«КРИМІНАЛЬНІ ПРИГОДИ» ОДЕСЬКОГО СУДДІ НЕПОРАДА

Кількість переглядів 3202

Журналістським розслідуванням встановлено, що детективами Національного антикорупційного бюро України проводиться досудове розслідування у якому фігурує слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси Непорада Олег Миколайович. Це кримінальне провадження 22 січня 2020 року внесене до ЄРДР за №52020000000000058 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального Кодексу України.

Саме досудове розслідування здійснюється Другим відділом детективів Четвертого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ.

Наше власне джерело повідомляє, що в матеріалах кримінального провадження є інформація про те, що Непорада Олег Миколайович будучи слідчим суддею Малиновського районного суду м. Одеси, за попередньою інформацією, зловживаючи службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів діючи в інтересах своєї дружини Непаради Юлії В’ячеславівни та тещі Васюк Вікторій Петрівни, за свідченням деяких осіб, погрожував проблемами та перевірками на підприємствах засновнику ПП «Рекламно-інформаційне агентство «МедіаКомпас Україна» та ТОВ «МИР ЛЕО», які розташовані на території Малиновського району міста Одеси.

У своїх погрозах, за даними нашого джерела, суддя Непорада О.М. вказував, що він вирішить питання про відключення на підприємстві електро- та водопостачання чим унеможливить функціонування підприємств. Також суддя вказував, що за його наказом правоохоронні органи, поліція, ДФС, прокуратура, будуть знаходити на підприємствах надумані порушення та припинять роботу підприємств.

Як вказує джерело, своїми погрозами суддя Непорада змусив засновника вищевказаних підприємств прийняти на роботу та платити зарплатню його дружині та тещі. Як виходить з матеріалів кримінальної справи, таким чином, власником підприємств було сплачено грошові кошти родичам судді у сумі 224’805,00 грн.

Крім вищевказаних зловживань, джерело вказує, що по даним слідства було встановлено, що Непорада О.М. будучи слідчим суддею Малиновського районного суду м. Одеси, у своїй декларації не вказав всього майна, яке придбано, а саме:

  • дві квартири на території іноземної держави – Болгарії,
  • автомобіль AUDI A8,
  • автомобіль JAGUAR,
  • автомобіль MERSEDES GL,
  • автомобіль MERSEDES CLS,
  • автомобіль LEXUS RX 300.

Всі автомобілі мали однакові номерні знаки: 3838, купувались Непорадою Олегом Миколайовичем та оформлялися на членів його родини. Також є інформація, що суддею придбані цінні папери (облігації внутрішньої державної позики України), які оформлені у Приват Банку під 14% річних, що може свідчить про вчинення їм кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Далі, поки за неперевіреною інформацією, Непарада О.М. та його дружина Непарада Юлія В’ячеславівна з високою вірогідністю мають громадянство Болгарії.

Крім того власник вищевказаних підприємств звернувся до Голови Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України Марку САВЧУКУ, щодо здійснення цивільного контролю з метою заслухати інформацію про діяльність, виконання планів та завдань за діяльністю Детектива Другого відділу  детективів Четвертого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Лосєй І.М., якій проводить досудове розслідування кримінального провадження де фігурує суддя Непорада О.М. та члени його родини.

Далі власник цих підприємств звернувся до Вищої ради правосуддя за вищевикладеними обставинам з метою притягнення слідчого судді Малиновського районного суду м. Одеси Непоради Олега Миколайовича до дисциплінарної відповідальності.

Будемо і дали намагатись відслідковувати розслідування кримінального провадження№52020000000000058!!!

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0