СПРАВА НАБУ: ВАКС ЗАСУДИВ ГОЛОВУ ХАРКІВСЬКОГО ОКРУЖНОГО АДМІНСУДУ ДО 5 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

Кількість переглядів 1053

31 січня 2023 року Вищий антикорупційний суд виніс Вирок у справі голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко у вигляді позбавлення волі на п’ять років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки.

ВАКС відмовився застосовувати щодо Панченко конфіскацію майна. Причини такого рішення можна буде прочитати коли буде готовий повний текст Вироку.

У вересні 2020 року детективи НАБУ викрили суддю Панченко на передачі хабара у сумі 3’000 $ одній із суддів цього ж суду – Олені Заічко.

Панченко домовилася із представниками комерційної компанії, що за певну суму грошей суд ухвалить потрібне рішення. Справу мала розглядати саме суддя Заічко, на яку голова суду й почала тиснути, пропонуючи частину хабара.

Проте Заічко вирішила звернутися до правоохоронців і стати викривачкою. Тож з її допомогою голову суду Панченко і викрили в момент передачі хабара.

Панченко ж розповідала про провокаційні дії. Начебто суддя Заічко помстилася їй як голові суду за принципове ставлення до себе.

Таким чином, це третій Вирок за день і 101-й з початку роботи ВАКС.

По матеріалам: Центр протидії корупції

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА. ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “СПРАВА НАБУ: ВАКС ЗАСУДИВ ГОЛОВУ ХАРКІВСЬКОГО ОКРУЖНОГО АДМІНСУДУ ДО 5 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

  1. Неприкасаемых НЕТ: Обыски сегодня даже у Байдена
    Сотрудники ФБР пришли с обыском в дом президента США Джо Байдена в Регобот Бич в штате Делавэр в рамках расследования относительно документов с грифом “секретно”, которые оказались в неположенном месте.

Comments are closed.