В ОДЕСІ ДВОЄ ЧОЛОВІКІВ ВИГОТОВЛЯЛИ ФАЛЬШИВІ 500 ГРИВНЕВІ КУПЮРИ

Кількість переглядів 877

Одеськими правоохоронцями виявлені двоє чоловіків віком 40-а та 45-ти років, які у себе в квартирі облаштували типографію для друку підробленої національної валюти номіналом 500 гривень.

Виготовлені купюри чоловіки у подальшому збували за пів ціни, створюючи можливість перебування зазначених папірців у легальному обігу під виглядом справжніх грошей. Молодший за віком фігурант був судимий за аналогічний злочин, його старший спільник притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство та крадіжку.

За місцем мешкання правопорушників був проведений санкціонований обшук, у ході якого вилучено підроблені гроші, їх макети, багатофункціональний друкований принтер, ультрафіолетовий детектор, фарбу та інше устаткування, що використовувалося зловмисниками у протиправній діяльності. Речові докази правоохоронці направили на експертизу.

Наразі правопорушників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. За виготовлення та зберігання з метою збуту, а також збут підроблених грошей, вчинених за попередньою змовою, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу на час досудового розслідування у вигляді тримання під вартою.

По матеріалам: Національна поліція в Одеській області

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0