ЧОМУ В ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ ПАЛАЦІ СПОРТУ ХОЛОДНО? СКАРГИ СПОРТСМЕНІВ

Кількість переглядів 573

До нас звернувся наш читач Віталій Вовчанчин, який висловив невдоволення температурним режимом в Палаці спорту ім. В.Дукова в смт Овідіополь. Віталій повідомив, що цього року в залі особливо холодно, опалення не працює і температура, при плюсовій температурі зовні, не підіймається вище 11-12 градусів по Цельсію, а при мінусовій взагалі, напевно, біля нуля.

26 грудня 2018 року ми побували в Палаці спорту і змогли на власному досвіді впевнитись, що температура, на момент нашого там знаходження, була біля 11 градусів по Цельсію.

Зі слів Віталія такий підхід руйнує сам Палац спорту – постійна сирість, підлогу весь час доводиться протирати, перш ніж приступити до тренувань, але все одно дуже слизько, що призводить до постійних травм.

Черговий палацу спорту спробував виправдати ситуацію, що мовляв опалення щоранку на кілька годин включається і на його думку температура хоч і нижче належної, але все ж допустима. Проте наше знаходження в спортивному залі доводило зворотне – справді холодно, навіть у верхньому одязі. Нам здається, що таке неприпустимо, тим більше, якщо такий температурний режим дотримується і при знаходженні там дітей.

Слова Віталія Вовчанчина, в своїх коментарях, підтверджують і мами, діти яких постійно проводять спортивні заняття в Палаці спорту. Це Ірина Фісак і Ірина Целик, які залишили в соціальної мережи наступні зауваження:

За нашою попередньою інформацією, температурний режим спортивних залів, по санітарним нормам, повинен бути в межах 15 -17 градусів, а місця де діти займаються фізкультурою (що відбувається і в нашому палаці спорту) повинні мати температуру 18 – 19 градусів по Цельсію.

Звісно, сьогодні скрутне фінансове становище в Овідіопольському районі, газ і електрика дуже дорогі, але, якщо ми використовуємо цей спортивний заклад для зайняття фізичною культурою наших дітей, якщо використовуємо Палац спорту, як комерційну установу (адже перебування в наших спортивних залах платне), ми повинні дотримуватись всіх норм.

  • А може розцінки на послуги КП «Палац Спорту» не покривають собівартості послуг, що надаються? Тоді навіщо нам компенсувати з бюджету таки витрати? Може варто замислитись про енергоефективність? Може обладнання, яке встановлено в споруді не відповідає сьогоднішнім нормам?
  • А може керівництво нашої комунальної споруди у вигляді КП «Палац спорту» взагалі не «заморочується» з приводу отримання прибутку і створення умов для переходу на госпрозрахунок?
  • А може наш Палац спорту може заробляти «сам на себе»? Адже коли я запитав у Віталія, як вони оплачують послуги, отримані від нашого комунального підприємства, він повідомив, що просто скидаються грошима одному з гравців (400 грн. за годину знаходження на спортивному майданчику), а той комусь ці гроші відносить. Може ці гроші не доходять до розрахункового рахунку підприємства?

Ну не будемо заздалегідь вішати «ярлики», однак треба перевірити це і звичайно запитати і про температурний режим. Спробуємо це зробити в наступному репортажі.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

8 thoughts on “ЧОМУ В ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ ПАЛАЦІ СПОРТУ ХОЛОДНО? СКАРГИ СПОРТСМЕНІВ

  1. 1. Директор ДС не является жителем Овидиопольского района. Он нашелся во Львовской области!
    2. Он приехал к нам заколачивать деньги лично для себя.
    3. Автомобилем пользуется в своих личных интересах. Во Львов ездит!
    4. Неужели нет в нашем районе нормального человека для этой должности?

  2. Разве его волнует сохранность нашего дворца спорта? Ему и его детям тут не жить. Одесситы руководят нашим районом и их тоже не волнует судьба нашего района. Все руководители должны быть только местные!!!

  3. Бурундука в шею гнать в Карпаты лес валит.Наукой доказано в таком возрасте мозги не так работают а на самосохранение.

  4. Це місце розкрадання державних коштів, коштів які платять спортсмени. Де чеки за оплату за зал??? все йде у кармани!

  5. А ще там освітлення як в дупі, є норми освітлення для спортивних залів, треба їх перевірити!!!

  6. Роман, еще одна просьба! У нас снова лопнула канализация на Т. Шевченка в квартирный домах А. Б, В, Г. Е. Возле речки, возле моста, но уже с другой стороны, уже как неделю течет никто даже не реагирует…. Устали уже говорить.!!! Сделайте по этому репортаж. Там уже даже пройти нельзя, не говоря о том чтобы с детьми выйти на площадку .

Comments are closed.