ЗНЕВАГА ДО ЗАКОНУ – ЗВИЧАЙНА СПРАВА ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Кількість переглядів 1813

Редакція «Альтернатива. ОРГ» отримала відповідь з Овідіопольської селищної ради з приводу виконання норм Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» при плануванні буріння з метою водопостачання та встановлення водонапірної вежі у селі Миколаївка Овідіопольської ТГ Одеського району Одеської області.

У зв’язку з тим, що у відповіді селищної ради (виконавець головний архітектор Колоскова Н. І.) немає жодного посилання на законодавчу норму, яка дозволяє починати виконувати такі роботи без Звіту уповноваженого органу з оцінки впливу на довкілля, 13 листопада 2023 року я завітав у кабінет головного архітектора.

Виявилось, що пані Колоскова Н. І. дійсно не знає, як виправдати початок планування таких робіт без звіту про оцінку впливу на довкілля. Її намагання змусити мене надати черговий запит з додатковими запитаннями вигладять смішно. Інформаційний запит вже був наданий, на який вже отримана відповідь, яка свідчить про відсутність Звіту уповноваженого органу з оцінки впливу на довкілля.

Селищний голова Савельєва Л. І. оточила себе особами, які, або не мають розуміння у тих питаннях за вирішення яких вони відповідають, або, мабуть, виконують її незаконні вказівки.

Буду звертатись до Одеської ОДА з метою встановлення організації, яка складає такі Звити та спеціалісти якої зможуть надати вичерпану відповідь з приводу Звіту про оцінку впливу на довкілля.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

12 thoughts on “ЗНЕВАГА ДО ЗАКОНУ – ЗВИЧАЙНА СПРАВА ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

    1. Люди милі що відбувається? Ми взагалі комусь потрібні? Я так розумію у нас в громаді війни немає. Скільки можна обкрадати людей? Останнім часом сім’ї військових взагалі нікому не потрібні.
      У мого мужа немає тих зарплат які собі думають люди, але у школу принести, пільги не доб’єшся. У грамаді бардак!!!! А де наші гроші милі мої? Я хочу чоловіка додому а вас на війну. Скажіть мені будь ласка де повага до дітей військових? Де пільги на місцеву маршрутку? Де пільги на навчання у школі, я маю на увазі гроші які ми обов’язково повинні знати або і.о. буде сварити класного керівника?
      Дай Бог щоб наші хлопці Усі повернулися до дому живі і ми побачимо коли вони завітають до вас влада

  1. Не розумію одного, хто проти башні ?
    В селі Миколаєці. Води від слова зовсім немає.
    Ціле літо люди сиділи без води , це відбувається і зараз, якщо появиться на день вода то добре.
    А це не попрати , ні покупатися, ні посуд помити . Не дивлячись і на інші речі.
    Тим що ви перешкоджаєте змозі поставити башню
    Цим же ви даєте змогу знову списати кошти на премії, ремонти домівки та інше.

    1. А Людочка староста вообще каже если технічна то хоть така. Пити не треба главне поливать

      1. Пушнова закрой свой рот ты сыночка своего каким х….м устроила в Овидиопольскую школу учителем он что учился на учителя ? С каких ху…ов он там работает что Ткаченко с Калебошиным помогли хоть где-то пристроить чтобы повестку не получил.

        1. Ви подивіця як власть робить в Калаглійскій школі бомбоубєжище. Обіщали ще в сінтябрі. Нікому ці два села не нужні. Тільки обіщають і сміються з нас. А з садіками шо? Зато виставляють набережну в плиткі. Велике достіженіє. Вони собі премії каждий місяць а нам брешуть в глаза

    1. Це Наказ Про затвердження Правил розробки нафтових і газових родовищ. Він не регулює буріння свердловин з метою водопостачання.
      А закон Про оцінку впливу на довкілля чітко вказує, що буріння з метою водопостачання, без вказання на яку глибину, а взагалі буріння з метою водопостачання, відноситься до другої категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля.

      1. Ти у тексті твоєї “новини” послався на статтю 3 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”. На відео ти звинувачуєш чиновника у тому, що тебе послали нах, посилаючись на Вікіпедію. Я вирішив тобі допомогти і знайшов правовий акт, де чітко роз’яснюється, що наведений у ч.3 ст.3 твого ж Закону термін “глибоке буріння”, у т.ч. буріння з метою водопостачання, означає буріння глибше 4500 метрів, а ти ж хочеш (чи не хочеш, я так і не зрозумів) знайти воду на глибині до 130 метрів

        Що тобі не зрозуміло? Ти вважаєш, що буріння з метою водопостачання і буріння з метою видобутку нафти здійснюється різними буровими, за різними законами фізики, різними бурами і різними методами? Я тебе розчарую, але вододопроводи будуються з труб і фурнітури, першим і головним призначенням яких була передача нафтопродуктів і спиртів. Навіть тонкостінні газові сталеві труби будівельними нормами дозволяється використовувати для внутрішньобудинкових водопровідних мереж.

        Чи ти просто прикидаєшся присяжним кретином аби не нести коробки шоколадних цукерок з квітами і вибаченнями балерині і архітектору селища, де ти і твої діти з онуками живуть? Будеш поводитися як свиня, значить, відіграватися будуть за твоє свинство не на тобі, кретине, а на твоїх близьких і рідних. Вгамуйся. І вибачись публічно, так само як ти ображав чиновників.

        1. Думаю що буріння з метою забезпечення населення питною водою і глибоке буріння з метою видобутку газу або нафти – ЦЕ РІЗНІ РЕЧІ ! Навіть якщо буріння проводиться одними й тими-ж механізмами і технікою. Буріння на 4500-6000 метрів з метою водопостачання, вдумайтесь-це для яких небожителів? Тут постає питання життя та здоров’я населення, яке буде щодня споживати воду з цієї свердловини.Все просто. Незацікавлена особа не буде обливати брудом іншу, якщо інша особа не заважає здійсненню планів першої. А якщо льється бруд з усіх сторін, то чиїсь особисті плани чи неправомірна вигода під загрозою зриву. А “емоції”- це лише спосіб впливу на населення. “Благими намерениями выстелена дорога в АД” В даному випадку запропоновано аж три місця нижче діючого кладовища за горизонтом. При дійсному бажанні забезпечення населення питною водою влада повинна була-б просто обрати інше місце для свердловини. Але-ж НІ. ЧОМУ????? Є великий сумнів у тому,що саме підрядник-професіонал визначав і пропонував аж три місця в санітарній зоні кладовища. Вважаю що у цьому випадку істина за Романом. Миколаївцям (тим хто на відео)-терпіння і розуму. Висновки робіть самостійно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.