ВРП НАДАЛА ЗГОДУ НА ЗАТРИМАННЯ ОДЕСЬКОГО СУДДІ ЛЮДМИЛИ САЛТАН

Кількість переглядів 1030

10 квітня 2023 року Вища рада правосуддя задовольнила клопотання прокурорів САП та надала згоду на обрання судді Київського районного суду м. Одеси Людмилі Салтан запобіжного заходу пов’язаного з обмеженням волі.

Нагадаю, 29 березня 2023 року Національне антикорупційне бюро України сумісно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Службою безпеки України викрило на одержанні неправомірної вигоди у сумі 4 тис. $ США суддю Київського районного суду міста Одеси Людмилу Салтан.

Кілька фактів зі засідання Вищої Ради правосуддя:

  • прокурор зазначив, що це не перше кримінальне провадження в якому підозрюється суддя Салтан, раніше вона вже отримувала підозру, проте, не понесла покарання, оскільки відповідна стаття була скасована Конституційним судом.
  • існують ризики, що Людмила Салтан може використовувати свої зв’язки, зокрема, вона сама зазначала в листуваннях, що може «помочь и поддержать» з рішенням в Апеляційному суді.
  • Людмила Салтан двічі виїжджала закордон у 2022 році.

Сама суддя Салтан повністю визнала свою провину та сказала, що готова піти на угоду зі слідством. Також, вона просила ВРП не давати згоду на арешт, оскільки сама виховує 17 річного сина.

Тепер справа за Вищим антикорупційним судом – саме він має розглянути клопотання прокурора та обрати відповідний запобіжний захід для судді.

Продовжую слідкувати за справою.

По матеріалах: ДЕРЖАВНЕ БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Ще матеріали на тему:

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0