ALTERNATYVA.ORG СТУДІЯ: ОДНОРАЗОВЕ (СПЕЦІАЛЬНЕ) ДОБРОВІЛЬНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ

Кількість переглядів 1191

20 серпня 2021 року в ALTERNATYVA.ORG СТУДІЯ побувала старший державний інспектор Причорноморського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Одеській області Ірина Целик яка дала відповіді та роз’яснення щодо Закону України від 15.06.2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Ірина Целик відповіла на наступні запитання:

  1. Що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування?
  2. Хто може подати декларацію?
  3. Які особи не подають декларацію?
  4. Які активи підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню?
  5. Які активи не підлягають одноразовому (спеціальному) декларуванню?
  6. Яким чином подається декларація та в які терміни?
  7. Які ставки та суми збору?
  8. Які гарантії суб’єктам декларування?

Детальну інформацію дивиться за посиланням:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “ALTERNATYVA.ORG СТУДІЯ: ОДНОРАЗОВЕ (СПЕЦІАЛЬНЕ) ДОБРОВІЛЬНЕ ДЕКЛАРУВАННЯ

  1. Шо там с Шопой? Обещали держать в курсе и тишина.

  2. Що за прикол брати у зомбі інтерв’ю?

    Ця, прости Господи, особа жіночої статі одержує зарплату за поширення дурниць і “знежирення” тих, хто у цьому складному світі навчився заробляти собі на життя.

    Зазомбована особа не сказала (мабуть, що сама не знає і всі її колеги не знають) про те, що Законом України від 03.06.2021 №1524-IX реалізовано принцип покарання за правопорушення, яке на момент вчинення таким не було (ч.2 ст.58 Конституції України). До 26.06.2021 діяло правило, за яким з 07.02.2020 всі суб’єкти валютних операцій несли за вчинені ними до 07.02.2020 порушення вимог валютного законодавства та актів Нацбанку з питань валютного регулювання та контролю відповідальність, передбачену законодавством України, що діяло до 07.02.2020, а з 26.06.2021 (з дати набрання чинності Закону №1524-IX) цей принцип ТРОШЕЧКИ змінився: тепер за допущені до 07.02.2020 порушення валютного законодавства ТІ, ХТО ПОДАВ ОДНОРАЗОВУ (СПЕЦІАЛЬНУ) ДОБРОВІЛЬНУ ДЕКЛАРАЦІЮ, несуть відповідальність, передбачену законодавством України, що діє з 07.02.2020.

    Якщо особа подає одноразову декларацію, вона просто фактом складання і подання такої декларації (т.зв.
    конклюдентними діями) визнає, що є вигодонабувачем і суб’єктом кримінального чи адміністративного правопорушення, причому корисливого і умисного.

    Діваха-“зомбі” також не сказала, що Закон України від 15.06.2021 №1539-IX взагалі не містить жодних державних гарантій, але містить якісь положення про “конфіденційну інформацію”, яка не підлягає розголошенню ЛИШЕ центральним органом виконавчої влади, що реалізує податкову політику та ЛИШЕ ЙОГО посадовими особами. Як там поживає БЕБ? Він підпадає під визначення “державний орган, що реалізує державну податкову політику”? Ні? А ДБР, НАБУ, НП, СБУ та прокуратура?

    “Зомбі” також не сказала про те, що інформація з декларації не буде використана (поки не буде прийнято новий закон) проти САМОГО ДЕКЛАРАНТА, а не його родичів, друзів, колег, знайомих, сусідів тощо.

    ***

    Неподання одноразової декларації (нереалізація права її подання) тягне презумпцію того, що у особи відсутнє у власності станом на дату завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів , одержаних (набутих) за рахунок доходів, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори відповідно до податкового законодавства на момент нарахування (отримання) таких доходів та/АБО склад та обсяг таких активів перебуває в межах, визначених пунктом 10 підрозділу 9-4 розділу XX Податкового кодексу України (див. абз.5 п.3 підр.9-4 розд.XX Кодексу).

    Діваха повинна була в інтерв’ю звернути увагу глядачів на сполучник та/АБО, а саме “АБО” у цьому сполучнику, яке тим, хто не вживає алкоголь, наркоту, пігулки, каву, чай, табак, какао і володіє українською мовою, говорить про те, що подавати одноразові декларації не слід.

  3. Пришла показать свою некомпетентность и не умение даже нормально прочесть, то что ей написали,

  4. Все ясно с этой Ирой на должность насосала и продолжает сосать чтоб не поперли с работы

Comments are closed.