«ХОЛОСТИЙ ПОСТРІЛ» ВІД ГО «ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА»

Кількість переглядів 546

Наслідуючи приклад депутата Володимира Синіговця, зашифрований агент громадської організації «ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА» провів, принаймні він так подумав, власне розслідування з витрачання бюджетних коштів Таїровською селищною радою при капітальному ремонті пішохідної доріжки у с. Лиманка ж/м Совіньон.

До «розслідування» додається відео матеріал з хаотичним метанням невстановленої особи, що бігає по пішохідної доріжки від буд.№3 по вул. Пивоварна до трамвайної колії, і не вимовляє ані слова.

При проведені цього таємного «розслідування» навіть проведені математичні розрахунки вартості робіт, які видаються практично, як за експертизу та навіть висунути звинувачення т.в.о. голови Таїровскьої селищної ради Ларисі Бурлака та чомусь депутату Всеволоду Шаєвському.

Дивує чому особа, яка проводила це «розслідування» не дослідила документи, які розміщені на сайті державних закупівель Прозорро? В коментарях до посту йому намагаються пояснити, що є всі документи і з ними потрібно просто ознайомитися.

Також, хочеться повідомити таємному агенту ГО «ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА», що особа, яка підписує договір на проведення робіт та акт виконаних робіт, особисто нічого не перевіряє.

Процедура стандартна у цьому випадку вона повністю дотримана:

  1. Спочатку виготовлюється проектна документація де визначають обсяги робіт та розраховують їх вартість.
    Проектна документація на ці роботи виготовлювалась ще в липні 2019 року і обирав проектанта ще попередній голова Хасаєв Т.Х., який і підписував з ним відповідний договір, додаткову угоду та акт виконаних робіт.
  2. Саме цю вартість, яка визначена у проектній документації за липень 2019 року і виставляють на Прозорро.
  3. Після цього проводиться тендерна процедура, яка проходить на офіційному сайті Прозорро. Хто запровадив найнижчу ціну з тим і підписують договір.

Документація по проекту:

Якість робіт, ані голова Лариса Бурлака, ані депутат Всеволод Шаєвський не перевіряють. Для цього є спеціально навчена особа – експерт. Якщо якість робіт неналежна, відповідає виконавець робіт та експерт, який їх прийняв.

Документація по роботам:

Селищний голова не може не підписати Акт виконаних робіт та не заплатити за їх виконання:

  • проектна документація є;
  • тендер проведений;
  • є переможець;
  • роботи виконані, експерт підписав.

Все, більше нічого не потрібно!

І ще маленький «лікбез»: Державний аудит (ані КРУ, як це нам намагається нав’язати таємний «розслідувач») не перевіряє поточні справи і взагалі не перевіряє якість робіт. Держаудит перевіряє законність та ефективність використання державних коштів, правильності ведення бухгалтерського обліку, достовірність фінансової звітності і функціонування системи внутрішнього контролю.

Наступного разу, як журналіст, рекомендую таємному «розслідувачу» проводити свої розслідування відкрито і не ховатись за псевдо ім’ям. Якщо є якісь запитання до керівництва селищної ради, їх потрібно задавати відкрито і не боятися приходити на прийом. Можливо тоді і не буде «холостих пострілів».

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
3
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “«ХОЛОСТИЙ ПОСТРІЛ» ВІД ГО «ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА»

  1. Рома наверное за откат накалякал отмашку. При этом не постыдился упомянуть покойного. Типо, это все Хасан !! Мы не приделах.

  2. в результате проведенного ” расследования ” ни один ” следователь ” не пострадал …

  3. О! Продажная журношлюшка Рома! Тебе уже мозги деньги затмили! Иди хоть в церковь – покайся!

Comments are closed.