ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова»: НААН НЕЕФЕКТИВНО ВИКОРИСТОВУЄ ДЕРЖАВНІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ ЗЕМЛІ

Кількість переглядів 1283

Після звернення працівників державного підприємства «Дослідне господарство імені М. І. Кутузова» до редакції «Альтернатива.орг» з метою розповсюдження їх відкритого звернення до президента України з приводу «плутанини» при призначеннях директора їх підприємства, я зустрівся з арбітражним керуючим Гаррі Ігоровичем Вудут, якій наразі є розпорядником майна ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова» в рамках судової справи про його банкрутство з метою дізнатись, які дії Національної Академії аграрних наук призвели до «патової» ситуації у дослідницькому господарстві?

Як пояснив арбітражний керуючий Вудут Г. І., неефективне керівництво з боку НААН України призвело до «плутанини» у директорах господарства та заведення підприємства у борги (більш детально дивиться у репортажі та повному інтерв’ю з Вудут Г. І.). Серед порушень, які Гаррі Ігоревич вказав під час нашої бесіди та які були допущені президентом НААН Гадзало Я. М. були таки:

  1. Не укладення контракту у 2020 році з ПАРЛІКОКОШКО МАКСИМОМ СТЕПАНОВИЧЕМ, якій переміг у конкурсі на посаду директора ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова», в порушення трудового законодавства,
  2. Звільнення з посади в. о. директора ПАРЛІКОКОШКО МАКСИМА СТЕПАНОВИЧА з займаної посади у не встановлений трудовим законодавством порядком,
  3. Призначення нового керівника з порушенням закону,
  4. Звільнення нового керівника з порушенням закону.

Також Вудут Г. І. відмітив, що є кримінальне провадження, яке зареєстроване по факту неефективного та нераціонального використання Національною Академією аграрних наук земельних ділянок, які знаходяться у користуванні НААН України.

Загалом, Національна Академія аграрних наук по всій Україні має у своєму розпорядженні біля 330’000 га сільськогосподарської землі. В ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова» (с. Прямобалка, Арцизької міської громади Болградського району, Одеської області) таких земель – 4’500 га.

Неефективне та нераціональне використання земель призвело до подачі позову до Господарчого суду Одеської області про грошові вимоги до ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова». Справа має єдиний номер 916/1014/23. Наступне засідання призначено на 10 годину 26.07.2023 року. Про деталі справи слухайте у відео сюжеті.

Арбітражний керуючий ВУДУТ Г. І. про ситуацію зі справою по банкрутству ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова» (повне відео)

Сподіваємось, що санація, як наслідок розгляду справи про банкрутство ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова» призведе до повного розрахунку державного підприємства зі своїми боргами, як перед приватними кредиторами, так і перед державою.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ДП «ДГ ім. М. І. Кутузова»: НААН НЕЕФЕКТИВНО ВИКОРИСТОВУЄ ДЕРЖАВНІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ ЗЕМЛІ

  1. 27 липня 2023 року СБУ провела обшук у президента Національної академії аграрних наук ЯРОСЛАВА ГАДЗАЛА.
    Він підозрюється у передачі 150 тисяч га сільськогосподарчої землі Академії в обробку приватним особам.
    Така схема приносить $20 млн. на рік.
    Рятувати ГАДЗАЛУ під час обшуку приїхав один із народних депутатів від «Батьківщини» АНДРІЙ ПУЗІЙЧУК – член бюджетного комітету ВР та слідчої комісії з розслідування фактів корупції в академії аграрних наук.
    Золотий стіл з іконами – «заробив».

Comments are closed.