ПЕРШИЙ ПЕРЕХІД РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ ОДЕЩИНИ ДО ПЦУ З МОМЕНТУ ВІДКРИТОГО ВТОРГНЕННЯ росії

Кількість переглядів 2226

22 січня 2024 року Релігійна громада Свято-Успенської парафії селища Олександрівка міста Чорноморськ на загальних зборах ухвалила рішення про вихід з московського патріархату та перехід до Православної церкві України.

23 січня у приміщені єпархіального управління Одеської єпархії, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій прийняв настоятеля цієї релігійної громади Михайла Харабара та задовільнив прохання священника та громади про прийняття до складу Одеської єпархії Православної Церкві України, видавши відповідні Укази, а також затвердив новий Статут релігійної громади.

28 січня я побував на Богослужінні у Свято-Успенському храмі селища Олександрівка міста Чорноморськ, яке очолив керуючий Одеською єпархією ПЦУ архієпископ Афанасій.

Вітаємо громаду Олександрівки з вірним рішенням та чекаємо на такі саме рішення всіх інших громад, у тому числі й Овідіопольської.

Роман Варшанідзе

АЛЬТРЕНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

40 thoughts on “ПЕРШИЙ ПЕРЕХІД РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ ОДЕЩИНИ ДО ПЦУ З МОМЕНТУ ВІДКРИТОГО ВТОРГНЕННЯ росії

  1. Копыто бьет челом)шо там в славном граде Овидиополь?московские попы еще не в списках на обмен?

          1. Всі депутати і мер бояться настоятеля,так як вони всі християни.Вони бояться прокльонів.Які впадуть на їхні голови.Настоятель не такий простий.І вони це знають.

              1. Роман Варшанідзе :Теперя я понимаю почему вы ездите на убитых жигулях.

      1. не завжди соглашаюсь з тобою але в цьому випадку на всі 100% тебе підтримую

      2. Роман ,я Вас понимаю.Но те Что остались-революцию не сделают,так как они в полном подчинении.

        1. Колектив-10 певчих,помощники в литургии-10-13,2-продавца товара и услуг.2-охраника.3-просфурницы,3-садовника,2-3 уборщицы,7-протоиреи,дякон,матушки.2 учителя воскресной школы,строители.Многие работают Во славу Божью.

      3. Пока президент не прижмет мэра.Ничего не будет.У мера большинство.Как скажет так и будет.

        1. Ты не понимаешь или делаешь вид? Это не полномочия мэра . Приход должен сделать выбор или законолательно на государственном уровне .

          1. Наша селищний голова Савельєва Л. І. має гарні стосунки з Капиловим. Нехай вмовляє його про перехід та поговорить з громадою, як прихожанка. Вона ж говорить СЛАВА УКРАЇНІ! Ось нехай покаже, як вона за УКРАЇНУ!

    1. У тому і проблема , що голова ОТГ
      Готова своєю срaкoю прикрити кОпилова !
      аби тільки його ніхто не образив !!!

      паску ходила хрестити до московитської церкви !
      доречі Ткаченко також срaколиз гундяїво-копитний !

  2. Відштовхніть від себе все російське і перш за все ЦЕРКВУ: мову, новини, телебачення, книжки, пісня, кіно, анекдотики. Це буде ваш внесок у перемогу. Все хто цього ще зрозумів, подивиться свідчення жителів Авдіївки, які сиділи-сиділи, поки не досиділися. “Думалі што всьо наладіцца”
    ВІДШТОВХНІТЬ ВІД СЕБЕ ВСЕ РОСІЙСЬКЕ І ПЕРШ ЗА ВСЕ ЦЕРКВУ
    https://youtu.be/q9AvHUQ00uk

    1. З цим згоден абсолютно, а перехiд залежить вiд прагненнь релiгiйноi общини чи полiтичного рiшення на державному рiвнi. Не вiд голови отг чи депутатiв .питання до прагненнь ,,прихожан ,,це на мiй особистий погляд.

      1. Цілком згоден! Згідно Конституції церква відокремлена від Держави! Релігійна громада повинна самостійно та без тиску вирішити це питання. Впевненний що рано чи пізно об,еднання Українських православних церков обов,язково відбудеться! Будє едина православна помісна церква в Україні! Але чим більше “тиснути” тим більше буде спротив! Або церква повинна офіційно бути заборонена на рівні Держави? Місцева влада тут ні до чого! Вона не повинна вмішуватись в ці питання!

        1. Треба вже нам вмішуватись. Сьогодні упц мп – це ворожа організація, яка сприяла початку війни в Україні. Тому їх треба всіх “за поребрік”. Всі священники упц мп, які офіційно не визнають росію ворогом, а кирила вбивцею – самі вбивці. Пусть готуються.

          1. Романе зрозумійте! Для дійсно віручої людини, не важно якої віри, перехід до іншої церкви дуже не просте питання!!! Релігійна громада – наші рідні Українські Овідіопольці – що багато років відвідували УПЦ ,не сприяли початку війни, та впевнений чітко розуміють що рашисти вороги та вбивці разом з їхнім гундяевим! Ці віруючі люди ні в чому не винні та впевнений дуже боляче відчувають ситуацію! Але тиснути на людей силою не припустимо!

            1. Есть дети взрослые ,которые запретили родителям посещать церковь. Из за политических убеждений.Там остались только фанатики ,которым все равно .

            2. Багато віруючих людей читають молитви вдома на українській мові і дивляться літургії по телевізору на українській мові.А кому депутати з мером здають в аренду приміщення церкви ,то це справа державна.І вирішуйте в законному порядку.

        2. Ця церква повина бути заборонена на рівні держави.Як ворожа органнізація.Яка збирає гроші на ракети ,які несуть смерть українцям.

      2. Слово прихожаны _що означає ?Християни-це раби.В молитвах враніщніх і вечірніх скільки раз християнин назіває себе рабом ?

  3. Уважаемые знатоки.Те люди .которые ходят сейчас в нашу церковь,никогда не востанут против своего пастыря.Они целуют ему руки,сознаются в своих грехах и проступках.Всю свою жизнь доверяют ему.Он скажет быть с матерью церквей русских.Они будут.Они ничего не знают о войне ,так как им не разрешено смотреть новости,где одно зло.Плохо подумали -грех.Они всего боятся.В семье каждого беда,Болезнь.Неурядицы с близкими.В Христианстве-люди это рабы.Они имеют право только любить.Все остальное -грех.Болезни .проблемы-это наказание за грехи рода до 4 колена.Смирение.Смирение и смирение.Все посылается высшими силами.О каком переходе Вы говорите.???Они думать об этом даже не могут.Их могут и выгнать и напустить на их головы анафемы.И не простить.И забывают они о неугодных дружно,всей общиной.По приказу.

  4. ОДА СИЛЬНЫМ, Сильных не любят-они не удобны.Ими нельзя управлять.Они слышат себя,знают чего достойны.Внутри у них якоря,которыми они прочно держатся. за желание жить без грязи и быть счастливыми вопреки всему.Внутри у них сильные корни,которые нельзя вырвать или разрушить.Как нельзя разрушить их железобетонные принцыпы,чувство собственного достоинства,мораль и веру в себя и в Бога.Сильные способны выдержать любую правду,удары судьбы.Пытку придательством,шторм из собственных эмоций в одиночку.Они не боятся боли,ибо пережив войну в собственном сердце и пройдя через личный ад,научились превращать раны в мудрость и наслаждаться жизнью,сохраняя в сердце красоту,нежность и любовь.

  5. Уважаемій Роман и знатоки.Посмотрите передачу.
    -Скандальный храм войны .і.Как в россии пропогандируют насилие.И покажите его если возможно нашим людям.И Головний храм Збройних сил РФ.Там все святые вооружены.

  6. ОТЧЕ НАШ.
    ОТЧЕ НАШ,ЩО Є НА НЕБЕСАХ.
    НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ ІМ.Я ТВОЄ.
    НЕХАЙ ПРИЙДЕ ЦАРСТВО ТВОЄ.
    НЕХАЙ БУДЕ ВОЛЯ ТВОЯ.,
    ЯК НА НЕБІ.ТАК І НА ЗЕМЛІ.
    ХЛІБ НАШ НАДСУЩНИЙ ДАЙ НАМ СЬОГОДНІ,
    І ПРОСТИ НАМ ПРОВИНИ НАШІ.
    ЯК І МИ ПРОЩАЕМО ВИНУВАТЦЯМ НАШИМ
    І ЗАХИСТИ НАС ВІД СПОКУСИ
    ТА ВИЗВОЛИ НАС ВІД ЛУКАВОГО,
    БО ТВОЄ Є ЦАРСТВО І СИЛА. І СЛАВА НА ВІКИ,
    АМІНЬ,
    ЧИТАТЬ МОЛИТВУ три раза в день по 7 раз.Правильній перевод Софии Бланк.Всем смотреть передачи с ее участием.Каждого 1 числа в 19 часов после молитвіи исповедь,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.