ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ЧОМУ НА СЕСІЇ ЗАБЛОКУВАЛИ ПРОГРАМУ ПІДВИЩЕННЯ СОЦЗАХИСТУ УБД ТА ЇХ СІМ’ЯМ?

Кількість переглядів 2579

01 грудня 2023 року на пленарному засіданні сесії Овідіопольської селищної ради розглянули проєкт рішення про внесення змін до цільової програми соціальної підтримки населення на 2021-2025 роки в частини матеріальної допомоги учасників бойових дій та їх сімей. Проєкт рішення підготовлений депутатськими фракціями «Слуга народу», «За майбутнє», «Батьківщина» та депутатською групою «Дія та довіра».

На сесії проєкт рішення представляла проєкт депутат Наталія Чегодар:

«Ми вносимо пропозицію по збільшенню наданню щомісячної адресної матеріальної допомоги дітям учасників бойових дій в розмірі двох прожиткових мінімумів і надання матеріальної допомоги військовослужбовцям, також учасникам бойових дій у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (з 01.01.2024 року прожитковий мінімум – 2’920 грн – ред.)…
Всі працівники преміюються, у тому числі і селищний голова і секретар. Приводжу приклад – на преміювання селищного голови на рік, платники податків виділяють 10 тис $… 400 тис грн вам на преміювання йде, і ми говоримо відзначити учасника бойових дій один раз на рік, там 14 тис грн.
Далі, вибачте Олексій Михайлович (Сливка О. М. – ред., депутат, директор КП ) візьму комунальне підприємство виплачують вам і іншим керівникам комунальних підприємств теж премії… Вам вона йде раз на квартал – 47 тис грн. чотири квартали по 47 – 188 тис грн. а ми говорим знову за 14 тисяч (для УБД – ред.).
Вибачте мене, так умови учасника бойових дій і умови нас з вами. Я не буду за вас говорить, я лягаю і встаю спокійно, бо мою «дупу» захищають овідіопольці – сини, чоловіки. У мене немає чоловіка, немає синів і я надіюсь на інших ,кого призвали і хто там знаходиться.
Я можу прийняти увечері душ і не сидіти у страшному окопі. І вам 14 тисяч платників податків, ви на сьогоднішній день заявляєте, що бюджет таких коштів немає!
Ви повинні були розрахувати і поставить суму, якщо це на Збройні сили на 24 рік, а наступне йде питання, ми закладаємо там, клопочимо, про ТРИ мільйона гривень і зараз говоримо про це – їй (начальнику відділу соціальної політики Ткач Л. В. – ред.) не вистачає всього на всього для цього всього ДВА мільйона гривень. Всього на всього ДВА мільйона гривень не вистачає!
Значить, Ірина Олексіївна (начальник фінансового відділу Каранфілова І. О. – ред.) ви повинні спочатку розрахувати та відмінисувати ці суми, а потім вести розподіл по всім іншим статтям… А ми розводим дискусію? Про що? 500 доларів на одного учасника, або 14 тисяч? Я вам порівняла! І ви рахуєте гроші? Які ви рахуєте гроші?
Ставьте будь ласка на голосування проєкт рішення! Все!
»

Але депутати, навіть члени фракції, які приймали участь у розробці цього проєкту рішення, після всього сказаного не підтримали цей проєкт рішення.

ГОЛОСУВАЛИ:

  • «УТРИМАЛИСЬ» (10)
    СЕРГІЙ АВРАМЕНКО – депутат «опзж»
    ЮЛІЯ МАЛИЦЬКА – депутат «опзж», керівник відділу
    ОЛЕКСІЙ СЛИВКА – депутат «опзж», керівник комунального підприємства
    ОКСАНА ВЕРБИЦЬКА – депутат «Слуга народ»
    АРМЕН ГАЗІЯН – депутат «Слуга народу»
    ОЛЬГА МАКУШЕВА – депутат «Слуга народу», керівник ДНЗ
    ОЛЬГА МОЙСЕЄВА – депутат «опзж», керівник відділу селищної ради
    СВІТЛАНА НОВІКОВА – депутат, секретар ради, «Батьківщина»
    ЛІДІЯ СВЕЛЬЄВА – селищний голова
    ОЛЕКСАНДР ТКАЧЕНКО – депутат «опзж», керівник відділу освіти
  • «ЗА» (7):
    НІНА ВИШНЕВСЬКА – депутат «За майбутнє»
    ОКСАНА ПУШНОВА – депутат «За майбутнє»
    ВОЛОДИМИР ЛІТВІНЧУК – депутат «Слуга народу», керівник комунального підприємства
    АНДРІЙ НЄНОВ – депутат «Батьківщина»
    ОЛЕКСАНДР ЄРГІЄВ – депутат «опзж»
    ОКСАНА КУЧЕРЯВА – депутат «За майбутнє»
    НАТАЛІЯ ЧЕГОДАР – депутат «За майбутнє»

Голосування перенесено на наступну сесію, я так сподіваюсь.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

42 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ЧОМУ НА СЕСІЇ ЗАБЛОКУВАЛИ ПРОГРАМУ ПІДВИЩЕННЯ СОЦЗАХИСТУ УБД ТА ЇХ СІМ’ЯМ?

  1. Ганьба, не виділити кошти для даних людей,завдяки яким ви спокійно спите в цілих домівках, ганьба тим депутатам які в списку утрималися

    1. Всі що утримались-це піданні мера.Вона спеціально їх і провела через партіі і свої счьотні комісії.Щоб у неї була більшість .Гроші 55 мільонів будуть тратить на свої потреби.І на наше обурення їм пофіг.

    2. Та вони патріоти на язику,сплять спокійно вночі і нічого не присниться сук@м

  2. Не только в Овидиополе воруют. Вон и в Авангарде скоро будут неприятности.
    Совсем скоро будут результаты экспертизы по строительству школы в Авангарде на Добрянского 26а. Экспертизу делают в Днепре, туда уже пытались зайти «ходаки» закрыть вопрос. Но не получилось.
    Очень злые и очень осведомленные язычки рассказывают, что Хрустовскому и его заму Гальчинскому будет очень неприятно. Ирочка обязательно опубликует все документы.

  3. Можливо просто потрібно депутатів, чоловіків, синів, братів працівників селищної ради відправити в ЗСУ. Тоді і гроші знайдуться! Ганьба. Таке враження, що в селищній раді одні “ждуни”.

  4. Навіщо було готовити проєкт рішення, а потім його не підтримати на сесії? Депутати Вербицька, Макушева, тупоголові прости господи Газіян і Ткаченко, а також ненажерлива свіня Новікова ваші фракції підготували проєкт а ви його заблокували!
    Куди дивляться керівники фракцій???
    Літвінчук ,Нєнов!!! Що у вас коїться з партійною дисципліною?

  5. Нічого перемога буде за нами, ми після війни прийдемо до Вас на сесію і спитаємо с кожного депутата, готуйтеся….. мусорні баки на Вас чекають, дивіться щоб Вашим дітям не було соромно за Вас…

    1. Брате, ти не один, нас багато, прийде час все буде, кожен отримає що заслужив

  6. На преміювання селищного голови на рік, платники податків виділяють 400 тис грн. А на учасника бойвих дій не хочуть виділити 14 тис грн. Ось вам і відношення до ЗСУ від Овідіопольської селищної ради.

    1. Рома платники податків просто платять податки державі.А розпреділенням займаються інші.

      1. Команда для розпреділення готовиться заздалегіть.Мер збирає своїх вірнопіданних і розкидає їх по фракціях.А не люди з партій попадають в депутати.Счотні комісіі порахують так якпотрібно меру.Все.А потім кричіть скільки влізе.Скільки розприділили між своїми в цему році 55 міліонів чи більше ???

    2. Романе.Ви не замітили головного.Сговір.Всі хто воздержуеться-зривають голосування.І вони всі знаходяться в професійному підпорядкувані мера.

      1. Тут не має тих хто працює і наповнює бюджет в більшості.Тут селищна рада і адміністрація і комунхоз.Так чому ж вони будуть дбать за народ.Навіть Слуги відмовились від народу .Тут зрада.

  7. рома а скільки ти обходився громаді на рік що від тебе відмовились ? 100%прийде час і люди цю суму почують.і ще багато чого.

    1. РОМАН ЩЕ НЕ ТАКЕ ПРОХОДИВ І ЯКЩО ВІН ГОВОРИТЬ .ЩО НАС ВСІХ МЕР ДЕРЖИТЬ ЗА ДУРНІВ-ТО ЦЕ ТАКИ ПРАВДА.

  8. ЗЕдебилики. Хочуть усидити на двох стільцях і з Чегодар не посваритись і Савельєвої лизнути

  9. Наталія Чегодар своєю поведінкою показує яка вона **********. Наталія Анатоліївна ви пам’ятаєте як с 2014 по 2022 були проти військових. Скільки військово службовців до вас зверталися по допомогу. Що ви відповідали: У нас АТО, а це ваша робота? Говорили що то не війна. А тепер говорите що в нас війна 10 років. Пам’ятаєте як ви відмовляли у допомозі пораненим хлопцям? А зараз хочете на військових заробити політичні бали. У вас це не вийде. Ні в кого в Овідіопольської селищної ради це не вийде. Ми не кошенята с короткою пам’яттю і все пам’ятаємо. ПНХ Чегодар та її політичне єго Савельєва.

  10. Бо треба її трьох сині отправити
    Одного на Запоріжжя другого На Херсон третего на Донець і буде виділяти гроші УБД
    І ПОМОГАТИ
    А не роздати участки і гроші всім своїм Робочім і близьким родичам .

  11. у ЧЕСНИХ ЛЮДЕЙ НЕ БУДЕ ГРОШЕЙ НА ПІДКУПИ КОМІСІЙ.Газіян з 7 ГОЛОСАМІ РОЗПРЕДІЛЯЄ ВАШІ ГРОШІ.

  12. ПРОВЕДІТЬ СКОРОЧЕННЯ. ОСТАВТЕ ОДНУ ПЯТУ КРУГОМ. ЗМЕНЬШІТЬ ЗП ДИРЕКТОРАМ .ЗАЛИШТЕ МИНІМАЛЬНУ.ЗАРАЗ ВІЙНА.АБО НАШІ ВИГРАЮТЬ АБО ВАС ВСІХ В КОРУПЦІОНЕРИ.

  13. НУ ЩО РОМАН.ДОСИТЬ З НИМИ ГРАТИСЬ.ВІДПУСКАЙТЕ ЦЕ ВІДЕО В ШИРОКИЙ ПРОСТІР УКРАЇНСЬКОГО І СВІТОВОГО ІНТЕРНЕТУ.

  14. розкажіть про новий закон де Олексій Гончаренко повідомляє.що ЗП мера становить від 4840-24640.По якому закону України начисляється ЗП зараз.Це повинно бути в відкритій інформації.ЗП мерів областей набагато менші чим ті гроші про які іде мова.

  15. Звернення до президента України вул Банкова ,11 .м КИЇВ.01220 та єлектронні адреси в вільному доступі для всіх громадян України.

  16. Ненажерливі свині. Вигорнути з кабінетів. Списки тих хто не проголосуваа збережіть

  17. Ігнорує утримуються зібрані із вірних підлеглих мера.Це працівники селищної ради,адміністрації.З комунхозу аж два керівника.Головний лікар ОСвіта .Всі самі собі встановили БЕШЕННЫЕ зарплати.Всі жирують.Ще не відомо на що вони ссилалися.В інтернеті Є ЗП всіх мерів областей України.Просимо Романа зрівняти.І ми маємо право знати всі начислення на ЗП мера і всіх хто в списках УТРИМАВСЯ або ПРОТИ.І тільки тоді ми про це довідаємся.А то прозвучало вираження ,,Підприємці виділили ,,Підприємці платянь свої налоги державі.Вони не участвуют в розподілі.Скільки їх в районі залишилось.А ті що декілька там у Вас в лиці Газіяна,так то не їх представник. Дупутатами повинні бути підприємці. Може так статись ,що виявиться ЗП нашого мера перевищує ЗП Одеського мера в 3-8 разів.

  18. Напевно саме час розкидати цих тварюк по альфаторах, і лишати їх депутатства. А то працюють тільки на своє збагачення, а людям користі не якої, хоть би в такий складний час совість мали. Але там її нема і не буде.

  19. Зелень підвишує соцзахист тільки своїх слуг, що крадуть все, що бачать. ЗСУ їх не цікавить!!!

  20. Ну звичайно ж, у них нема рідних хто на війні , а от гроші є, тому їм до одного місця… Але ж цікаво що повістки приносили по три рази чоловікам які воюють

  21. Так мало того що вони й не соромляться і завжди в центрі уваги їхні: чоловіки, діти які теж в могли піти до лав ЗСУ
    Патріоти великі
    Ви повернете ті премії коли хлопці вернуться.
    І чхати ви хотіли на всіх
    То не ваша війна і воно вам не потрібно, так ви це думаєте бо у вас є важливіші справи та у ваших рідних
    Моя хата з краю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.