СПРАВА НАБУ: КОЛИШНІЙ СПІВРОБІТНИК ГЕНПРОКУРАТУРИ ДМИТРО СУС ОТРИМАВ 9 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ

Кількість переглядів 1549

31 січня 2023 року, після майже 7 років розслідування та розгляду, Вищий антикорупційний суд поставив крапку та виніс обвинувальний Вирок ексзаступнику керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Сусу Дмитру Миколайовичу.

Саме таким є фінал історії розслідування кримінального провадження № 52018000000000267 Національного антикорупційного бюро України, в якому НАБУ зіштовхнулися з безпрецедентним тиском та неабиякою зухвалістю з боку засудженого – Суса Д. М.

14 квітня 2016 року Дмитра Суса звільнили з Генеральної прокуратури за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобіль – AUDI Q7 з номерами ВХ9125ВМ, який він записав на свою бабусю Юрчик Марію Іванівну 1930 року народження.

У серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом. Тоді у ГПУ заявили, що стеження за Сусом Д. М. було незаконним, у той час як НАБУ стверджували, що мали на це рішення суду.

За інформацією УП, Сус Д. М. відігравав не останню роль у Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, який ще називають «Департаментом Кононенка-Грановського». Однак відомий він не стільки посадою, як самою роботою, яку там виконував.

Вирок ВАКС у справі 758/6794/18 Сусу Д. М. по обвинуваченню у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України – 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, заволодінням та розтратою чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинених повторно.

Вітаємо НАБУ та САП з таким успіхом!

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “СПРАВА НАБУ: КОЛИШНІЙ СПІВРОБІТНИК ГЕНПРОКУРАТУРИ ДМИТРО СУС ОТРИМАВ 9 РОКІВ УВ’ЯЗНЕННЯ

  1. Доброго ранку, а на який це законних підставах Овідіопольські центр комплектування у простонародні військомат забирає людей з маршруток і завозить у військомат? Попахує викраденням людей, запугую їх там, здійснюють моральний тиск. Так мало того цим займаються представники тероборони, чи чим вони там являються в Овідіополі. Романе просимо спитати у військкоматі та у Голови Овідіопольськой ОТГ, та чому її чоловік та сини досі не у військкоматі??? Може вони хворі може їм потрібна допомога??? До голови дуже багато питань а відповіді немає??? Вона відповість за всі цю корумповану систему яку вона кришує у ЦНАПі у Лікарні у Гуманітарному напрямку, у Земельному відділі, у КП Водопостачь та інші відділи, якщо ви думаєте що війна все спишуть, ні, будете відповідати за кожну корумповану вашу схему, і це все у важкі для країни часи. Савельева Л чекай гостей!!!

  2. Да варшик не пойдёт в военкомат он сэрливая тефтеля он понимает что там его пашлют на-уй это же грузинская бздливая мыш он бегает только там где пару капеек дают докажи обратное если это не так.

    1. Ты д*б*л а ты почему не воюеш?а только п*зд*ш покажи пример😀😀😀

Comments are closed.