ПОШКОДЖЕНІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ НА АВТОШЛЯХУ Т-1625 У СЕЛІ КАЛАГЛІЯ ТА МИКОЛАЇВКА

Кількість переглядів 1840

Пошкоджені дорожні знаки на автошляху Т-1625 «пункт контролю Кучурган — Біляївка — Маяки — Овідіополь», які забороняють рух великовантажного транспорту через село Калаглія та Миколаївка Овідіопольської громади (Одеській район, Одеська область).

Правопорушення зроблено з метою руху великовантажного транспорту через населені пункти, минаючи об’їзну дорогу.

Як завжди, ніхто нічого не бачив та не чув. Сподіваюсь дорожні служби відреагують та усунуть порушення, а знаючи люди повідомлять поліції, хто це зробив, з метою притягнення до відповідальності.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
0

12 thoughts on “ПОШКОДЖЕНІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ НА АВТОШЛЯХУ Т-1625 У СЕЛІ КАЛАГЛІЯ ТА МИКОЛАЇВКА

  1. Потрібно по Дальницькій вулиці, там де в’їзд в Овідіополь поставити знак початку/кінця населеного пункту.

    1. У нас у напрямку Калаглії не має дорожнього знаку початку/закінчення населеного пункту. Так й у Калаглії та Миколаївки така ж ситуація.

      1. Чому ж такий безлад з цим. Дороги наче не місцевого значення, але від цього страждає місцеве населення.
        Останній раз ці знаки (зокрема в’їзд зі сторони Дальника) бачив років з 10 тому.
        Тут пішки неможливо ходити. Навіть попри жахливий стан дороги тут літають не менше сотні км/год.

      2. Коли був “поганий” і “хабарник” Шибаєв, і знаки стояли, і дороги ремонтувалися, бо він особисто ходив і перевіряв якість робіт.

        Але комусь захотілося стати Царицею Лиманською як у Казці про рибака і золоту рибку.
        – Хтось обіцяв жителям Калаглії і привезеним з собою овідіопольцям на “загальні збори” з 39 бюджетниками золоті гори, фінансування, покращення.
        – Хтось організовував і фінансував заколот бідних розумом депутатів сільради Калаглії проти Шибаєва.
        – Хтось керував державним реєстратором, щоби той вдав з себе дурня і змінив в ЄДРПОУ керівника Калаглійської сільради на депутата при незвільненому сільському голові.
        – Хтось організовував і фінансував неодноразове припинення питного водопостачання калаглійців за неіснуючі “борги”, але щоби завдати шкоди авторитету Шибаєва.
        – Хтось хабарі ксерокопіями у банці з-під пива вночі роздавав і потім за таке “хабарництво” намагався покарати Шибаєва.
        – Хтось забезпечував “дах” бєспрєдєлу у Калаглії.

        Нарешті вже пару років як немає попа-корупціонера. Подобається? Овідіопольська селищна рада виділяє матеріальну допомогу жителям лише Овідіополя чи щось дістається і жителям Калаглії та/або Миколаївки? Що там з дорожніми ремонтами? А з протизсувними? А з амбулаторією?

        *************

        Як казав Коломойський, життя є супермаркетом, ти можеш гуляти по залу, набирати у кошик товари, але повинен пам’ятати, що на виході є каса.

  2. Роман а Ви їздили по об’їзній дорозі в Калаглії??
    Може саме тому знаки замалювали бо по тій дорозі неможливо їздити????

      1. Підтримую. Це не привід дорожнім службам не підтримувати дороги в належному стані. Сподіваюся відповідатимуть згідно законів за це.

    1. За об’їздну дорогу відповідає Укравтодор. Тудиво і можна написати звернення з приводу поганої якості дорожнього покриття. А псуванням дорожніх знаків, навряд чи можна вирішити питання.

      1. Ви помиляєтеся. Йдеться про дорогу, розташовану на території Овідіопольського селищної ОТГ.

        Подивіться на мапу, на ній пунктіром позначені межі громад Маякської сільської, Дальницької сільської, Овідіопольської селищної і знайдіть ту “об’їзну” дорогу, дорожні знаки на в’їзді до якої для вантажівок були встановлені за часів, коли Калаглійську сільську раду очолював “піп-корупціонер” Шибаєв:
        https://od.2ua.org/900364/

        *****

        Автомобільна дорога — це лінійний комплекс інженерних споруд, призначений для безперервного, безпечного та зручного руху транспортних засобів (абз. 2 ст. 1 Закону України «Про автомобільні дороги» від 08.09.2005 р. № 2862-IV, далі — Закон № 2862).

        Вулиця — це автомобільна дорога, призначена для руху транспорту й пішоходів, прокладання наземних і підземних інженерних мереж у межах населених пунктів (абз. 4 ст. 1 цього Закону).

        Автомобільні дороги згідно із ч. 1 ст. 5 Закону № 2862 поділяють на:

        автомобільні дороги загального користування;
        вулиці та дороги міст й інших населених пунктів;
        відомчі (технологічні) автомобільні дороги;
        автомобільні дороги на приватних територіях.
        Автомобільні дороги загального користування включають автомобільні дороги державного та місцевого значення. Крім того, автомобільні дороги класифіковані на дороги:

        державного значення — на міжнародні, національні, регіональні й територіальні;
        місцевого значення — на обласні та районні (ст. 8 Закону № 2862).
        Орган управління дорогами

        Автомобільні дороги загального користування перебувають у державній власності й не підлягають приватизації (ч. 2 ст. 7 Закону № 2862).

        Органами, що здійснюють управління автомобільними дорогами загального користування, є: Мінінфраструктури, Укравтодор, обласні держадміністрації (ст. 10 Закону № 2862).

        До повноважень обласних держадміністрацій належить і забезпечення фінансування та розвитку мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а також автомобільних доріг загального користування державного значення за наявності відповідного рішення обласної ради (п. 8 ч. 1 ст. 12 Закону № 2862).

        Вулиці та дороги міст й інших населених пунктів знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування та є комунальною власністю. Їх поділяють на: магістральні дороги, магістральні вулиці загальноміського значення, магістральні вулиці районного значення, а також вулиці й дороги місцевого значення (ч. 1 і ч. 3 ст. 16 Закону № 2862).

        Управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст й інших населених пунктів здійснюють відповідні органи місцевого самоврядування, у віданні яких вони перебувають (ст. 17 цього Закону).

        Винятково на пленарних засіданнях сільських, селищних, міських рад приймають рішення про передання іншим органам окремих повноважень щодо управління майном, яке належить до комунальної власності відповідної територіальної громади, визначення меж цих повноважень й умов їх здійснення (п. 31 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР, далі — Закон № 280).

        До відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать: власні (самоврядні) повноваження з управління в межах, визначених радою, майном, що належить до комунальної власності відповідних територіальних громад (пп. 1 п. «а» ст. 29 Закону № 280).

        Нагадаємо

        Виконавчі органи рад — це органи, які відповідно до Конституції України створюють сільські, селищні, міські, районні в містах (у разі їх створення) ради для здійснення виконавчих функцій та повноважень місцевого самоврядування в межах, визначених цим й іншими законами (абз. 11 ст. 1 Закону № 280).

        Отже, об’єкти комунальної власності, включаючи дороги (вулиці) населених пунктів, перебувають у сфері управління сільських, селищних, міських рад або вповноважених ними виконавчих органів.

        Джерело: https://interbuh.com.ua/ua/documents/ib/9608/132969

        1. Я не помиляюсь. Колись я звертався до Укравтодору, з приводу відсутності обмежувальних знаків, і засобів примусового зниження швидкості на ділянці дороги села Миколаївка. І тоді мені пояснили, де саме знаходиться ділянка дороги за яку вони несуть відповідальність. А моє звернення вони перенаправили в Одеський облавтодор, які в свою чергу теж перенаправили моє звернення до ДП “Служба місцевих доріг”. В результаті чого, було встановлено знаки обмеження швидкості біля школи і дитячого садочку. Всі наявні офіційні відповіді, із задоволенням можу надіслати

          1. Поділіться з Варшанідзе, він, я думаю, опублікує.

            Але щось мені підказує, що Ваша інформація є застарілою і такою, що стосувалася повноважень органів місцевого самоврядування до так званої “ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ”.

            Самі знаєте хто (її прізвище вужче за неї саму) в інтерв’ю Самі Знаєте Кому на цьому сайті колись скаржилася, що не могла приборкати (обкласти податками і штрафами) торгівців до створення ОТГ і місцевих виборів. Ну от і здійснилася її мрія, і що ми всі маємо? Вандалів, які на своїх поки що цілих і неушкоджених вантажівках мріють розвалити дорогу і мости через овраги у Калаглії, аби зекономити час?

            У Варшанідзе є контакт з поліцейським, який виховував підлітків, які у присутності Олени вночі біля пам’ятника сиділи біля пляшки з-під пива, але які з радістю зможуть заробити, якщо знімуть на відео будь-яку транзитну вантажівку на території Калаглії або Миколаївки поза об’їзною дорогою. І поліція заробить, і бюджет ОТГ штрафом поповниться, і бешкетники перетворяться на “тимурівців”.

            Окрема премія з грамотою від селищради має вручатися тому, хто зніме на відео вандала.

            А написи на знаках вандалом зроблені балоном, тому змиваються спиртом або ацетоном/розчинником.

  3. Треба шукати кому це вигідно. Водіям великих важких фур, вони самі й зафарбували. Проблема вирішується шляхом ” приваренної трубы” перед в’їздом.

Comments are closed.