АДВОКАТИ ОБВИНУВАЧЕНИХ У ВБИВСТВІ СЕРЖАНТА КУПРИЧА НАМАГАЮТЬСЯ ПРИЗУПИНИТИ СПРАВУ

Кількість переглядів 1291

28 травня 2024 року в Іллічівському міському судді Одеської області у черговий раз не відбулось судове засідання з розгляду обвинувального акту у відношенні Кирило КОТЛЯРА, Володимира ІЗЮМСЬКОГО, Євгена ГАЛУШКО та Дениса БАШВІНОВА, яких обвинувачують у нанесені умисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого – старшого сержанта Юрія КУПРИЧА.

Все розпочалось з того, що за відсутності обвинувачених, головуюча по справі суддя Тордія Е. Н. оголосила проведення судового засідання у закритому режимі.

Намагання журналістів дізнатись норму закону на підставі якої судове засідання буде проводитись у закритому вигляди нічого не принесли – суддя не змогла послатись на норму Кримінального закону, якою вона нібито скористалась.

З судового залу довелось вийти.

Під час судового засідання розглядалось клопотання захисту обвинувачених з приводу призупинення судового провадження на період проходження служби військовозобов’язаними:

  • Котляр Кирило Вікторович,
  • Ізюмський Володимир Юрійович,
  • Галушко Євген Анатолійович,
  • Башвінов Денис Олександрович.

За результатами засідання, у клопотанні стороні захисту було відмовлено. Справа буде розглядатись й далі, а обвинуваченні ЗОБОВ’ЯЗАННІ вже наступного засідання з’явитись до суду. На жаль, суд не застосував жодного стягнення, ані до обвинувачених, ані до тих, хто брав їх на поруки.

Нагадаю, що, як встановлено слідством, військовослужбовці Котляр К.В., Ізюмський В.Ю., Галушко Є.А. та Башвінов Д.О., 23.10.2023 року були у звільненні. Приблизно о 23:30 знаходячись біля магазину «ВІРЖЕ», який розташований за адресою: м. Чорноморськ, вул. Лазурна, 3, у них виник конфлікт з приводу проходження військової служби зі старшим сержантом Юрієм Купричем.

Не огранившись одним ударом, після якого Юрій Куприч впав на землю на правий бік та опинився в безпорадному стані, всі четверо продовжили свій злочинний умисел, направлений на умисне заподіяння тілесних ушкоджень Юрію Купричу та почали завдавати йому численні удари руками та ногами по голові та тулубу.

У результаті чого Юрію Купричу були спричинені тілесні ушкодження, які були небезпечними для його життя у момент їх заподіяння, у вигляді важкої спіральної травми, переломів С5, С6 позвонків, забою шийного відділу спинного мозку, тетрапарез, з якими він був доставлено до лікарні.

За вказаною подією, 25 жовтня внесені відомості до ЄРДР за № 12023162160000771 за ч. 2 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

25.10.2023 року підозрювані самі приїхали до поліції та визнали свою провинну. 27.10.2023 року слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області, за клопотанням прокурора, по справі № 501/4469/23 обрав їм запобіжний захід у вигляді особистої поруки, які були покладені на п’ятьох командирів військової частини різного рівня де вони проходять службу.

Не зважаючи на це, з 23 квітня 2024 року, всі обвинуваченні перестали приходити на суд, мотивуючи це тим, що їх переведено на передові позиції для виконання бойових завдань, звідки вони не можуть відвідувати судові засідання.

Наступне засідання заплановане на 14:00 11.06.2024 року.

Продовжуємо спостерігати за перебігом цього судового розгляду.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе, Мурад Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

15 thoughts on “АДВОКАТИ ОБВИНУВАЧЕНИХ У ВБИВСТВІ СЕРЖАНТА КУПРИЧА НАМАГАЮТЬСЯ ПРИЗУПИНИТИ СПРАВУ

  1. Стаття 27 ч. 2 КПК України
    Суд може прийняти рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження або його окремої частини лише у разі:
    1) якщо обвинуваченим є неповнолітній;
    2) розгляду справи про кримінальне правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості особи;
    3) необхідності запобігти розголошенню відомостей про особисте та сімейне життя чи обставин, які принижують гідність особи;
    4) якщо здійснення провадження у відкритому судовому засіданні може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом;
    5) необхідності забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні.

    1. Слово Суховия автомойка на асфальте у круга :

      Солдата уже не вернуть, а этот суд просто клоунада и показуха, хотели бы уже давно посадили кого надо

  2. Потерпевшим нужен представитель-адвокат БУЛЬТЕРЬЕР, чтобы в судебное заседание шел с шашкой наголо и не допускал такого произвола. Надо подключать к делу не только местное альтернатива.орг, а где и республиканские издания. Дать делу больше огласки. Уже в этом судебном заседании прокурор должен был просить изменить обвиняемым меру пресечения. Прокурор слабый. Отвод судье и прокурору. За это жалобы в областную прокуратуру. Жалобы за нарушение процессуального законодательства в ВРП, чтобы отрезвить пыл. А адвокаты-БУЛЬТЕРЬЕРЫ в Черноморске есть, которые не бояться ничего.

  3. Мабуть, задіяні великі гроші, що відпустили цих звірів, все продається, навіть життя того, хто захищав країну.

  4. Нехай їдуть сюди, в Нетайлове, на позиції. Якщо виживуть, то і буде нагорода , а якщо ні, то покарання. Служити так служити, а не вислужуватись.

  5. Романе Автондиловичу а в б не могли зняти інтерв’ю про подвір’я в першій школі де раніше був спорт майданчик, ризину здерли і залишили якесь лайно. Цікаве було б інтерв’ю також про те як на стадіоні другої школи розвалили тір, як магазин захопив частину території школи, як зливає воду зі свого подвір’я на бігову дорожку та про срач який там чинять ті люди чиї городи виходять на стадіон.інтервью про колишню директорку школи та вкрадену землю школи і побудований на цій землі будинок

  6. Ця суддя була секретарем у м. Харкові у 90х по 2000. Як вона стала суддею це питання? Под 2 м росту та 150 кг вісу правосуддя.

    1. Батько Тордії зв’язаний з криміналом.Призначення її судею- це спроба криміналітету мати свою людину на посаді судді.Таких багато в Україні,на жаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.