БІЛЯЇВСЬКИЙ СУД: РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ СПРАВА ПРО ЗАМАХ НА ВБИВСТВО ДЕПУТАТА АНДРІЯ БАБЕНКА

Кількість переглядів 927

Біляївський районний суд Одеської області розглядає справу у відношенні Карагяура Олексія Петровича та Варлана Іван Івановича, яких обвинувачують у скоєні замаху на вбивство тоді ще кандидата в депутати Одеської обласної ради від «Батьківщини» Андрія Бабенка.

Нагадаю, що 21 жовтня 2020 року у селі Курган Вигодянської сільської громади (Одеський р-н, Одеської обл.) поблизу автозаправної станції «VALERIA» біля дороги встановили вибуховий пристрій «невеликої потужності», який спрацював, коли до нього наблизилася автівка з кандидатом. В результаті вибуху Андрій Бабенко отримав пошкодження та був прооперований у лікарні.

31.08.2021 року обвинувальний акт по кримінальному провадженню № 12020160250000570 передали до суду. Справі привласнений № 496/3816/21. Справу розглядає колегія суддів:

  • головуючий суддя (суддя-доповідач) – Пасечник Марина Леонідівна,
  • суддя-учасник колегії: Буран Валерій Миколайович,
  • суддя-учасник колегії: Портна Ольга Пилипівна.

Обидва обвинувачених по справі знаходяться під вартою. 21 червня 2023 року під час знаходження колегії судів у Нарадчої кімнаті при розгляді надання можливості редакції «Альтернатива.орг» проводити відео зйомку судового засідання, журналіст поспілкувався з один з обвинувачених – Іваном Варланом (дивиться відео).

Під час судового засідання прокуратура почала передавання письмових доказів по справі. Наступне засідання заплановане на 10:30 03 липня 2023 року.

Родичі обвинуваченого Івана Варлана наполягають на висвітленні справи, адже вважають його абсолютно невинуватим та жертвою обставин.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0