ВІДБУЛИСЬ ЗБОРИ МЕШКАНЦІВ ОВІДІОПОЛЮ СТОСОВНО ЗАГОРОДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ПО ВУЛ. ПУШКІНСЬКА,27-А

Кількість переглядів 917

08 серпня 2020 року відбулись збори мешканців смт Овідіополь, які проживають по вул. Пушкінська, Новосельська, Туполева, Молодіжна, Дністровська, Колісниченко. Збори були присвячені питанню щодо законності будівництва паркану на розі вулиць Пушкінська, Дністровська, Молодіжна.

На зборах були присутні біля 50 мешканців смт Овідіополь, два депутата Овідіопольської селищної ради Колесник В.В. та Соручан М.М., представник ініціативної групи мешканців смт Овідіополь Добіжа О.В., голова ГО «Незламна позиція» Варшанідзе Р.А., члени ГО «Незламна позиція», журналісти «Альтернатива.орг», поліціанти Овідіопольського ВП ГУНП в Одеські області, представники власників складських приміщень по вул. Пушкінська,27-А В’ячеслав Табан та Святослав Молчанов, а також представники охоронної фірми, які охороняють невідомо що.

Головою збрів було обрано Добіжу О.В., секретарем Варшанідзе Р.А.

Олексій Добіжа повідомив, що приблизно з 12 липня 2020 року розпочато демонтаж залишків складського приміщення загальною площею 1’605,9 м2 за адресою вул. Пушкінська, 27-А та будівництво паркану навколо земельної ділянки приблизною площею 1,2 га. З пояснення представника забудовника Святослава Молчанова, на цьому місці здійснюють будівництво паркінгу для великогабаритної сільгосптехніки. Відповідно до листа Овідіопольської селищної ради №Д-020-628 від 04.08.2020 року нам повідомили, що:

  • земельна ділянка на розі вул. Пушкінська, Дністровська, Молодіжна перебуває за межами населеного пункту,
  • кадастровий номер не присвоєний,
  • договір оренди земельної ділянки з землекористувачами не укладався,
  • дозвіл на встановлення паркану селищна рада не надавала,
  • інформація стосовно подальшого використання вищевказаної ділянки в Овідіопольської селищної ради відсутня.

Відповідно до Відомостей з реєстру речових прав на нерухоме майно на даній території зареєстроване майно складські приміщення площею 1’605,9 м2, власниками є: ½ Єскаревська Тетяна Сергіївна та ½ Садовий Володимир Анатолійович.

Голова ГО «Незламна позиція» Варшанідзе Р.А. повідомив, що на підставі його заяви Овідіопольський відділом поліції зареєстроване кримінальне провадження за самоправство. Але, чи буде від цього провадження толк, поки не відомо. Овідіопольський відділ поліції реєструє багато проваджень, але не завжди ми бачимо результат тих проваджень.

Далі місцеві мешканці висловили думку про не припустимість будівництва промислового об’єкту серед жилих будівель, які розташовані на відстані 5-10 м від об’єкту. Під’їзди до об’єкту пролягають через шляхи громадського користування, які не передбачають великогабаритної та багатотоннажної техніки. Представнику забудовника було повідомлено, що якщо у понеділок, 10 серпня, на 17 годину не прийдуть власники особисто та не прояснять свою позицію щодо їх намірів то мешканці почнуть прибирати незаконно встановлений паркан.

За підсумками зборів вирішили:

  1. Овідіопольському селищному голові надати пояснення коли та на підставі чого земельна ділянка приблизної площі 8 га була винесена за межі населеного пункту смт Овідіополь.
  2. Овідіопольському селищному голові внести зміни до проекту Генерального плану смт Овідіополь та віднести цю земельну ділянку приблизної плащі 8 га (вул. Пушкінська, вул. Туполева, вул. Молодіжна, вул. Дністровська) в межі населеного пункту (схема додається з виділенням даної ділянки).
  3. Овідіопольському селищному голові вжити заходів щодо виключення з державного реєстру речових прав на майно складських приміщень площею 1’605,9 м2 зареєстрованих під №12871628 у зв’язку з тим, що фактично об’єкт відсутній.
  4. Овідіопольському селищному голові прибути на зібрання громадян, яке запланувати на 10 годину ранку 15 серпня 2020 року для надання відповідей на пункти 1-3 даного протоколу.
  5. На понеділок 10.08.2020 року на 17:00 провести чергові збори на які були запрошенні власники Єскаревська Тетяна Сергіївна та Садовий Володимир Анатолійович через представника, що зафіксовано на відео камеру.
  6. Представнику ініціативної групи мешканців смт Овідіополь Добіжі О.В. передати цей протокол до селищної ради та запросити Овідіопольського селищного голову Савельєву Л.І. на збори 10.08.2020 року та 15.08.2020 року.
  7. Оформити колективне звернення до Одеської обласної державної адміністрації щодо проблемних питань по будівництву промислового об’єкту по вул. Пушкінська,27-а в смт Овідіополь.

Ще матеріали на тему:

ХТО НАМАГАЄТЬСЯ ПЕРЕГОРОДИТИ ТЕРИТОРІЮ ПО ВУЛ. ПУШКІНСЬКА?

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

10 thoughts on “ВІДБУЛИСЬ ЗБОРИ МЕШКАНЦІВ ОВІДІОПОЛЮ СТОСОВНО ЗАГОРОДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ПО ВУЛ. ПУШКІНСЬКА,27-А

    1. Виталина появилась по двум причинам:
      причина 1-я: выборы (очень хочется опять быть депутатом, мандат душу греет)
      причина 2-я: личная семейная заинтересованность (такая же стоянка есть и у Украина-2010 и эта стоянка будет конкурентом. А все мы знаем, что на Украина-2010 ее Сашенька-автобус имеет долю)

  1. А що там із забудовою в лісосмузі між Сонячною та Тінистою? Вже все вирішено?

    Бо ніяк не можу встановити зв’язок між облаштуванням дитячого майданчику по Вишневій та самозахопленням цієї лісосмуги. “Господар” то той самий…
    Хлопчику вже непотрібна ця земельна ділянка? Чи гроші все ж таки пахнуть?

    1. Хлопчику не дали этот земельный участок депутаты. Все “патриоты” типа Сергея Выдры, Вовы Проскуровского, Кости Томиловского предпочли либо не голосовать, либо проголосовать за другого. Подавать в суд? Можно было, только каков толк? Деньги, время – то чем мы не располагаем, и в оконцовке опять необходимо голосование на котором депутаты делают так как хотят.
      Занятая лесополоса – да тут есть вопросы и этим обязательно займемся. Но нас двое, а советчиков целый населенный пункт. Советовать есть кому, действовать некому.

      1. Тоді беру свої слова назад, вибачайте. 🙂
        А питання дійсно цікаве, варто зайнятися 😉

      2. Шо ты мелешь!!!ты ж получил своё за молчание!!!

          1. Та по ходу ты разоблачитель…только в свой карман…показан…

  2. Правильно надо гасить этот беспредел

Comments are closed.