СПРАВУ ЗРАДНИКА ОЛЕКСАНДРА ЄМЕЛЬЯНОВА СКЕРОВАНО ДО СУДУ

Кількість переглядів 1304

СБУ завершила досудове розслідування щодо «послідовника» Стремоусова – мешканця Одещини Олександра Ємельянова, який наводив російські ракети на електропідстанції Одещини.

На початку повномасштабного вторгнення російської педерації Олександр Ємельянов намагався організувати в Одесі ворожу пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників. Для цього він адміністрував декілька проросійських телеграм-каналів, де «розганяв» дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

У подальшому Ємельянов виконував додаткові завдання свого «куратора» з ворожої спецслужби. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні та передавав агресору координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанцій.

Відповідну інформацію окупанти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по енергооб’єктах Одещини.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження Олександра Ємельянова на території садового кооперативу «Лебідь» (с. Нова Долина, Авангардівська територіальна громада, Одеській район, Одеська область) та 23 березня 2023 року затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

При обшуку за місцем його проживання виявлено комп’ютерну техніку, флешки і документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

Наразі дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “СПРАВУ ЗРАДНИКА ОЛЕКСАНДРА ЄМЕЛЬЯНОВА СКЕРОВАНО ДО СУДУ

  1. Варшика тоже заберите он тоже сепар

Comments are closed.