ОВІДІОПОЛЬСЬКУ КОМПАНІЮ АМКУ ОШТРАФУВАВ НА МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ

Кількість переглядів 1521

Як повідомляє Антимонопольний комітет України, рішенням від 28 грудня 2023 року на компанію ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» накладено штраф за порушення вимог закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» на майже мільйон гривень.

Суть порушення полягає у тому, що ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» неправомірно використовувало позначення «PROSECCO», яке раніше почали використовувати учасники КОНСОРЦЮ ДІ ТУТЕЛА ДЕЛЛА ДЕНОМІНАЦІОНЕ ДІ ОРІДЖИНЕ КОНТРОЛАТА ПРОСЕККО (Італія).

АМКУ розпочав справу за заявою Консорціуму по захисту найменування контрольованого за походженням «PROSECCO», учасники якого постачають виноробну продукцію під цим позначенням на територію України.

ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» почало використовувати позначення PROSECCO у маркуванні власної виноробної продукції пізніше за учасників вищезазначеного Консорціуму та без отримання їх дозволу (згоди).

Як встановив АМКУ, такі дії могли призвести до змішування діяльності ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» із діяльністю учасників Консорціуму та надати неправомірні переваги у конкуренції внаслідок використання ділової репутації таких учасників.

Про зазначене свідчать результати опитування споживачів, проведеного Комітетом.

Зважаючи на сукупність отриманих доказів, Антимонопольний комітет України ухвалив рішення, яким постановив визнати дії ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ» порушенням статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» та накласти на відповідача штраф у розмірі 946 909 грн.

ТОВ «ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ», ідентифікаційний код юридичної особи 40837596, зареєстроване за адресою: смт Овідіополь, вул. Берегова, будинок 9-а. Розмір статутного капіталу – 3 млн грн, директор та засновник – Кісельов Сергій Іванович, (м. Білгород-Дністровський, пров. Білгород, буд. 4). В єдиному державному реєстрі 16.10.2023 року зареєстрована заява власника щодо припинення юридичної особи в результаті її реорганізації Вимоги кредиторів розглядаються до 18.03.2024 року.

По інформації: Антимонопольний комітет України

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКУ КОМПАНІЮ АМКУ ОШТРАФУВАВ НА МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ

  1. чистый развод- ни бутылки ни названия не похожи
    все чтобы разорить предприятие

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.