ЧЕРГОВИЙ «ХОЛОСТИЙ ПОСТРІЛ» ГО «ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА»

Кількість переглядів 792

Хочу зробити аналіз та надати свою оцінку подіям навколо Розпорядження т.в.о. Таїровського селищного голови Бурлака Л.А. про відсторонення директора КП ЖКП «Таїрове» та «правової оцінки» цього Розпорядження від ГО «Таїровська громада», яке розміщено у соціальної мережі facebook.

На останній сесії Таїровської селищної ради депутат Синіговець В.І. виступив з промовою в якої висунув декілька звинувачень по посадовим особам Таїровської селищної ради. Одне зі звинувачень стосується питання професійної освіти директора ЖКП «Таїрове» Предана Ю.В. На думку Володимира Івановича, директор комунального підприємства надав «підроблений» диплом про вищу освіту.

У зв’язку з тим, що наявність профільної вищої освіти є однією з передумовою призначення на таку посаду, інформація з таким звинуваченням вже зареєстрована в правоохоронних органах та з цього питання вже почалось досудове розслідування. Саме ці події і стали передумовою видання Розпорядження №44 від 23 березня 2020 року «Про проведення службового розслідування та відсторонення від здійснення повноважень за посадою».

На думку «таємного користувача» групи у facebook від імені ГО «Таїровська громада», Розпорядження №44 не відповідає законам України.

Знову ГО «Таїровська громада» береться надавати оцінку тим діям в яких вони не зовсім розуміються. Не витримує жодної критики розуміння юриспруденції та вільне тлумачення закону, не засноване на нормах чинного законодавства України. Все це виглядає як невміла спроба студента юрфаку видерти з тексту закону певні норми, що не мають жодного відношення до дійсного стану речей.

Так посилання на ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» про те, що лише селищна рада на своїй сесії має право створювати комісії. Однак це стосується питання створення саме депутатських комісій та діяльності ради, тоді як створення комісії з проведення службового розслідування до цих повноважень не відноситься та створюється, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2000 р. №950 за розпорядженням керівника, тобто голови.

Зазначення авторами цього опусу того, що умовами контракту Предана Ю.В. не передбачено відсторонення його від виконання обов’язків, не свідчіть про відсутність визначеного законом шляху звільнення його від займаної посади, або відсторонення, якщо є підстави вважати, що він незаконно обіймає цю посаду.

Дійсно, нормами кримінального процесуального законодавства встановлена можливість відсторонення особи від виконання посадових обов’язків, але це робиться в рамках досудового розслідування за вимогою відповідного правоохоронного органу. Як вже повідомлялось вище, кримінальне провадження вже є і це вже може бути причиною проведення службового розслідування.

Водночас діяльність директора регламентується не лише його контрактом, але й іншими нормами, зокрема Кодексом Законів про працю України, а також згаданої постанови Кабінету Міністрів України від 13.06.2000 року №950, яка передбачає можливість відсторонення.

Характер можливих звинувачень щодо директора Предана Ю.В. та можливе скоєне ним правопорушення і зобов’язує голову селищної ради реагувати на проблему задля усунення пересудів про те, що Бурлака Л.А. «закриває очі» на проблему, яка публічно озвучена на сесії і може скласти враження, що голова увійшла у зговір.

Саме з цією метою голова і приймає єдине вірне рішення у такому випадку – призначає службове розслідування, яке має на своєї меті з’ясувати всі обставини в повному обсязі та підтвердити чи спростувати звинувачення відносно Предана Ю.В.

Якщо дійсно навчався та диплом з додатками отриманий у законній спосіб – тоді нема питань, висновки комісії будуть одразу оприлюднені на офіційному сайті Таїровської селищної ради і Предан Ю.В. буде поновлений з виплатою йому втраченого заробітку. Якщо ж документи, що підтверджують освіту, отримані у незаконній спосіб, відразу стає запитання: “А які правові підстави нараховувати заробітну плату?”.

Навіщо давати привід думати, що хтось хоче дозволити продовжувати вчиняти дії, результатом яких може стати нанесення шкоди інтересам громади?

Я давно знайомий з Юрієм Васильовичем і знаю його з гарної сторони, тому відразу, як дізнався про цю подію, зателефонував йому та поспілкувався з ним з цього питання і Юрій мене запевнив, що він не визнає звинувачень, але кримінальне провадження дійсно є, його вже допитували в рамках нього, але у нього досі немає офіційного документа з закладу освіти, якій зможе підтвердити, що він дійсно там навчався.

Зі слів, Юрія Предана, він вже взяв собі адвоката, який наразі зробив відповідні запити і невдовзі всі питання з цього приводу будуть зняти.

Навіщо ГО «Таїровська громада» починає знову вдавати з себе спеціаліста з юридичних питань, якими вони, судячи з аналізу не є? Як мені відомо, ця громадська організація не є адвокатом Предана Ю.В. і замість того, щоб зайнятись питаннями відстоювання законних інтересів громади, починає всім показувати свою не зацікавленість у тому, щоб з цього питання було проведено ретельне розслідування задля встановлення істини по цьому питанню.

Абсолютно впевнений, що і сам депутат Предан Юрій Васильович не бажає «ведмежої послуги» від «гранде спеціалістів» ГО «Таїровська громада». Деякі оцінки «критики» цієї громадської організації я вже надавав у статті:

Також не забуваємо про мою інформацію стосовно одного з членів цієї загадкової організації – Олега Когута, оцінку якому надають його сусіди та люди, які вже мали справи з ним. І ця оцінка не на користь Олега Олександровича, бо він:

  • має одіозну та скандальну репутацію;
  • не користується повагою та довірою людей, які його знають особисто;
  • є фігурантом декількох судових справ в яких виступає, як сторона, що хотіла заволодіти чужими коштами чи майном;
  • немає постійної роботи протягом багатьох років та відповідно не має прозорих джерел доходів;
  • немає ніякої освіти;
  • по його ініціативі зникли кошти в 2018 році, збір яких він організував від мешканців ОК ЖК «Совіньон-2» на банківську картку своє цивільної дружини Коробко В.В. (голова ГО «Таїровська громада»);

Більш детально з деталями та документами з цього питання можна ознайомитись тут:

На мою думку, всім треба заспокоїтись з цього приводу, мати розуміння чого варта «критика» від ГО «Таїровська громада», дочекатись проведення службового розслідування та дочекатись відповіді від закладу освіти.

Якщо справжність диплому Предана Ю.В. буде підтверджена, то і питання відпаде саме-собою, а якщо ні, то тут вже, як кажуть «нехай сам на себе нарікає».

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

1 thought on “ЧЕРГОВИЙ «ХОЛОСТИЙ ПОСТРІЛ» ГО «ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА»

Comments are closed.