі ознаки та властивості нормативно-правового й індивідуального актів оскаржуване рішення … є актом індивідуальної дії, оскільки: видане рішення стосується вирішення кадрового питання; не містить загальнообов`язкових правил поведінки, а передбачає індивідуалізовані приписи щодо … ОСОБА_2 на посаду; адресоване виключно ОСОБА_2 ; не регулює певний вид суспільних відносин, а спрямоване на виникнення конкретних правовідносин між Овідіопольською … радою та ОСОБА_2 ; не розраховане на багаторазове застосування, а вичерпує дію після ….

    Тому, право на оскарження рішення (індивідуального акта) суб`єкта владних повноважень надано особі, щодо якої воно прийняте або прав, свобод та інтересів якої воно безпосередньо стосується, а отже, такий спір не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

    Зазначена позиція вкладена у постанові Великої палати Верховного Суду від 18 вересня 2019 року по справі №2040/6074/18.

    Згідно з ч. 5 ст. 242 КАС України, при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування норм права, викладені в постановах Верховного Суду….

    *****

    Це я взяв з ухвалки про злам незламної позиції по справі 420/6888/19:
    https://reyestr.court.gov.ua/Review/85815907

    Індивідуальним актом премії призначені законно, нараховуються законно, отримуються законно і проїдаються теж законно. Не віриш – судді тебе вислухають.

    1. Мэр Южного Владимир Новацкий за время войны получил премий на 1 млн 128 тыс. грн.

      Новацкий с января 2022 по июль 2023 года ежемесячно начислял сам себе премии, которые иногда достигали 130% от его оклада. Ежемесячно сумма зарплаты с премией достигала в среднем 62 тыс. грн.

      Бюро стратегических расследований областного управления Нацполиции проверило законность действий городского головы и установило, что мог быть допущен конфликт интересов – Новацкий начислял себе премии, не сообщив об этом членам исполкома городского совета.

      Действия мэра квалифицировали по статье 172-7 Кодекса Украины об административных правонарушениях (нарушение требований по предотвращению и урегулированию конфликта интересов).

  2. Романе , дякуємо, Вам що не мовчите . Молодці!!!

  3. А чому тільки керівному складу. ВСІМ працівникам селищної ради

  4. Я підтримую, але пропоную щоб всі працівники селищної ради повернули до бюджету премії, які отримали, починаючи з 24 лютого 2022року. Я вважаю що це буде чесно навіть по відношенню не тільки до наших військових, а й до мешканців громади, які з початком війни залишились і без роботи, і на зменшений заробітній платі. А всі ці кошти або виплатити на бомбосховища для громади (шкіл, дит.садків), або купити все необхідне на наших воїнів з громади і передати.

  5. От популіст, в Великодолинське напиши такий лист, там зп на порядок більше, Бусінка нервово курить у сторонці

  6. На Великодолинських посадовців Роман не напише. Вони йому підрядики підкидали щоб він їх не тривожив. І він продовжує особливе ставлення до Граба і Гуляєва. Адже його за срачину так і не взяли за “Роги” при вїзді в Великодолинське. Коли піднялася хвиля невдоволень Граб закрив питання з продажними слідаками і за це Рома вдячний.

  7. Та і про Таїровських романчик почав писати тільки після того як перестав отримувати кошти з бюджету громади)))

  8. В школі відсутнє нормальне бомбосховище, відсутній спортивний зал, підняли плату за воду, населений пункт заріс бур’янами, дитячі майданчики в жахливому стані, робочих місць немає, допомогу для ЗСУ збирають звичайні мешканці села, а вони нараховують собі огромні заробітні плати, та ще премії, на той час коли громада немає коштів для нормального розвитку і існування. І це все відбувається під час війни, коли гинуть мешканці нашої громади. Доки ми так будемо жити.

    1. що вам заважає прийти з ініціативою, та допомогти підняти нашу громаду на вищий рівень? я чула що там багато вільних вакансій

  9. все нараховано законо якщо сумніваетесь подайте заяву до суду. рішення суду вас здивуе.

    1. Нам не потрібне рішення суду. Ніде не сказано, що відбувається щось незаконне. Ми волаємо до совісті. В Країні війна і бюджети громади зобов’язані приймати участь в оснащені армії.

  10. треба міняти не розмір премії а закон. якщо вам це під силу

  11. Премии начисляются когда в бюджете деньги есть, когда утверждали бюджет депутаты куда смотрели, 90% от зарплаты головы получают директора коммунальных предприятий

    1. Половина читать там не может из депутатов, вторая половина думала чтобы им украсть себе. Вот дайте Газияну книгу на украинском пусть прочитает в слух или Бурдейному, Лысенко Д. вы ох…еете, они читать не могут. 100 процентная информация.

  12. Мешканці ОТГ мають усвідомити нарешті, що Голова і її сотрапи мають законне право грабувати громаду у мирний час, а у воєнний час- законно займатися мародерством.
    Чим вони і займалися і займаються успішно всі часи.
    У першому випадку під гаслом- мовчіть, бо Путін нападе!
    А під час війни- мовчіть, скоти, бо як Путін прийде, то ми вам покажемо.
    Тому шановні громадяни- виборці, тримаємо і далі язики у сраці і не накликаємо біду, продовжуємо відгодівлю цього поголів’я самоврядних чортів у вишиванках аж поки їх не розпре і настигне кара Божа.
    Слава Україні !

  13. Кого настінне кара Божа? Голову і її прихлєьателів ? У них немає нічого святого і в Бога вони не вірять, якби вірили – то турбувалися про свою громад, а не обкрадали її!. У нас взагалі нічого не робиться…. Подивіться на інші громади. Страшно, що ми обрали таку смердючку! Сидять у тій сільради , дупи на стільчики не вміщаються, у двері не можуть протиснутися! І все їм мало, ніяк не нажруться!!!!!

  14. Цікаво би ти подивитися на тендерну документацію на виконання робот по дитячому садочку новому , бо пів села гудить що там працювали громадяни із Молдови за копійки, а за документами це робили у тричі дорожче зовсім інші підприємства … ( о-откат)…

    1. Чого випаритеся все покрито Марком і баблом)))))

Comments are closed.