ЧОМУ МОВЧАТЬ ТИМЧАСОВІ КОМІСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ?

Кількість переглядів 440

Сама задорна сесія Овідіопольської селищної ради відбулась 31 травня 2016 року. Ми не будемо розглядати революційне рішення про надання ТОВ «ООАС» та гр. Марчук Н.Б. дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в довгострокову оренду . Його все одно ветували та і автостанції більше на Вертелецького не буде.

А ось були дуже цікаві рішення щодо проведення перевірки використання бюджетних коштів. За цими рішеннями №№104-VII, 105-VII, 106-VII були утворені тимчасові контрольні комісії селищної ради:

для перевірки використання бюджетних коштів при організації та проведенні снігоприбиральних робіт у січні 2016 року на території смт. Овідіополь (голова комісії — Андрій Нєнов, секретар — Світлана Віхтева, члени — Сергій Видра, Павло Граматік, Олександр Журавльов, Віталій Лисенко, Олег Томіловський, Юрій Подурець);

для перевірки використання бюджетних коштів при розробці генерального плану смт. Овідіополь (голова комісії — Сергій Авраменко, секретар — Володимир Проскуровський, члени — Юрій Бакалов, Анатолій Панчук, Костянтин Томіловський, Володимир Хроменков);

для перевірки використання бюджетних коштів виділених у 2015-2016 роках для закупки продуктів з метою організації харчування дітей в дитячих садках смт. Овідіополь та якості цього харчування (голова комісії — Віктор Созанський, секретар — Юлія Липач, члени — Сергій Видра, Віра Заяць, Геннадій Фесюк, Микола Соручан, Костянтин Томіловський, Людмила Чабан).

За ці рішення проголосовали «ЗА» 25 депутатів із 26 присутніх, плюс селищний голова. Утримався у всіх випадках тільки депутат Хроменков В.С. Напевно він щось знав, тому що станом на 31 жовтня (5 місяців від дня прийняття рішення) жодної інформації щодо цих перевірок не надійшло.

Мене особисто дуже цікавила комісія з перевірки потрачених коштів на прибирання снігу. З цього приводу мене викликали в поліцію, було відкрито кримінальне провадження, я надавав слідству пояснення, купу документів, які свідчать, що прибирання снігу відбулось по дуже і дуже сумнівної схемі. На скільки мені відомо слідством були викликані ще декілька депутатів, були витребуванні додаткові документи, але станом на сьогодення слідство «стихло».

Ось тут би депутатський звіт був в самий раз: або депутати на боці селищної ради і підтверджують законність сплати бюджетних грошей по сумнівній схемі, або депутати на боці справедливості і надають додаткову можливість слідству «закріпити звинувачення«. Одне сподівання, що голова цієї комісії Андрій Нєнов не підведе і звіт буде справедливий.

Стосовно перевірки використання бюджетних коштів при розробці генерального плану смт. Овідіополь, то тут, перед початком перевірки, депутати Костянтин Томіловський і Сергій Авраменко проводили попередні перевірочні дії: вони їздили до виконавця генерального плану компанії Архікон. Після цих поїздок Костянтин Томіловський повідомляв, що у всьому винні посадові особи селищної ради, що роботи не виконані з причин ненадання необхідної інформації і компанія Архікон представляла їм відповідні документи.

З його слів вибачалось, що посадові особи селищної ради перерахувавши грошові кошти з бюджету за генеральний план на рахунки Архікона навмисно заблокували роботу, щоб генеральний план не був зроблений. Але Костянтин Томіловський стверджував, що даних достатньо і ці дані вказують, що посадові особи селищної ради зробили посадовий злочин. Всі чекали на висновки цієї комісії, тому що були сплачені немалі кошти (щось приблизно в еквіваленті 35 тис.дол.). Але тишина. Задор Томіловського зник, як тільки йому розтлумачили хто може постраждати в результаті негативного звіту. Шанси на встановлення справедливості в цьому питанні зведені нанівець. Та і с головою комісії тут не дуже пощастило. Після того, як Сергій Авраменко не помітив огорожу городу Скачкових, віри в його неупередженість поменшало.

Сама загадочна комісія, це комісія з використання бюджетних коштів виділених для закупки продуктів з метою організації харчування дітей в дитячих садках. Голова Віктор Созанський, якій ніколи не відрізнявся ініціативою в спірних питаннях і тут залишився самим собою. За моїми даними, ніяких дій з його боку проведено не було: дитячі садки не відвідувалися, процес годування дітей не досліджувалося. Що найправда, заради справедливості, треба зауважити, що в і в цієї комісії виявися Костянтин Томіловський. Теж спочатку отримав накладні, почав перераховувати, багато наголосу було з його боку, що все він все перерахував і апарату селищної ради не уйти від відповідальності. Але по всій видимості до того моменту, як прийшов час пред’являти претензії. Все, дали тихо.

Революційний запал спав. Апарат селищної ради потрохи перетягує канат на свій бік.

Ну я не став дожидатись і сьогодні надав запит на ім’я голови, щоб все ж таки з’ясувати: що депутати наперевіряли, що в їх звітах і саме головне, коли ці звіти потраплять на сесію, так сказати на суд громади.

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0