ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ РОЗ’ЯСНЕННЯ З ПРИВОДУ ЗАПРОВАДЖЕННЯ НЕПОВНОГО РОБОЧОГО ЧАСУ

Кількість переглядів 2616

Овідіопольська об’єднана організація профспілки працівників освіти і науки України вимагає роз’яснення від Овідіопольського селищного голови з приводу запровадження неповного робочого часу для працівників бюджетних установ, підприємств і організацій, що фінансуються з бюджету громади.

Нагадаю, що розпорядженням Овідіопольського селищного голови від 30 квітня 2024 року № 32/2024-ср для працівників бюджетно сфери з 01 травня 2024 року встановлений неповний робочий день тривалістю 5 годин 30 хвилин (з 8:00 до 13:30).

У своєму звернені Овідіопольська ОО ППОНУ вказує, що при запровадженні неповного робочого часу потрібно переглянути обсяг виконуваної роботи працівників та внести зміни до посадових обов’язків і Правил внутрішнього трудового розпорядку.

Крім цього, профспілки хочуть дізнатись, чи виносилось питання скорочення робочого часу на обговорення депутатам селищної ради та чи вносились відповідні зміни до видаткової частини бюджету громади на 2024 рік?

Також профспілки звернулись до Державної служби з питань праці з метою отримання правового роз’яснення щодо законності переведення працівників бюджетної сфери на неповний робочий день.

Ще матеріали на тему:

Джерело: Овідіопольська об’єднана організація Профспілки працівників освіти

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

12 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ РОЗ’ЯСНЕННЯ З ПРИВОДУ ЗАПРОВАДЖЕННЯ НЕПОВНОГО РОБОЧОГО ЧАСУ

  1. Все правильно Савельева сделала, там как раз работы пол дня у бюджетников

    1. Незаконне розпорядження.

      Відповідно до частини третьої статті 32 Кодексу законів про працю України про зміну істотних умов праці (у т.ч. встановлення неповного робочого часу) працівник повинен бути повідомлений не нізніше ніж за два місяці, а розпорядження від 30.04.2024 вимагає від керівників відокремлених структурних підрозділів видання наказів про встановлення з 01.05.2024 неповного робочого часу.

      Цікаво, що саме розпорядження встановлює неповний робочий день лише для ПРАЦІВНИКІВ, а не для керівників, тобто є дискримінаційним.

      Якби селищна рада намагалася зекономити, то встановлювала б неповний/скорочений робочий день для підприємств, а не для окремої категорії працюючих.

      І що тепер буде з охоронцями/сторожами, диспетчерами аварійних служб і черговими медпрацівниками?
      Між їх змінами з’явиться розрив?

  2. С них итак толку никакого, куча мордатых дармоедов а они еще чето там вякают жалуются про неполный день

  3. Прокляті ворюги які повинні сидіти в тюрмі, керівництво громади повинно сидіти у клітках

  4. Правильно, секономили бапки на бюджетниках в благих целях -выпишем себе премии под конец года)кодыло крутится-баблишко рулится

    1. Одна із успішних громад. Тому і розглядається в ода. Приєднання деяких громад до Овіді.

      1. Успешная во взяточництве,коррупции ,договорняков,беспередела тцк?и этот список можно продолжать бесконечно

  5. Из территории бывшего Овидиопольского района это самая бедная и не перспективная громада. Вот что знают в ОДА о ней. Так что не пишите чушь.

  6. А для якогось аноніма бюджетники це хто. Тоді хай ваші діти сидять в школі і самі після себе прибирають, а то тільки свинячить уміють. Бюджетники це весь обслуговуючий персонал та вчителі.

  7. Ця суккка Совельева з@ебала вже я і так ніхYя вже не їм зарплати не хватає ,як мені виживати тепер що їти на трасу працювати? Я же крім як попрошайничати нічого не вмію а тепер ще сос@ти прийдеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.