НАЧАЛЬНИК СЕКТОРУ ПРЕВЕНЦІЇ МІСТА ЧОРНОМОРСЬК ЗАТРИМАНИЙ ПРИ ОТРИМАННІ 1’200 $ ХАБАРА

Кількість переглядів 1984

28 січня 2023 року слідчим Державного бюро розслідувань при отриманні неправомірної вигоди у сумі 1’200 $ затриманий начальник сектору превенції відділу поліції № 1 (м. Чорноморськ) Одеського РУП № 2 ГУНП в Одеській області Сергій Унгуряну.

За даними слідства, поліціант Сергій Унгуряну вимагав у підприємця та його родички хабар за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності, а саме торгівля рибою. Додатково, за безперешкодне ведення бізнесу потерпілий повинен був надавати 150 $ щомісяця за кожну точку продажу, а також по 300 грн у день за кожну машину, на якій здійснюють пересувну реалізацію риби.

Сергія Унгуряну затримали прямо у службовому кабінеті одразу після одержання чергової частини неправомірної вигоди від співробітника поліції, дані якого поки не розголошують.

В ході обшуку у службовому кабінеті Сергія Унгуряну були знайдені значні суми грошових коштів у гривнях, доларах та євро. Серед знайдених коштів були мічені купюри.

По інформації ЗМІ, брат Сергія УнгурянаМихайло Унгурян працював у Чорноморській міськраді у сфері контролю за торгівлею. Кілька років тому Михайла Унгуряна також приймали на хабарі. Це вже сімейні традиції.

Окрім самого Сергія Унгуряну, слідчі ДБР розглядають причетність інших поліціантів до схеми отримання неправомірної вигоди від підприємців. У одного з них – начальника відділу превенції Одеського РУП № 2 Олександра Сокирко також був проведений обшук, результати якого поки не відомі.

Наразі Сергію Унгуряну повідомлено про підозру у скоєні злочину передбаченого за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Відповідальність, яка передбачена за вказаний злочин, – позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

По інформації: Одеська обласна прокуратура

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

3 thoughts on “НАЧАЛЬНИК СЕКТОРУ ПРЕВЕНЦІЇ МІСТА ЧОРНОМОРСЬК ЗАТРИМАНИЙ ПРИ ОТРИМАННІ 1’200 $ ХАБАРА

  1. Орловская тема.Его убрали а деньги брать продолжали

  2. Яблонская тоже берёт деньги и теряет уголовные дела и уже не первый год .

  3. ДБР МОЛДЦЫ почаще следите за этим райотделом там все берут деньги и в уголовном розыске сделали комнату пыток привозят задержанных и избивают по начам займитесь этим.

Comments are closed.