МИКОЛАЇВЦІ ЗА ОВІДІОПОЛЬ. ПРОЙШЛИ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАД В СЕЛІ МИКОЛАЇВКА ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

Кількість переглядів 475

24 січня 2019 року громада села Миколаївка Овідіопольського району за ініціативою громадської організації «Дії та довіра» зібралась в будинку культури для обговорення питання щодо об’єднання територіальних громад. Куди йти далі мешканцям Миколаївки, з ким об’єднуватись в громаду? Варіантів не багато, або приєднання до вже існуючої Маяківської ОТГ, або створення нової об’єднаної громади з центром у селищі Овідіополь.

Наша громадська організація «Незламна позиція» отримала запрошення від голови ГО «Дії та довіра» Максима Трофименко взяти участь у цьому обговорені. Представляли нас на цих зборах: голова правління Варшанідзе Р.А., заступник голови Хлопчик А.Л. та Цхмелідзе Т.О.

На зборах мали слово багато осіб, серед яких і колишній голова села Надлиманське, а нині староста в ОТГ Маяки Гвоздовський В.О., і Овідіопольський селищний голова Савельєва Л.І., і радник з питань децентралізації Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування Гуненкова О.В., і я, Варшанідзе Р.А., як мешканець селища Овідіополь, і багато інших у тому числі мешканці села Миколаївка.

В результаті обговорення під час голосування абсолютна більшість присутніх проголосувала за створення громади з центром у селищі Овідіополь. Прихильників приєднання до ОТГ Маяки було декілька осіб.

Але не все так гладко виявилось. Голова сільської ради Миколаївка Зубік Михайло Михайлович виніс на голосування проект рішення не про схвалення на об’єднання з Овідіополем, а про направлення до Одеської обласної ради листа в якому пропонувати включення села Миколаївка в перспективний план щодо об’єднання територіальних громад по Одеській області в якому Миколаївка буде входити до об’єднаної громади з центром у смт Овідіополь.

З таким проектом рішення особисто я не погодився. І навіть мав слово з цього приводу. Я вважав, що наша організація була запрошення на збори де буде вирішуватись конкретне питання про об’єднання, а не міфічне включення в перспективний план.

Але, як виявилось, Овідіопольський селищний голова Лідія Іванівна Савельєва не надала листа з пропозицією на об’єднання, а листи які Овідіополь надав до цього, чомусь враховувати не забажали. Чи навмисно це зробила Лідія Іванівна, чи випадково, точно не відомо. Але я вважаю, що це навмисно і вона теж виконує якусь «роль» у гальмуванні процесу об’єднання.

Ну що ж, перешкоджання створення об’єднаної територіальної громади з центром в селищі Овідіополь продовжується. «Темни сили» продовжують створювати перепони нашим всім намаганням. Проте головне, що ми побачили: як би влада не ставила «палки у колеса» в питанні створення об’єднаної громади Овідіополь, Калаглія, Миколаївка з центром в смт Овідіополь, самі мешканці цих населених пунктів за таке об’єднання.

Це означає, що у нас все вийде.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “МИКОЛАЇВЦІ ЗА ОВІДІОПОЛЬ. ПРОЙШЛИ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАД В СЕЛІ МИКОЛАЇВКА ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

  1. Справедливость будет за нами!!! Овидиополь Калаглия и Коса, наша гордость и краса???

Comments are closed.