ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ВІДДІЛОМ ОСВІТИ БЕЗПІДСТАВНО СПЛАЧЕНО ПОНАД 56 ТИС ГРН

Кількість переглядів 3836

Відділенням поліції № 1 Одеського РУП № 2 (що розташоване в смт Овідіополь) розслідується кримінальне провадження № 12023162380000380 від 02.08.2023 року за ознакою складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, яке зареєстроване за наслідками перевірки Держаудит служби.

Підставою до внесення відомостей до ЄРДР стало повідомлення Південного офісу Держаудит служби Державної аудиторської служби України від 20.06.2023 року про вчинення кримінального правопорушення.

Перше порушення виявлено по договору № 175 від 05.07.2021 року між Відділом освіти, культури, молоді та спорту Овідіопольської селищної ради та ТОВ «МС ПЛЮС» щодо виконання робіт з капітального ремонту (протипожежні заходи) Овідіопольський ЗЗСО (школа № 1) Овідіопольської селищної ради, що знаходиться за адресою: Одеська область, Одеський район, смт Овідіополь, вул. Т. Шевченка, 212.
Під час виконання робіт, Держаудитом встановлено безпідставне включення коефіцієнтів складності робіт 1,15 та 1,2 та вартості роботи вишки телескопічної, тоді як складом робіт розцінок такі роботи не передбачені.
Внаслідок застосування вказаних коефіцієнтів та включення до акту вартості вишки телескопічної Замовник безпідставно сплатив коштів у сумі 46’081,39 грн, що як наслідок, призвело до необґрунтованих витрат бюджетних коштів відділу освіти.

Друге порушення виявлено по договору № 118 від 03.11.2022 року між Відділом освіти, культури, молоді та спорту Овідіопольської селищної ради та ПП «ГРАНД ГАЗ СЕРВІС» щодо виконання робіт з капітального ремонту найпростішого укриття в Овідіопольському ЗЗСО Овідіопольської селищної ради (школа № 2).
Проведеними контрольними обмірами обсягів виконаних робіт за актом встановлені окремі завищення обсягів виконаних робіт, а саме відсутність установлення унітазів з безпосередньо приєднаним бачком у кількості 2 шт.
Внаслідок невідповідності окремих обсягів виконаних робіт Замовник безпідставно сплатив коштів у сумі 10’430,01 грн, що як наслідок, призвело до втрат на вказану суму.

Загальна сума безпідставно сплачених сум складає 56’511,40 грн.

Триває кримінальне провадження в рамках якої призначені експертизи для підтвердження безпідставно сплачених сум за наслідками якої буде вирішуватись питання пред’явлення підозри, або посадовим особам відділу освіти, або особі, яка здійснювала технічний нагляд за проведеними роботами.

Джерело:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
1

17 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ВІДДІЛОМ ОСВІТИ БЕЗПІДСТАВНО СПЛАЧЕНО ПОНАД 56 ТИС ГРН

  1. То крапля в морі, їм треба було щось написати, по мінімуму.

  2. чому ж це безпідставно ?

    коефіцієнт 1.2 це ж закладено на відкат 20 % !!!
    все математично зходиться… чи не так ?

  3. А ви знаєте, що школа #2 із завтра йде на онлайн (молодші та середні класи). А причина яка цікава- в укритті вирішили робити ремонт підлоги! І нічого страшного, що влітку цього не зробили! А ще, просять, щоб батьки (чоловіки) допомогли це все зробити. Це все теж схема відмивання коштів! Та знущання над дітьми , батьками, та вчителями, які мають якимось чином навчити прошарків в режимі онлайн писати та читати!

  4. Мало того що гроші відмивають та ще й клянчать у батьків,здайте,здайте

      1. Я уже сдал 500 грн на ремонт парт а теперь тупо ребенка перевели на домашнее обучение(((

  5. А оце і є правда! https://anticorruption-vymir.com.ua/2023/09/16/chynovnykiv-selyshchnoyi-rady-pidozryuyut-v-zavolodinni-hroshyma/ Це результати, виявлені контролюючим органом. Чи правда уже змінилася за місяць? А якщо копнути глибше? Які ще порушення буде виявлено у відділі освіти? Може необхідно запросити й інші правоохоронні органи?

  6. Освитой руководит вообще не грамотный человек, просто чей то кум

  7. А ви скажіть йому, що воно безграмотне і що це кум тягне то він забризгає слюною посилаючи всіх на х*й. Це він вміє краще робити. Носе в дзьобі бусинкі, а там ще кум підсуєтиться. Одним словом бардак

  8. Жеруть та пиляють гроші громади! А що ж тендер на виконання робіт? Підібрали підприємця з 20% передоплатою по 10% кожному в карман? А крадіжка відділу освіти випаровується за щучим велінням, як у казці, з майже 700 тис., що веде до кримінальної відповідальності посадової особи з конфіскацією всього її майна на 56, тобто адміністративне правопорушення, штраф. Оце так фокус! Хто виконавець?

  9. Спец обращение ко всем армянам проживающим на территории Овидиопольской ОТГ. Как вам уже точно известно, что на вашей исторической родине Армения начались боевые действие. Азербайджан по сути начал СВО против Армении. Вот и пробил ваш звёздный час. Не захотели защищать УКРАИНУ теперь все дружно взялись за руки и попиз…ли н..й на защиту именно своей страны. Командующим войсками пехоты рекомендую назначить газияна армена. Пусть срочно отзывает своих сыновей из за рубежа ( с Германии) и вместе с ними в первых рядах и п…ет. На гуманитарки уже разбогател теперь пора и повоевать. Вы же очень часто в своих кругах говорили, что УКРАИНА это не ваша страна и никто из вас не собирается за неё воевать. Но так сложились обстоятельства что теперь и ваша страна под прицелом войны. Сколько вас пойдёт её защищать? Или на кацапов надеетесь что они будут воевать за Армению? А впрочем армянин от кацапа далеко не убежал. Одного поля ягоды.

  10. Кум Колебошин втік за кордон…запахло смаженим…

Comments are closed.