ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Кількість переглядів 638

Про торгівлю навколо ринку, про повернення прапорів на стелу, про затвердження перспективного плану ОТГ, про зачинене кладовище по вул. Грушевського, про відкриття дитячих садочків, про фінансування будівництва ДНЗ «Ромашка», про закупку автозаку, про аварійний мостовий перехід через р. Скуртянка, про недофінансування бюджету селища, про чутки на базарі та збір підписів, про проблему неоформлених працівників та сплату податків до бюджету, про Овід-Вінд та їх допомогу бюджету, про генплан селища, про таксистів – 28 травня 2020 року відбулось чергове засідання виконавчого комітету Овідіопольської селищної ради на якому окрім порядку денного було обговорено деякі насущні питання життя селища.

На порядок денний були винесені наступні запитання:

  1. Про створення комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.
  2. Про заборону неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.
  3. Про присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна.
  4. Про затвердження акту комісії Овідіопольської селищної ради від 23.04.2020 року №14 щодо знесення нежитлової споруди під літ. В – конюшня , що знаходиться в смт. Овідіополь по вул. Корольова,3.
  5. Про взяття на квартирний облік.
  6. Про надання матеріальної допомоги.

На самому початку засідання я, як член виконкому, запропонував зняти з розгляду друге питання, яким пропонувалось заборонити торгівлю навколо нашого ринку. Моя мотивація: якщо хтось вважає, що десь відбувається щось незаконне то для цього не потрібно рішення виконкому, а лише робота поліція, яка і фіксує відповідне порушення з метою припинення. Всі члени виконкому підтримали мою пропозицію і питання було знято з розгляду.

Всі інші питання порядку денного були розглянути та підтриманні усіма членам виконкому одноголосно.

Після розгляду питань порядку денного членами виконкому були обговорені деякі насущні питання життя селища.

27 травня на стелу при в’їзді в селище були повернуті державні прапори і, як повідомила голова придбав ці прапори колишній депутат Овідіопольської селищної ради, директор ТОВ «Овікол» Костянтин Томіловський. Навіщо було Костянтин розгорнув питання про «зраду» у себе на сторінці у facebook, якщо він сам був готовий профінансувати придбання? Але, у будь-якому разі, дякуємо Костянтину, стела знову з прапорами! Ми про це писали ще вчора:

Далі згадали, що вчора на засіданні Кабінету Міністрів України був затверджений перспективний план формування територій громад в Одеській області і Овідіопольська ОТГ сформована у складі: смт Овідіополь, с. Калаглія, с. Миколаївка з центром в смт Овідіополь. Дякуємо всім, хто відстоював таку конфігурацію і надав підтримки мешканцям цих населених пунктів, які голосували за це абсолютною більшістю на громадських зборах.

Член виконкому Сергій Димченко підняв проблемне питання зачинення кладовища по вул. Грушевського. Голова пообіцяла вірити це питання та зробить так, щоб у мешканців був доступ до місць поховання.

Далі Савельєва Л.І. повідомила, що з 10 червня 2020 року відкриваються всі дошкільні навчальні заклади та апарат селищної ради та працівники закладів проводять остаточні приготування для цього.

Наступним обговорили фінансування будівництва ДНЗ «Ромашка». Лідія Іванівна повідомила, що перші 1,5 млн грн з п’яти запланованих вже надійшли з обласного бюджету і якщо держава знайде ще 10 млн то до 01 вересня громаді вдасться відчинити двері оновленого дитячого закладу.

Також згадали автомобіль для потреб поліції, а саме про автозак. Лідія Іванівна Савельєва повідомила, що всі тендерні процедури вже закінчені, переможець визначений і чекаємо на фінансування з обласного бюджету з метою розрахунку з постачальником. Сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом.

Я нагадав голові питання, яке обговорювалась мешканцями селища в мережі facebook про аварійний мостовий перехід через річку Скурнятнка. Савельєва повідомила, що цей міст був зовсім нещодавно взятий на баланс селища рішенням сесії, але наразі в бюджеті ще не заплановані кошти на його капітальний ремонт. Але, у зв’язку з карантином ми поки отримуємо недофінансування бюджету селища на 17% вона поки не готова відповісти про термін проведення цього ремонту. Все буде залежить від стану находження грошей до бюджету селища, якщо платники податків будуть мати змогу платити податки та ми ліквідуємо відставання та навіть отримуємо перевиконання бюджету, це питання обов’язково буде винесено на обговорення депутатам ще у цього році.

У зв’язку з цим, Овідіопольський селищний голова нагадала, що на даний час необхідно вже замислюватись про розширення бази податкових надходжень з метою збору необхідних грошей на фінансування багатьох проблемних питань селища. Голова нагадала, що дуже болюче питання – це неоформлені працівники та робота таксистів без дозвільних документів та сплати необхідних податків.

Про інші питання дивиться відео сюжет.

Надаємо список яким надано матеріальну допомогу

П.І.Б.АдресаСума (грн.)
Демченко Віталій Віталійовичвул. Т.Шевченка5’000
Демчук Сергій Анатолійовичпров. Медовий5’000
Савчук Анатолій Сергійовичвул. Дукова2’000
Бондар Василь Омильяновичпров. Отрадний3’000
Бондар Микола Васильовичпров. Отрадний5’000
Бродецька Марія Павлівнавул. Новосельська1’000
Мойсєєв Іван Васильовичвул. Новосельська2’000
Александренко Володимир Олексійовичвул. Гагаріна5’000
Тихоненко Володимир Ігоровичвул. Євгена Колісниченка10’000
Бондар Володимир Івановичвул. Туполєва5’000
Шульга Оленавул. Т.Шевченка10’000
Кочусова Єлизавета Захарівнавул. Перемоги1’000
Пронькіна Ганна Дмитрівнапров. Високий3’000
Сєдих Володимир Андрійовичвул. Лесі Українки5’000
Всього 62’000 грн.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

12 thoughts on “ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

  1. Лількино брехло!Хто встановив прапори?

  2. Томиловский специально создал пост о флагах, чтобы сейчас все говорили “смотрите какой хороший Костя, флаги повесил”, по тихому повесить не судьба было. Опять что-ли в депутаты собирался, один раз уже обкакался ещё хочет наверное.

  3. Ліля Іванівна обмовилася, що ми нажаль втратили час та можливість …щодо об’єднаних громад …
    Напомню …
    Головний гальмівний спеціаліст який намагався зробити все можливе для того щоб Овідіополь не створив ОТГ, це депутат Сергій Видра ! Можемо йому подякувати за це …
    А виконано це з руки дяді Вася Гуляєва !!!
    Дякуючи саме їм, ми втратили час та фінансові можливості…
    Далі буде

  4. Чтобы были деньги в бюджете нужно людей оформлять.
    А никто не хочет,чтобы налоги не платить и все знают и молчат . Вот вам и работа Рома,а флаги,футболки и.т.д это смешно.
    Полно работы и без этого или слабо? Нужно проверки теже колбасные люди все оформленные? Конечно нет также и вся охрана 3,4 человека оформленные остальные нет. И все же знают и молчат. Люди должны быть все оформленные на работах и минимальную зарплату хотя бы получать 4 700, а не1,500 тысячи гривен. А хотите оформится? То сами и платите сами с чего с 1,500 тысячи?

  5. Это хорошо,что у вас порядок.
    Жаль, другие так непоступают.

  6. Так же и депутаты у всех люди оформлены? Нет….
    Нужно начинать с себя в первую очередь у Созанского оформленные? Все????.и.т.д и таких много 2 человека оформленные остальные нет. И все такие честные и все такие патриоты всех видят,а себя нет.

  7. Хочу поблагодарить всех, кто проголосовал за финансовую помощь для приобретении лекарства ребёнку. Лекарство уже заказали.Хочу пожелать успехов и правильных принятых действий во благо и процветание наших людей и Овидиополя. Огромное спасибо.

  8. Хочу поблагодарить всех, кто проголосовал за финансовую помощь для приобретении лекарства ребёнку. Лекарство уже заказали.Хочу пожелать успехов и правильных принятых действий во благо и процветание наших людей и Овидиополя. Здоровья вашим семьям и близким.Огромное спасибо.

Comments are closed.