ЧОРНОМОРСЬКИЙ КОЛЕДЖ: СКАРГИ НА ПСИХОЛОГІЧНЕ НАСИЛЛЯ З БОКУ ДИРЕКТОРА ЖУХИ

Кількість переглядів 4037

До редакції звернулись викладачі Чорноморського морського фахового коледжу та поскаржились на необґрунтований психологічний тиск на робочому місці з боку керівника закладу – Жухи Леоніда Івановича. Викладачі запросили мене на педагогічну нараду з метою зафіксувати все, що там буде відбуватись. Але, приїхавши на нараду 30 серпня 2023 року я також зіткнувся з тиском на пресу, але вже з боку керівництва коледжу та Чорноморської поліції.

Стало зрозумілим, що ніякі збори у присутності журналістів Леонід Жуха проводити не збирається, адже демократія, напевно, не до душі викладачеві радянського зразка.

Ще 06 липня 2023 року група викладачів ЧМФК звергнулись з колективним зверненням до голови Державної служби України з питань праці де вказали, що на педагогічних нарадах директор Жуха Л. І. постійно перекручує факти, грубо висловлюється та зневажливо ставиться до колективу, погрожуючи звільненням або невиплатою заробітної плати.

Але, як-то зазвичай відбувається, проблеми почались не у Жухі Л. І., а у тих, хто поскаржився.

У викладача Зуєва Валентина Володимировича, який має диплом магістра почали «відбирати» часи та передавати іншому викладачу – Ботнарь Івану Дмитровичу у якого диплом бакалавра та Тетяни Федорець.

Виходить, що скарга не призвела ні до яких перевірок, а саме керівництво коледжу під час загальних зборів трудового колективу навмисно зачитало прізвища тих, хто її підписав, попри прямої вказівки у заяві таке не робить.

На цих зборах з’явився проєкт рішення в якому, зокрема, пропонувалось визнати скаргу працівників коледжу недоречними та безпідставними.

Але, директора Жуху Леоніда Івановича та голову профспілки Петрівську Світлану В’ячеславівну чекало розчарування – колектив не підтримав це рішення: 31 «ЗА», 5 «ПРОТИ» та 63 «УТРИМАЛИСЬ», що є фактичним «ПРОТИ».

Наступного дня на педагогічній нараді Жуха Л. І. спробував знову поставити це рішення на переголосування. Але його знову чекало на розчарування, педагоги не погодились голосувати за це рішення попри його неодноразові намагання:

  • Перша спроба: один голос;
  • Друга спроба: два голоси;
  • Третя спроба: два голоси.

На жаль, 30 серпня мені так і не вдалось бути присутніми під час педагогічної наради. На мою думку, таки керівники, як Жуха Л. І. та викладачі, які його підтримують не зможуть виховати спеціалістів для побудови в Україні держави, де людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека будуть визнаватись найвищою соціальною цінністю.

Треба щось міняти у Чорноморському морському фаховому коледжі. Розпочати, на мою думку, треба з Жухі Леоніда Івановича, який зовсім нещодавно був у лавах проросійської політичної сили – «опзж».

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
3
Surprise
Surprise
1

16 thoughts on “ЧОРНОМОРСЬКИЙ КОЛЕДЖ: СКАРГИ НА ПСИХОЛОГІЧНЕ НАСИЛЛЯ З БОКУ ДИРЕКТОРА ЖУХИ

  1. У Жухи Жука старческий маразм он на людей кидается. Позвоните в дурку а не журналистам пусть там ему дадут гиропередола, и он будет рад жизни, и вам хорошо.

  2. Правильно, Романе якщо є якась проблема її треба вирішувати. Без вашої роботи багато чого б замовчувалось. Висвітлення її для громадськості це перший крок до вирішення цієї проблеми.

  3. Я когда учился в этом училище Жуха уже тогда вел себя как царь – это было в 2004 году. Во всем здании был старый ремонт, а у него особый кабинет с пластиковыми окнами и кондиционером. Учителя ходили к нему на поклон.

  4. Роман, а чи не припускаєте ви що це внутрішня боротьба за крісло директора? Вирішення цієї проблеми на мою думку дуже просте. Запропонувати крісло керівника фахівцю не з цього колективу.

  5. Так ещё почему-то ни кто не говорит. Об благотворительных взносах с каждого учащегося.
    Добровольно принудительных!!!

  6. Ви подивіться що робиться в школі 1. Повний бардак

    1. Про цей бардак спитайте Савельеву і Ткаченко. Вони про нього знають і потакають.

      1. Ще й поставили таку саму маразматичку директором. Ничего не можна добитись. Це що для того щоб цю школу просто знищити? Мабуть це вигідно….

  7. Та не переживайте, Даниель все разрулит). Правильный парень рвется в директора).

  8. Можна сказати профспілка з такою головаю вже втратила свою функціональність, до тогож мова окупанта та щей у навчальному закладі, жах.
    Петрівська С.В..будь ласка вчить українську

  9. Прочитал статью и коментарии, посмотрел видео.
    Что я могу сказать анонимным коментаторам, вам до Леонида Ивановича и его профессиональных качест весьма далеко.
    Лично знаю этого человека не один десяток лет и отношусь к нему с уважением, он настоящий руководитель высокого уровня.

    1. На жаль, серед нас ще дуже багато совка. Ви, Олег Штембуляк, входите до їх числа.
      Саме з совком зараз бореться український народ, саме совок у вигляді рф веде бойові дії проти України з 2014 року.
      Ви, або змириться зі змінами та зрозумійте, що совка тут більше не буде, а Жуха це наше “радянське минуле”, або зміните країну проживання.

      1. Уважаемый Роман Варшанидзе, даже не хочу вступать с вами в полемику, которая совсем не относится к данной публикации, это бесполезно, увы.

  10. Роман, а ви хіба не з совка. У вашій діяльності яку ви обрали без належної освіти відчувається дійсно совкове минуле. Як можна не знаючи людину робити упереджені висновки?

Comments are closed.