ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ЗА «ВОДУ» ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ

Кількість переглядів 2852

14 липня 2023 року на пленарному засіданні Овідіопольської селищної ради, депутати вирішили внести зміни у раніше прийняті рішення з приводу компенсації тарифів на водопостачання та водовідведення з метою зменшити навантаження на бюджет селища.

Депутат Овідіопольської селищної ради Чегодар Н. А. намагалась об’яснити депутатам, що встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення не є повноваженням депутатів та запропонувала зняти це питання з порядку денного. Адже, відповідно до п. 2 ст. 28 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» це повноваження виконавчого комітету.

Овідіопольський селищний голова Савельєва Л. І. зізналась у тому, що вона винесла питання тарифів на розгляд депутатам, яке не відноситься до їх повноважень!

З пропозицією депутата Чегодар Н. А. погодилось лише 13 депутатів, що було недостатнім для зняття рішення з голосування. За підсумком, після скасування рішень Овідіопольської селищної ради № 156-VІІ від 15.03.2021 року, № 304-VІІ від 14.06.2021 року, № 305-VІІ від 14.06.2021 року з 01 серпня 2023 року платити мешканцям доведеться більше:

  • в смт Овідіополь (КП «Водопостач») за водопостачання на 3,10 грн, за водовідведення на 15,20 грн.
  • в с. Калаглія (КП «Кришталь») за водопостачання на 3,20 грн;
  • в с. Миколаївка (КП «Миколаївський комунгосп») за водопостачання на 3,16 грн.

З урахуванням змін, з 01 серпня 2023 року мешканцям Овідіопольської громади доведеться сплачувати:

  • в смт Овідіополь (КП «Водопостач») за водопостачання 16,80 грн за куб. м, за водовідведення 35,20 грн за куб. м.
  • в с. Калаглія (КП «Кришталь») за водопостачання 16,90 грн за куб. м.;
  • в с. Миколаївка (КП «Миколаївський комунгосп») за водопостачання 16,86 грн за куб. м.

Але, чому депутати замість членів виконавчого комітету встановлюють тарифи в Овідіопольської громаді, всупереч нормам законодавства, так ніхто і не пояснив.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

33 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ЗА «ВОДУ» ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ

  1. Свет, вода, давай Нафтогаз, тоже повышай!

  2. Цікаво, а скільки коштів селищна рада заощадила з вуличного освітлення, та й досі продовжуе заощаджувати? Куди направлення ці кошти? Адже за 1.5 року в селищі взагалі не відбулося якихось сутевих змін. Якісь не ефективні менеджери керують, що не можуть планувати свій бюджет, постійно їм ні на що не вистачає. За що вони взагалі планували щось змінювати в селещі та розвивати його?

    1. Савельева на вопросы читателей сыкует отвечать а тарифы поднимать норм

    1. А яке це відношення має до прийнятого рішення?

  3. Водопостачання має саму найбільшу дотацію з бюджету!!!!!

  4. До Біляївки, де воду виготовляють, Миколаївка ближче, тому тариф 16,86

    по трубі водогону далі розташована Калаглія, тому тариф 16,90

    ще далі на 9 км – Овідіополь, але тариф за воду 16,80.

    Чи справа не у географії, фізиці і математиці?

    *********

    Нехай поліція з ДБР і НАБУ краще шукає не анонімів-коментаторів-кривдників балерини, а тих, хто приймає рішення, які призводять до зменшення надходжень до місцевого бюджету (стаття 211 Кримінального кодексу України).

    Думаю, балерина відповість на всі запитання слідчого/детектива/прокурора/суду, не буде морочити голову.

  5. Щось Савельева не к єб@ні ,уже геть з@жралась

  6. Не розумію, хто ж тоді повинен вплинути на нашу місцеву владу аби вони працювали згідно закону???!
    Хто її поставить на місце?
    Більшість депутатів навіть власної думки не мають. Стадний інстинкт

    1. Шановна Лілія Іванівна, може потрібно для економіки місцевого бюджету не піднімати тарифи на водопостачання та водовідведення, а знайти інші шляхи. Наприклад, може ви будете ходити пішки, а не витрачати кошти на паливо, ремонт машини та заробітну плату водію. Є багато громад в яких голова не користуються транспортом з бюджету.

  7. На уме один лозунг – покращення вашого життя вже сьогодні! 😊

  8. Всі депутати продажні ,продалися за кусок землі от і танцюють під її пісню як можна під час війни підіймати тарифи?Що зарплатню підняли?

  9. Пам’ятайте, Лідія Іванівна завжди права. Кому не подобається, можете видалитись із Овідіопольського громади 👍

  10. Это просто беспредел!!! Вы ни какого права не имеете поднимать тарифы. А бюджетные деньги раздавать наверное нужно с громадой, а не на сессии решили кому надо помочь, а вы теперь платите больше за воду.

  11. Так Зеленский со Шмыгалём недавно заявляли что тариф на воду до конца войны меняться не будет!Как вообще это всё понимать?!

      1. А ЯК БУТИ З ЗАЯВОЮ ШМИГАЛЯ ПРО НАКОПИЧЕННЯ 15 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ НА МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТАТ , І ЦЬОГО ДОСТАТЬНО , ЩОБ КОМПЕНСУВАТИ ВИТРАТИ НА ВОДОПОСТАЧАННЯ ?!

        1. Оформи собі субсидію і не клянчи з місцевого бюджету наші гроші, ледар!

      2. Яку дотацію? Я пам’ятаю писали що на Водоканал були виділено біля трьох мільйонів чи я помиляюсь

  12. Тариф підняли на 3,10грн в інших населених пунктак вода вже давно коштує 25грн і нічого. Всі побутові товари піднялися в ціні в тричі. Паливно мастильні матеріали скільки зараз коштують? Я не захищаю нікого так пишу щоб зрозуміли що все дорощає, а ми тільки за воду переживаємо. Можливо тільки я так думаю, але підчас війни неможе нічого дорощати тому що кожний громодянин України останні свої заощадження донате на ЗСУ за для перемоги. Усім бажаю мирного неба та скорішої перемоги.

  13. Романе, не плутайте народ, було прийното рішення, що стосуєтья бюджету Овідіопольської селищної ради, а не тарифів, а всі питання, що стосуються бюджету вирішуються виключно на пленарних засіданнях

    1. Коли у 2021 році встановлювали тарифи, чому це було зроблено депутатами, а не виконкомом?
      Це ви плутаєте людей. Все було зроблено незаконно з самого початку.

      1. Чому ви це тоді не висвітлювали?

      2. якщо щось приймається через рішення, чи не має воно і скасовуватися через рішення? тим паче що ви самі підтверджуєте, що це рішення не має нічого спільного з прийняттям тарифів, чому тоді в 2021 не підняли питання прийняття тарифів?

        1. Тому, що я не юридичний відділ селищної ради. Якщо вони приймають таке рішення, то юрист ради повиненн був їм повідомити, що вони не мають на це право. Він таке не зробив. Питання незаконності було вперше озвучено лише 14.07.2023 року на сесії. Я подивився закон – дійсно, це повноваження виконкому.

  14. Важко громаді з людиною, в якої роздвоєння особистості: в фейсбуці вона Ліля, а підписує документи від імені Ліда. Пороблено чи що…

  15. Є інші можливості зменшення навантаження на бюджет громади. Наприклад нехай шановна Лілія Іванівна ходить пішки, тоді не потрібно буде витрачати кошти на заробітну плату водію, ремонт, обслуговування автівки, та витрачання коштів на паливо.
    Є громади в яких голова не користуються транспортом з бюджету громади.

  16. Судячи з ефективності її праці для громади, цю посаду можна взагалі ліквідувати.

    1. Що ви приципилися до голови громади. Вона зараз зайнята – в неї тємкі з Газіяном Арменом. Нема часу думати про проблеми рабів.

Comments are closed.