ЧОМУ В ЗАТОЦІ ДОСІ ОРУДУЄ «БАНДА БОКІЯ»? АБО, КОЛИ РОЗКВІТНЕ ГОЛОВНИЙ КУРОРТ УКРАЇНИ?

Кількість переглядів 919

В селищі Затока Одеської області є не тільки чудове море і пляжі, а й діє ціле організоване злочинне угрупування (ОЗУ), до складу якого входять як представники органів місцевого самоврядування, так і правоохоронці та бандити різних мастей.

Це ОЗУ спеціалізується на рейдерському захопленні баз відпочинку та крадіжці ласих земельних ділянок у фізичних та юридичних осіб, а також держави. Для досягнення своєї цілі злочинці не гидують жодними методами, в тому числі замовними вбивствами своїх опонентів.

Періодично правоохоронці повідомляють про гучні затримання. Прізвища Бокія, Кушніра, Христова та інших часто фігурують в повідомленнях про злочин та про гучні затримання. Ось деякі з них:

  • Василь Звягінцев. Екс-мер. У 75-річному віці провів 11 місяців в СІЗО і більше року під домашнім арештом, в т.ч. цілодобовим. Притягується до кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем і невиконання судового рішення, можливе покарання до 6 років позбавлення волі. Наразі знаходиться на свободі. Жодного Вироку немає.
  • Сергій Кулик. Екс-секретар, депутат. Був оголошений в розшук, понад рік переховувався, провів в СІЗО 4 місяці, вийшов під велику заставу. Притягується до кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем, перебуває під судом, можливе покарання до 6 років позбавлення волі.
  • Олександр Царенко. Екс-начальник управління архітектури. Був затриманий через тиждень після перенесеної операції, провів два місяці в СІЗО, звільнений після визнання провини і укладення угоди з прокурором.
  • Богдан Шевчук. Екс-депутат, депутат. Був оголошений в розшук, більше півроку переховувався, провів в СІЗО 7 місяців в перший раз, 3 місяці вдруге, позбувся застави розміром у 480 тисяч гривень, провів близько півроку під домашнім арештом, в т.ч. цілодобовим. Притягується до кримінальної відповідальності за кількома кримінальними справами, вимагання групою осіб, зловживання службовим становищем, можливе покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Олексій Донкоглов. Екс-депутат. Був затриманий, випущений під домашній арешт. Притягується до кримінальної відповідальності за вимагання групою осіб, можливе покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Вячеслав Бокий. Секретар. Тимчасово виконує обов’язки голови. Був затриманий, провів в СІЗО 4 місяці, близько півроку перебував під домашнім арештом, в т.ч. цілодобовим, після на підписці про невиїзд. Притягується до кримінальної відповідальності за організацію замовного вбивства, можливе покарання – довічне позбавлення волі.
  • Юрій Христов. Притягується до кримінальної відповідальності за організацію замовного вбивства разом з Бокієм. Можливе покарання – довічне позбавлення волі
  • В’ячеслав Нестеренко. Екс-начальник юрвідділу селищної ради. Був затриманий, провів в СІЗО 4 місяці, вийшов під істотний заставу. Притягується до кримінальної відповідальності за одержання хабара, можливе покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • В’ячеслав Кисенко. Екс-керуючий справами селищної ради. Був затриманий, випущений під домашній арешт. Притягується до кримінальної відповідальності за вимагання групою осіб, можливе покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Марія Пілева. Ріелтор. Провела в СІЗО 3 тижні, випущена під підписку про невиїзд, перебувала 4 місяці під слідством. Можливе покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Кримінальну справу закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину. Тричі підпалювали і підривали особисте майно.
  • Едуард Кушнір. Депутат селищної ради. Затриманий на «гарячому» у грудні 2019 року за вимагання «хабара».
  • Галина Барановська. Екс-секретар, депутат. Потерпіла в кримінальній справі про вимагання.
  • Володимир Сердцевіч. Депутат. Спалили особистий автомобіль.
  • Андрій Ткачук. Депутат. Спалили особисте майно.

Але проходить час і фігуранти кримінальних проваджень знову виходять на волю і активно продовжують «кошмарити» підприємців.

В свій час Затоківська селищна рада завдяки Договорам з місцевими підприємцями залучала кошти на розвиток інфраструктури селища, що дозволяло будувати важливі соціальні об’єкти.

Саме за таким договором у 2008 році ТОВ «Вояж Сі» були проведені будівельно монтажні роботи по реконструкції ясель навчально-виховного комплексу «Золота Рибка», що розташований за адресою: в смт. Затока вул. Чорноморська,1, послугами якого досі з великим задоволенням користується громада.

З часів виконання обов’язків голови секретарем Вячеславом Бокієм, якого вважають за «ватажка» цього угрупування, така процедура перестала діяти. Замість розвитку інфраструктури, підприємцям доводиться витрачати кошти на ОЗУ, апетити якого зростають кожного дня.

З метою захоплення все нових земельних ділянок, використовується схема за якою спочатку «малюють» технічний паспорт на неіснуючу будівлю, під яку, наступним кроком, виділяється вже дорогоцінна земельна ділянка. Наша редакція неодноразово повідомляла про таки факти і саме за такою схемою Юрій Христов, близький соратник Бокія, який за деякою інформацією виконує функцію касира ОЗУ та є співзасновником у деяких проектах по будівництву готелів у Затоці, отримав земельну ділянку під кадастровим номером 5110300000:02:001:0343 на самому березі Чорного моря.

Місцева банда продовжує «набивати свої кишені», а на розвиток інфраструктури селища коштів не вистачає. Останній яскравий приклад з розкрадання коштів Затокського бюджету – це 6,5 млн.грн., які нібито витрачені на реконструкцію очисних споруд, а по факту: арматура, яка стирчить з фундаменту та непрацююча не тільки нова черга очисних, а й стара в такому стані, що своє призначення вона навряд чи виконує.

Такими методами інфраструктура смт. Затока приходить в занепад. Підприємці змушені платити «данину» членам ОЗУ тому, що їх прикривають корумповані силовики. Кримінальні справи не розслідуються, практично відсутні факти пред’явлення підозр і поодинокі випадки висунутих обвинувальних актів за вже відомими факти розкрадання бюджетних коштів та державного майна.

Скільки це буде ще продовжуватись? Коли правоохоронна система стане на бік справедливості та захистить Україну в цілому та смт. Затока, зокрема, від ненаситних апетитів «ОРГАНІЗОВАНОГО ЗЛОЧИННОГО УГРУПУВАННЯ БОКІЯ»? Коли розквітне головний курорт України Затока?

Ще матеріали по темі:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

9 thoughts on “ЧОМУ В ЗАТОЦІ ДОСІ ОРУДУЄ «БАНДА БОКІЯ»? АБО, КОЛИ РОЗКВІТНЕ ГОЛОВНИЙ КУРОРТ УКРАЇНИ?

  1. Весна придет сажать будут!
    Весна еще не пришла!
    Не задавайте дурных вопросов!

  2. А на Лиманской расчистили по среди пляжа бетон, который залили в прошлом году, загородили территорию забором и что-то уже собираются строить…
    Как достал уже этот пятнистый.

  3. Активным членом ОПГ Затока трудится Мищенко Ольга Ивановна, серый кардинал всех земельных вопросов в Б-Днестровском, замначальника управления земельных ресурсов.
    Без нее не решается ни один процесс выделения земли в районе и в городе.
    Мищенко была всю жизнь в тени начальницы Иры Веренич, обе подруги на самом деле ненавидели друг друга, так как не могли поделить потоки взяток. В итоге Мищенко съела Веренич и стала самостоятельно править Б-Днестровским госкомземом.
    Попав под контроль Пилевой и Бокия Мищенко полностью стала работать на них, ни один вопрос по Затоке она не пропускает без согласования с Пилевой, находит множество причин отказать в согласовании документации, а если уже вопрос в присвоении кадастрового номера, то дает указание не присваивать его без денег.
    В лицо она всегда будет улыбаться и делать вид, что помогает, но на самом деле без денег не делает даже законные вещи.
    Присвоить кадастровый номер под домом в Б-Днестровске у Мищенко стоит 300$, разработать проект отвода земли в аренду под магазин стоит 1000$, ну а если оформление касается базы отдыха или гостиницы то сумма взятки стартует от 3000$.
    Берет взятки Мищенко через Пилеву и через частных землеустроителей, братьев Степановых.
    За долгие годы взяток Мищенко отстроила трехэтажную гостиницу на районной территории в Затоке, которую оформила на дочку, а в самом центре получила бесплатно 10 соток на пансионате Золотые пески, оформила их на поставное лицо. По документам оформление было под жилой дом, хотя по Генеральному плану на этом месте санаторий. По такой схеме она с Пилевой подделали документы на 1 га земли в санатории. На лицо должностной подлог и злоупотребление служебным положением, но прокуратура закрывает глаза на эти махинации, потому что Мищенко крышуют бывшие прокурорские с Одессы.
    В деребане пляжа у нее 2 участка по 10 соток, стоимостью 100 тысяч 💰💰 каждый, неплохая прибавка к пенсии ☀️🌴👙🌊
    Мищенко понимает, что за решение вопроса по деребану 10 гектар с нее будет спрос по-взрослому, поэтому по совету крыши толкает на преступление молодых сотрудниц, сама предусмотрительно нигде не ставит подписи, чтобы в любой момент можно было отмазаться.
    Всего за несколько лет плотной работы с ОПГ Затока Мищенко заработала полмиллиона долларов, основную часть которых потратила на стройку двух гостиниц.
    У нового начальника Госслужбы по геокадастру Украины Башлыка есть полное досье на Мищенко, ситуация по ней на контроле, громкое увольнение с позором не за горами.
    СБУ тоже серьезно занимается ее схемами и скоро разоблачит прожженую взяточницу.

  4. Сегодня в Киевском апелляционном суде Погорелый с помощью эстонцев продавил вопрос своей меры пресечения.
    Он добился отмены позорного домашнего ареста, СБУ и прокуратуре утерли нос грязными салфетками.
    Заказуха трещит по швам, по словам Бокия она обошлась ему в к200 💵💵💵.
    Трепак кивает на суды и разводит руками, деньги возвращать не собирается. Уже сейчас понятно, что Бокия развели, дело до суда не дойдет. Апелляция разрешила Погорелому выезжать заграницу, на днях он летит в Эстонию продавливать вопрос ареста Бокия по заказному убийству.
    На повестке дня было два вопроса: свобода адвоката и арест лидера ОПГ.
    С первым вопросом решено, сейчас с помощью связей и денег он решит второй вопрос. Судья Федулеева в Киевском суде Одессы в шоке и не знает что ей делать, $ возвращать Бокию не хочет, а выносить оправдательный при таком ажиотаже это для нее самой приговор.
    Дело на контроле у Зеленского, который дал четкую команду посадить Затокского секретаря.
    Со всех сторон крысу 🐁 сливают и загоняют в ловушку, по пути разводят на бабки. Когда-то хитрый и ушлый убоповец, сейчас Бокий потерял сноровку и превратился в обычную корову для доения правоохранительными органами и судами.
    Когда корову сдоят полностью, отведут на убой.

  5. У лидера ОПГ Затока Славика Бокия паника, он не хочет обратно в тюрьму, где с него спросят за кидалово и крысятничество у своих.
    Тема с завладением 10 га пляжей на подставных лиц просочилась в СМИ, ситуацию с раскладами по фамилиям донесли до Рябошапки и Ермака.
    Прокуратура получила команду рвать ситуацию по полной.
    Понимая это Бокий включает план Б и запускает новую комбину.
    По совету крыши с киевского СБУ он срочно собирает депутатов на сессию, где планирует под контролем спецслужбы провести серьезные вопросы по выделению земли.
    У него накопилось достаточно аудиозаписей по каждому из депутатов, чтобы слить их.
    Козлы отпущения придут за капустой 💵💵💵 на сессию, где их уже будут ждать силовики. Как только состоится голосование, сама же СБУ арестует всех, кроме Бокия, поскольку он выступает заявителем в деле по разоблачению завладения земли и имеет юридический иммунитет.
    Абсурд такой же, как и в деле с вымогательством у него денег Погореловым.
    Очередная комбина выведет секретаря из под удара, а на всю Украину опять прогремит спецоперация под контролем СБУ с участием агента Бокия, что даст ему возможность в который раз выйти сухим из воды.
    Проблема в том, что всегда спокойный Бокий последние дни очень нервничает, и депутаты чувствуют неладное. Пилева обрабатывает Барановскую и Попову, а Бокий всех остальных, под предлогом решения серьезных вопросов на сессии, на которой он сам ведет протокол, ведет подсчет голосования и впишет свой голос как воздержался.
    Чтобы самому не попасть в мышеловку и выбраться из лабиринта крыса готова приманить на вкусный сыр своих депутатов, которые выступают для него разменной монетой.
    Он думает что перехитрит всех, но 🃏 не перехитрить.
    Я принимаю вызов, Крыса. Игра началась.

  6. У лидера ОПГ паника, в Киевском суде каждый день заседания, у прокуратуры 3 новых свидетеля подготовки заказного убийства Погорелого.
    Понимая скорый арест Бокий собирает чемоданы чтобы скрыться, в 2017 году он заблаговременно оформил себе второе гражданство.
    Один из вариантов побега – Российская Федерация, куда он сможет добраться через Приднестровье и Кишинев, границу перейти бывший убоповец сможет с помощью своих старых связей.
    Летом гражданка России и его любовница Вернигора помогла Бокию купить в Москве квартиру, оформили ее на родственника жены Бокия Тани Банчевой.
    На днях водитель по кличке Сперма обналичил третью ячейку в банке, чтобы было чем откупаться от судей.
    Параллельно крыша в СБУ готовит провокацию, чтобы реализовать одного из судей на взятке, что позволит Бокию остаться на свободе.
    Решать вопрос будут через родственников судьи, кроме того напрягается Пилева и Самокиш, пытаются выйти на Киев.
    Крыше нужно любым образом провести сессию, провести на ней свои вопросы по участкам, после чего слить Бокия, который станет никому не интересен.

  7. Сегодня Бокий не пришел в Киевский суд по заказному убийству Погорелого, написал заявление на перенос.
    Один из двоих его адвокатов рассказал в коридоре, что клиент чего-то боится и попросил любой ценой перенести заседание на пару дней.
    Следующее заседание будет завтра в 16:00, но по всей видимости Бокий на него тоже не придет.

  8. Завтра планируют провести внеочередную секретную сессию.
    Для этого вызвали из Маями американского депутата Андрея Ивановича Ткачука, хозяина базы отдыха “Сказка” на Лиманской, который живет там весь год, а прилетает только на некоторые сессии. Он должен прилететь в Украину рано утром в пятницу и сразу приехать в Затоку, проводить сессию будут не в поселковом совете.
    У Бокия и депутатов накопилось много своих шкуры вопросов, которые нужно решить до его ареста, помимо них нужно успеть выделить 10 га земли, половина которых принадлежит крыше из СБУ, прокуратуры, полиции, Геокадастра.

  9. Понимая, что жареный петух 🐔 подбирается к заднице, Бокий уехал в Киев с чемоданом 💵💵💵 для Генеральной прокуратуры.
    По нашей информации сумма к300 $.
    Вопрос хочет решить через Трепака, одновременно Пилева через Самокиша пытается выйти на Авакова.
    Помимо денег ОПГ согласно отдать свою долю в 2 гектара пляжей перед кооперативом Жемчужина на Лиманской, лишь бы их не закрывали.
    В случае ареста Бокий угрожает пустить в ход записи общения с правоохранительными органами, кроме того уже подсовывает вместо себя Пилеву и Вернигору, пытаясь выторговать себе свободу и сделать козлами отпущения своих пособниц.

Comments are closed.